Radio Birdman, The Dark Rags @ Fuzz Club, 25/10/18

Aloha Radio Birdman!

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 27/10/2018 @ 20:21

H νύχτα της Πέμπτης αποδείχθηκε εκρηκτική. Όσοι βρέθηκαν στο Fuzz ακόμα δονούνται από την φοβερή ενέργεια των Αυστραλών rockers. Μιάμιση ώρα ασταμάτητου garage/punk, εμπνευσμένου απ’ τα πιο τρελά όνειρα του μέντορα, Iggy Pop.

Όμως πριν από τους Radio Birdman, φρόντισε να φτιάξει το κλίμα της συναυλίας λίγη καλή εγχώρια μουσική. Οι Dark Rags έπαιξαν πολύ καλά για τριανταπέντε περίπου λεπτά. Κάτι από Wipers στα σκοτεινά τους σημεία, κάτι από Dead Kennedys στα πιο σπιντάτα, αλλά και λίγο κλασικό '60s garage μέσω των πιασάρικων φωνητικών μελωδιών, συναρμολογούν το παζλ των συνθέσεων τους. Έπαιξαν κάποια παλιά κομμάτια αλλά και πολλά νέα, από τον τρίτο τους δίσκο, o οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο μήνα.

Radio Birdman

Στις 22:30 πήραν θέση πάνω στη σκηνή οι περιβόητοι Αυστραλοί, ξεκινώντας πολύ δυνατά, μεταφορικά και κυριολεκτικά, με το "Do The Pop". Το ξεκίνημα βρήκε το κοινό λίγο αμήχανο λόγω της φοβερά υψηλής έντασης του ήχου. Οι κιθάρες, ειδικά στις ψηλές νότες, ενόχλησαν τα αυτιά μας και δεν μπορέσαμε μεταξύ άλλων να απολαύσουμε τα "Non - Stop Girls" και "Descent Into The Maelstrom". Ευτυχώς όλα διορθώθηκαν νωρίς, στο "We've Come So Far (To Be Here Today)", σημείο από το οποίο αρχίσαμε πραγματικά να διασκεδάζουμε. Οι Rob Younger και Deniz Tek στο κέντρο της σκηνής δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να κινούνται και να επικοινωνούν με το κοινό, αποτελώντας τους κύριους εκφραστές μιας φοβερά ενεργής μπάντας.

Radio Birdman

Τα ολιγόλεπτα κομμάτια συνδυάστηκαν μεταξύ τους χωρίς καθόλου σχεδόν κενά, διατηρώντας έτσι μια συνεχή ένταση. Επίσης, τα χορευτικά του Rob Younger, ήταν άκρως ξεσηκωτικά για τους θεατές οι οποίοι ειδικά όταν άκουσαν αυτά που ήθελαν να ακούσουν δεν κρατήθηκαν και επιδόθηκαν σε ένα ξέφρενο «χορο-κοπάνημα». Στο setlist χώρεσαν όλα τα γνωστά κομμάτια της σαρανταετούς θητείας τους, κρατώντας βέβαια για το τέλος τα καλύτερα. Με τα "Hand Of Law" και "New Race" έκλεισε το κύριο μέρος της συναυλίας με τους πάντες ιδρωμένους και ευχαριστημένους. Υπήρξε όμως και συνέχεια με το encore. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ακούσαμε την διασκευή στο τραγούδι "Shot By Both Sides" των Magazine, αλλά και τα "Anglo Girl Desire" και "Aloha Steve & Danno". Για τελευταίο κομμάτι κράτησαν την επιτομή του psychedelic rock είδους, "You're Gonna Miss Me" κάνοντας περήφανο τον Roky Erickson.

Radio Birdman

Φωτογραφίες: Giorgos Gavrilakis

SETLIST


Do The Pop
Smith And Wesson Blues
Non-Stop Girls
Descent Into The Maelstrom
Not to Touch The Earth (The Doors)
We've Come So Far (To Be Here Today)
Breaks My Heart
Zeno Beach
Man With Golden Helmet
Dominance And Submission (Blue Öyster Cult)
455 SD
What Gives?
I-94
Dark Surprise
Hand Of Law
New Race

Encore:

Shot By Both Sides (Magazine)
Anglo Girl Desire
Aloha Steve & Danno
You're Gonna Miss Me (13th Floor Elevators)

  • SHARE
  • TWEET