Τζίμης Πανούσης - "Όλοι Οι Χαζοί Μπορούμε" @ Κύτταρο, 04/11/17

Μετά την αρχαία κωμωδία, ο Τζιμάκος επιστρέφει στο σύγχρονο δράμα του αριστεροειδούς που έπεσε στα κεφάλια των Νεοελλήνων

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 08/11/2017 @ 14:05

Τώρα πού’ρθε ο Νοέμβρης, ο Τζιμάκος της καρδιάς μας κατεβαίνει θριαμβευτής από τις ραχούλες κουβαλώντας επ’ ώμου τα δύο sold-out που έπιασε δικαίως στις ξώβεργες της Επιδαύρου και επιστρέφει στα παλιά του λημέρια, Ηπείρου και Αχαρνών γωνία, να ξεχειμωνιάσει.

Κάθε Παρασκευοσάββατο του μήνα λοιπόν - πλην της 17ης - θα βρίσκεται εκεί για να πλέξει με μαεστρία την ωδή στο σύγχρονο δράμα του αριστεροειδούς που έπεσε στα κεφάλια των Νεοελλήνων. Κι εμείς κάναμε skip τις μπλαζέ πρεμιέρες και πήγαμε με τους υπόλοιπους λαϊκούς το Σαββατόβραδο στο Κύτταρο. Τρέχοντας!

Τζίμης Πανούσης

Και ο Πανούσης φαίνεται πως κάνει το καθημερινό του run στο πάρκο, καθ’ όσον διαπιστώθηκε σε μεγάλες φόρμες και με άγριες διαθέσεις. Λίγο μετά τις 23:00, επειδή είναι πρώτο όνομα, ανέβηκε στη σκηνή πλαισιωμένος από εξαιρετικούς μουσικούς που μόνο Πεταμένα Λεφτά δεν ήταν και τον γίγα Στέλιο Φράγκο [πρώην Deus Ex Machina].

Το νεοπαγές "Όλοι Οι Χαζοί Μπορούμε" είναι μια συμπαγής μουσική παράσταση σάτιρας, γέλιου και ενίοτε κλάματος - κυρίως όταν μας επιβάλει να αναλογιστούμε τα χάλια μας- η οποία διαθέτει μεν το σύνηθες ηχόχρωμα των πανουσικών εμφανίσεων, αλλά δεν αυτοεπαναλαμβάνεται πέραν του θεμιτού και γι’ αυτό δεν κουράζει.

Ο ίδιος ο Τζίμης αντλεί πάντα έμπνευση από την πρόσφορη πολιτική επικαιρότητα, ενώ ανανεώνει και την κοινωνική παλέτα του με διάφορα νεοφανή «ευαίσθητα» θέματα, γηγενή και ευρωπαϊκά, όπως αυτό της «αλλαγής φίλου» και της κτηνοβασίας, διατηρώντας σε υψηλή προτεραιότητα την γνωστή διπολική σταθερά 'εκκλησία-κράτος'.

Τα τραγούδια πάντα πλούσια και με λόγο ύπαρξης στην παράσταση - πέραν της αναμφισβήτητης ποιητικής αξίας των στίχων- απολαμβάνουν της σκληρής ενορχήστρωσης που πρωτοέγινε στο "Obi-Obi-Bi" και μάλλον καθιερώθηκε γιατί τους πάει. Ο ήχος κρύσταλλο, το εισιτήριο σε λογικές τιμές, κόσμος και συντελεστές κεφάτοι και γενικά όλα καθώς πρέπει.

Θα επιχειρηθεί σύντομα επαναληπτικός αγώνας για την εύρεση τραπεζοκαθίσματος.

Συντελεστές:

Πλήκτρα: Βασίλης Γκίνος
Κιθάρα: Στέλιος Φράγκος 
Ηλεκτρικό μπάσο: Αλέκος Αράπης
Τύμπανα: Βασίλης Κοκκώνης

Φωτισμοί: Ντίνος Πιτυχούτης
Ηχοληψία: Μιχάλης Σιούτης

Τζίμης Πανούσης

SETLIST

Οι Πρώτοι Νεκροί (Πάλης Ξεκίνημα) [Μ.Θεοδωράκη] - Εγώ [medley] 
Κάγκελα Παντού 
Άντε Γαμήσου Εργατιά
Ο Λάκκος Με Τ’ Αστεία
Ναγκασάκι
Χρώματα Κι Αρώματα [Γ.Μαρκόπουλου]
Κανελόριζα [Παραδοσιακό]
Θέε Μου Μεγαλοδύναμε [Αγνώστου]
Είμαι Γυφτάκι
Κόκκινος Ζορό
10000 Watt (Όχι Άλλο Νταλάρα)
Το Βουνό Της Αφροδίτης
Γαμάτε Γιατί Χανόμαστε
Νεοέλληνας
Το Τραίνο
Ανακωχή
Φάτε Τους
Είμαστε Δυο Υπερδυνάμεις
Ούζο Power
Αχ Ευρώπη
Ένα Τραγούδι Για Τον Χειμώνα
Ερωτικό
Σουζάνα
  • SHARE
  • TWEET