Motor Sister

Ride

Metal Blade (2015)
Από τον Αντώνη Σουβατζή, 25/05/2015
Ακούστε το "Ride". Θα γουστάρετε. Μετά ψάξτε τους Mother Superior. Θα γουστάρετε πιο πολύ!
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Όταν το "Ride" έφτασε στα χέρια μου και μου ζητήθηκε να γράψω ένα review, η μόνη πληροφορία που είχα ήταν πως πρόκειται για ένα hard rock project του Scott Ian. Χωρίς να το ψάξω περισσότερο και δίχως να είμαι ο μεγαλύτερος fan του Ian στον πλανήτη, το έβαλα να το ακούσω.

Αυτό που προέκυψε οδήγησε στο πιο δύσκολο review που χρειάστηκε ποτέ να γράψω. Όταν, δε, έψαξα και λίγα πράγματα παραπάνω για τους Motor Sister, η κατάσταση έμπλεξε ακόμη περισσότερο. Αποφάσισα λοιπόν να γράψω ένα review σαν να μην γνωρίζω περί τίνος πρόκειται...Here it goes...

Αυτό το άλμπουμ παίζει συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες στο player μου, αλλά παρ' όλα αυτά, ξεκάθαρο συμπέρασμα δεν μπορώ να βγάλω. Τι έχουμε; Έχουμε γκάζια. Έχουμε πώρωση. Έχουμε groove. ΠΟΛΥ groove! Σολάρες; Βάλε! Στη φωνή μου τα χαλάς όμως λίγο αδερφέ. Και τα δεύτερα γυναικεία φωνητικά δεν σώζουν πάντοτε την κατάσταση.

Το άλμπουμ ξεκινάει με καλό σφυροκόπημα. "A Hole" και τα μυαλά στα κάγκελα. Η παραγωγή σκοτώνει, όπως και το riff. Συνέχεια με το υπερ-groοvy "This Song Reminds Me Of You". Κάτι όμως με χαλάει στο ρεφρέν. Μπαίνει όμως το σόλο και τα ξεχνάω όλα! Προσπαθώ να καταλάβω αν μου θυμίζει κάτι αυτό που ακούω. Αδύνατο!

"Beg Borrow Steal" για τη συνέχεια, και η groov-ίλα συνεχίζεται. Κοφτερές -to the point- κιθάρες και τσιμεντένιο rhythm section. Στη φωνή ακόμα κάτι δεν μου κάθεται καλά.

Όπα; Έχουμε και μπαλάντα; Κάτσε όμως, το "Fool Around" δεν το λες και πολύ μπαλάντα... Κάτι σαν το "Crying" των Aerosmith. Να και η πρώτη σύνδεση!

Όποιος έχει κάνει την παραγωγή έχει κάνει φοβερή δουλειά. Το riff του "Get That Girl" είναι βιομηχανικό: απαιτούνται κράνος και εργοταξιακά παπούτσια για να το ακούσεις. Θυμίζει λιγάκι Velvet Revolver.

Ακολουθεί το "Head Hanging Low" που είναι μάλλον το πιο cheesy κομμάτι του άλμπουμ. Δεν πειράζει. Ακολουθεί το punk-ίζον "Fork In The Road" και ισιώνουμε. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που ακούω, αλλά αρχίζει και μου αρέσει.

Συμπαθητικό το "Little Motor Sister" - προφανώς έχει δώσει και το όνομα του στη μπάντα. Και έρχεται το Made in Sabbath "Pretty In The Morning" και τα ισοπεδώνει όλα. '70s ΚΙΘΑΡΕΣ, σολάρες και τύμπανα από την κόλαση. Το καλύτερο κομμάτι του άλμπουμ. Εύκολα.

Τα "Whore" και "Doghouse" διαθέτουν υψηλά επίπεδα οκτανίων χωρίς όμως να είναι κάτι σπουδαίο, όπως αντιθέτως είναι το κομμάτι που κλείνει το άλμπουμ, το "Devil Wind". Παθιασμένα φωνητικά, μελωδίες, ρυθμοί, the works!

Έκατσα και έψαξα ποιοι παίζουν στους Motor Sister. Πρώτο σοκ: Scott Ian. Ok, αυτόν τον ξέραμε. Jim Wilson. Κιθαρίστας και τραγουδιστής στους Mother Superior. Οοοοκ. Joy Vera. Say what?! John Tempesta. Drummer των The Cult. Fuck!

Δεύτερο σοκ: Όλα τα κομμάτια είναι διασκευές τραγουδιών των Mother Superior. FUCK!

Τσάμπα όλα το review από πάνω!

Κλείνω: Ακούστε το "Ride". Θα γουστάρετε. Μετά ψάξτε τους Mother Superior. Θα γουστάρετε πιο πολύ!

Υ.Γ.: Είναι λίγο θλιβερό το γεγονός πως τέτοια project - χαβαλέ, όσο ποιοτικό αποτέλεσμα και αν βγάζουν, βρίσκουν μια θέση στη μουσική βιομηχανία, ενώ νέα σχήματα με φρέσκια μουσική, που πραγματικά θα το άξιζαν, μένουν απ' έξω. Oh, well...
  • SHARE
  • TWEET