Τα τραγούδια της εβδομάδας (25/06/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα, ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Nothing But Thieves και το Futureproof!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Acid Magus - Red Dawn

Acid Magus

Το πρώτο συνθετικό συνήθως αποθαρρύνει λόγω υπερβολικού fuzz/reverb. Το δεύτερο ήταν ο λόγος για το πάτημα του play και όλα κύλησαν άψογα. Οι Νοτιοαφρικάνοι είναι και stoner και doom και λίγο psych, με το groove σε πρώτο πλάνο. Το δε κλείσιμο της σύνθεσης, δείχνει ξεκάθαρα τις άγριες διαθέσεις τους.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Between The Buried And Me - Fix The Error

Between The Buried And Me

Αναπάντεχη η επιστροφή των Between The Buried And Me στο "Colors", απρόσμενοι και οι καλεσμένοι στο "Fix The Error". Οι Mike Portnoy, Navene Koperweis και Ken Shcalk μαζί με τον Blake Richardson ξεδιπλώνουν τις αρετές τους πίσω από τα τύμπανα σε ένα από τα πιο punk κομμάτια της μπάντας, η οποία συνεχίζει να εξελίσσεται πηγαίνοντας 14 χρόνια πίσω.

Άλκης Κοροβέσης


Bullet For My Valentine - Knives

Bullet For My Valentine

Αν και το άλμπουμ που προμηνύει το single "Knives" είναι στα ίδια κυβικά τότε μιλάμε για κάτι πολύ δυνατό και αγριεμένο, πολύ περισσότερο από το "Gravity" που κάπως έμεινε σε ρηχά νερά.

Οι Ουαλοί μοιάζουν σαν να έχουν μαζέψει όλη την οργή των τελευταίων 18 μηνών και να θέλουν να τη συμπυκνώσουν μουσικά σε ένα κομμάτι που θυμίζει Machine Head και λέει αντίο στα παλιά, στην καταραμένη εποχή που περνάμε και αλλάζει σελίδα.

Εμείς αναμένουμε το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα για να κρίνουμε αλλά ως πρώτο δείγμα rhagorol που λένε και στα ουαλικά.

Δημήτρης Μωυσίδης


Carcass - Kelly's Meat Emporium

Carcass

Είναι εκνευριστικά υπέροχο το πως μπορεί σε ανύποπτο χρόνο ένα καινούριο single των Carcass να ενθουσιάσει με την ικανότητα του να παρουσιάζει στην εντέλεια όλα όσα αναζητώνται στο death metal. Τι leads είναι αυτά ρε Bill;

Αποστόλης Ζαμπάρας


Green Lung - Leaders Of The Blind

Green Lung

Επέστρεψαν για να κράξουν και καλά κάνουν. Το ύφος που αγαπήσαμε προ διετίας είναι εδώ, τα πλήκτρα εμπλουτίζουν τις ήδη υπάρχουσες μελωδίες και η solo Ozzy era γίνεται πιο ευδιάκριτη από ποτέ

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Leprous - Running Low

Leprous

Συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του "Pitfalls", οι Leprous εξερευνούν ανατολίτικες μελωδίες, αναμειγνύοντάς τες με τις απαραίτητες pop επιρροές και το τσέλο να έχει γίνει πλέον ο μπαλαντέρ του ήχου τους. Πολλά υποσχόμενο πρώτο δείγμα από το επερχόμενο "Aphelion" που μας ανοίγει την όρεξη για περισσότερα.

Νίκος Καταπίδης


Make Them Suffer (With Courtney LaPlante) - Contraband

Make Them Suffer (With Courtney LaPlante)

Οι Αυστραλοί με το "How To Survive A Funeral" έδωσαν έναν από τους πιο τίμιους μοντέρνους core δίσκους στην πρόσφατη μνήμη. Βαρύς ήχος, γεμάτος φρεσκάδα και σωστές ισορροπίες καφρίλας-μελωδίας. Το "Contraband" συνεχίζει ακριβώς από εκεί, με μπόνους πόντους από τα φωνητικά της μπροστάρισσας των Spiritbox.

Αντώνης Μαρίνης


Paradox - The Visitors

Paradox

Ρίσκο παίρνουν οι Γερμανοί, με το 2ο μέρος του εμβληματικού Heresy. Οι συγκρίσεις θα είναι αναπόφευκτες, προς το παρόν με τέτοιες κιθάρες και ριφ υπάρχει γερή δόση ελπίδας.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Robert Jon & The Wreck - Shine A LIght On Me Brother

Robert John & The Wreck

Εξαιρετικό και καλοκαιρινό southern rock και soul revival στα χνάρια των Blues Brothers Band.

Αγαλλιάστε!

Αντώνης Μουστάκας


Soccer Mommy - Kissing In The Rain

Soccer Mommy

Η συμμετοχή της Sophie Allison στο "Dark Nights: Death Metal" της DC Comics, χωρίς να πλησιάζει σε heavy χωράφια, βγάζει μία καλοδεχούμενη σκληράδα. Ο ήχος έχει τη γνώριμη, νοσταλγική υφή. Όλη η ουσία βρίσκεται στις γραμμές. Και στο κιθαριστικό ξέσπασμα προς το τέλος.

Αντώνης Μαρίνης


Stew - Heavy Wings

Stew

Έρεμπρο ftw. Το σουδικό τρίο μας δίνει τον προπομπό του νέου του δίσκου και είναι η επιτομή του "παιδιά έβγαλα ένα groovy riff, ας του αλλάξουμε λίγο τα φώτα". Το vintage rock στα καλύτερά του.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Veilburner - Lurkers In The Capsule Of Skull

Veilburner

Ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του παρανοϊκού avant-garde black/death metal, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο με νέο δίσκο και κρίνοντας από το παρόν δείγμα, πιθανώς να μιλάμε για μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς όσον αφορά τον σύγχρονο ακραίο ήχο. Προετοιμαστείτε.

Αποστόλης Ζαμπάρας


White Stones - Chain Of Command

White Stones

Το ντεμπούτο της μπάντας του Martin Mendez δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει. Ωστόσο, το πρώτο δείγμα από τον διάδοχο του θαρρείς πως βγήκε από το "Ghost Reveries" των Opeth

Άλκης Κοροβέσης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (14-20/06/21)
Green Lung - Leaders Of The Blind
30%
Leprous - Running Low
16.67%
Between The Buried And Me - Fix The Error
10%
Soccer Mommy - Kissing In The Rain
10%
Robert John & The Wreck - Shine A LIght On Me Brother
6.67%
Stew - Heavy Wings
6.67%
Acid Magus - Red Dawn
6.67%
Carcass - Kelly's Meat Emporium
6.67%
White Stones - Chain Of Command
3.33%
Bullet For My Valentine - Knives
3.33%
Make Them Suffer (With Courtney LaPlante) - Contraband
Veilburner - Lurkers In The Capsule Of Skull
Paradox - The Visitors
  • SHARE
  • TWEET