Αντώνης Μαρίνης: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2021

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Αντώνη Μαρίνη, 21/12/2021 @ 22:22

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2021, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Δε βγαίνουν πια μεγάλοι δίσκοι και κολοκύθια τούμπανα. Ενέργεια. Κέφι. Μελωδίες. Αγάπη. Όποιος μείνει α(συγ)κίνητος ακούγοντας αυτά τα δεκαπέντε τραγούδια καλά θα κάνει να τσεκάρει τον παλμό του.
2
Wolf Alice - Blue Weekend
Ένα μικρό ταξιδιαρικο αριστούργημα. Η Ellie Roswell με την παρέα της αποφεύγουν όλο στυλ την παγίδα της επανάληψης και γράφουν μερικές από τις πιο όμορφες μουσικές που κυκλοφορούν εκεί έξω.
3
Royal Blood - Typhoons
Οι Royal Blood που ξέρουμε κι αγαπάμε. Αλλά όχι ακριβώς. Αλλά με την καλή έννοια. Χορευτικά παπούτσια, κοκτέιλ ανά χειράς και καρφί για την πίστα.
4
Architects - For Those That Wish To Exist
Τολμηρό, πανέξυπνο, αληθινό. Ένα άλμπουμ-δήλωση από ένα εκ των σημαντικότερων σχημάτων του σημερινού heavy ήχου. Just a dream within a dream within a
5
Converge - Blood Moon: I
Τη μία στιγμή βαρύ και βίαιο, την επόμενη μελαγχολικό και γοητευτικό. Πάντα σε αποχρώσεις του μαύρου. Μία ονειρική συνεργασία. Ένα σύνολο που ξεπερνά κάθε προσδοκία.
6
Lingua Ignota - Sinner Get Ready
Η Kristin Hayter αφήνει για πρώτη φορά πίσω τα ξεσπάσματα και το αποτέλεσμα δεν χάνει ούτε ελάχιστα. Η ένταση και το μίσος είναι ακόμα εδώ, απλά δίνονται με λιγότερο προφανή τρόπο. Θεοσκότεινο.
7
Mogwai - As The Love Continues
Απέραντα ηχοτοπία, γεμάτα θολά χρώματα και μυρωδιά βροχής. Οι Σκωτσέζοι συνεχίζουν απτόητοι να φτιάχνουν τα τέλεια soundtrack για ένα κόσμο που γίνεται πιο παράξενος μέρα με τη μέρα.
8
Lorde - Solar Power
Χορός στον ήλιο. Οι μέρες των υπερπαραγωγών ανήκουν στο παρελθόν. Οι συνθέσεις σε συνδυασμό με τη ζεστή παραγωγή και τη χαρακτηριστική χροιά μπορούν να γεμίσουν φως ακόμα και την πιο δύσκολη μέρα.
9
Dry Cleaning - New Long Leg
Χωρίς αμφιβολία από τα πιο αξιοπρόσεκτα ντεμπούτα της χρονιάς. Το παρελθόν του εναλλακτικού ήχου διακρίνεται έντονα, ο τρόπος που αποδίδεται όμως είναι φρέσκος όσο και ουσιώδης.
10
Godspeed You! Black Emperor - G_d's Pee At State's End!
Οι Καναδοί πετάνε για ακόμα μια φορά κάθε κανόνα στα σκουπίδια και δίνουν ένα έργο γεμάτο ψυχή, συναίσθημα και αλήθειες. Η πλευρά μας πρέπει να κερδίσει.
11
Kælan Mikla - Undir Köldum Norðurljósum
Χορός στο χιόνι. Γραμμές που δε χρειάζεται να καταλάβεις τι λένε για να σε μαγέψουν. Παγωμένα synth. Ένα (ακόμα) μικρό διαμάντι από τα χώματα της τιμημένης Ισλανδίας.
12
Chvrches - Screen Violence
Το ηχητικό αντίστοιχο μίας μισοξεχασμένης ανάμνησης από κάποια ανέμελη σαββατιάτικη βόλτα στο διάδρομο με τις ταινίες τρόμου σε αγαπημένο βίντεο κλαμπ.
13
Gojira - Fortitude
Η επιτομή του σύγχρονου metal. Από το πρώτο σφυροκόπημα του "Born For One Thing" ως το άψογο σβήσιμο του "Grind", μία πραγματική επίδειξη δύναμης.
14
Idles - Crawler
Μόνο για λίγο ξαποσταίνουν. Η επιστροφή των Joe Talbot & Co. έχει αρκετά διαφορετική προσέγγιση για να μην μοιάζει με στεγνή συνέχεια, αλλά όλο το νεύρο και την ευθύτητα που τους έκανε να ξεχωρίσουν.
15
The Pretty Reckless - Death By Rock & Roll
Μελωδίες που μπορούν να μιλήσουν σε μεγάλα ακροατήρια, ρεφραίν έτοιμα για ραδιόφωνα και κιθάρες φάτσα φόρα. Taylor Momsen εσύ σούπερ σταρ.
  • SHARE
  • TWEET