Of Mice And Men

Echo

Sharptone Records (2021)
Από τον Δημήτρη Μωυσίδη, 08/12/2021
Αρκετό για τους ίδιους, αλλά όχι για εμάς
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Άλμπουμ νούμερο εφτά στο σύνολο, το τρίτο με τον Aaron Pauley στη φωνή, το πρώτο full-lenght με τη Sharptone Records. Τα EPs και τα singles που ακολούθησαν όλο το προηγούμενο καιρό εν μέσω πανδημίας, έστρωσαν το δρόμο προς αυτήν την κυκλοφορία των Καλιφορνέζων κάτι που σημαίνει ότι τα εννέα από τα δέκα τραγούδια του δίσκου έχουν ήδη κυκλοφορήσει εδώ και καιρό και το δέκατο ‘καινούργιο’ είναι βασικά μια διασκευή στο "Helplessly Hoping" των Crosby, Stills and Nash.

Για τους οπαδούς λοιπόν του group, ουσιαστικά τίποτα νέο αλλά ας το αντιμετωπίσουμε ώς ένα ολοκληρωμένο σύνολο αγνοώντας όλα τα προηγούμενα, ακόμα και την κριτική στο EP "Timeless" το οποίο χαρακτηρίσαμε βασικά ως μια καλογυαλισμένη μετριότητα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκλίνουμε πολύ από αυτή τη πρώτη εκτίμηση χωρίς να σημαίνει ότι πρόκειται για ένα ‘κακό’ album. Σίγουρα οι OMAM είναι αρκετά έμπειροι και ξέρουν και τί θέλουν και πώς να το πετύχουν. Και έχουν συνειδητά επιλέξει τη μέση οδό του ξαναζεσταμένου φαγητού. Ωραίο, νόστιμο αλλά πάλι τα ίδια; Αρκεί για να διατηρήσει τους οπαδούς ζεστούς και να γεμίσει συναυλιακούς χώρους όμως για τον μέσο ακροατή του είδους είναι κάτι που σίγουρα έχεις ακούσει ξανά. Ωστόσο κομμάτια όπως το "Timeless" διατηρούν αυτό το κατιτίς του συγκροτήματος που θα σε παρασύρει να το ακούσεις ξανά και ξανά. Όμορφα breakdowns, εξαιρετική παραγωγή, chorus που παρασύρουν να τα σιγοτραγουδάς και ενίοτε όμορφα riffs. Το 'χιτάκι' του άλμπουμ "Obsolete" είναι η επιτομή όλων αυτών που είναι το 2021 οι OMAM: εύπεπτα ριφάκια με γερή δόση οργισμένων κραυγών και στίχων που όμως με το ζόρι στέκονται στην επιφάνεια χωρίς να βουλιάζουν στη μετριότητα. Ευτυχώς υπάρχει και η αναλαμπή του "Pulling Teeth" όπου οι ξυραφένιες κιθάρες δημιουργούν μια σχετική αναστάτωση που συνεχίζεται με το α-λα-Slipknot "Mosaic", χαρακτηριστικό της επιρροής που έχουν στον Αμερικάνικο μοντέρνο σκληρό ήχο οι μασκοφόροι από την Iowa. Δυνατό headbanging στο ίσως καλύτερο κομμάτι του "Echo". Και electronica στο "Fighting Gravity" που όμως δεν εξελίσσεται και μάλλον σε αφήνει με τη γεύση του ανολοκλήρωτου.

Το ομότιτλο "Echo" θέλει, αλλά δεν καταφέρνει να μας μεταφέρει οργισμένο συναίσθημα και νόημα, αλλά τουλάχιστον το άλμπουμ τελειώνει θετικά με την όμορφη διασκευή στο "Helplessly Hoping". Οι Of Mice And Men είναι από εκείνες τις συμπαθέστατες μπάντες, που πάντα θα βγάλουν κάτι αξιοπρόσεκτο και καλό, αλλά που πάντα θα κινούνται εκεί στη βάση και λίγο παραπάνω από αυτήν, χωρίς ποτέ να βγαίνουν στον αφρό και να ξεχωρίσουν.

  • SHARE
  • TWEET