Terrakota, an explosion from Lisbon: Σε λίγες μέρες ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

12/11/2010 @ 10:26
Η One Love Reggae Ideas συνεχίζει να ταξιδεύει το ελληνικό κοινό σε world - reggae music διαδρομές κι αυτή τη φορά φέρνει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατ' ευθείαν από τη Λισσαβόνα τους Terrakota, το next big thing της world μουσικής. Κάποιοι τους έχουν αποκαλέσει η αφρικανική έκδοση των Mano Negra λόγω της ζωντάνιας τους στα live, άλλοι ότι αποτελούν τους ξεκάθαρους ηγέτες μιας ιδιαίτερης worldfusion σκηνής που αναπτύσσεται εδώ και μερικά χρόνια στην Λισσαβόνα. Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή οι Terrakota αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, ελπιδοφόρα και με βάθος τέχνης συγκροτήματα της afro/world/reggae fusion σκηνής της Ευρώπης κι εκφραστές της μοναδικής ευρωπαϊκής πολυπολιτισμικής κουλτούρας, όπως αυτή σκιαγραφείται δια μέσου των διάφορων κοινωνιών, όπως αυτές έχουν μετασχηματιστεί με τα μεταναστευτικά κύματα και τη μίξη ήχων όλου του κόσμου.

Και αυτό ακριβώς πετυχαίνουν εξαιρετικά οι Terrakota ξεκινώντας από ένα χωνευτήρι πολιτισμών όπως η Λισσαβόνα. Να αναμιγνύουν σε εκπληκτικά ηχητικά χαρμάνια τις μουσικές τους ρίζες, δείχνοντας ταυτόχρονα έναν, απόλυτα παραγωγικό, σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που αυτές έχουν. Η μουσική της Δυτικής Αφρικής κι η reggae αποτελούν τα βασικά συστατικά του ήχου τους. Κι έρχονται να τον διανθίσουν με πολλές πινελιές από Afro-Cuban κι Afro-Brazilian percussion, ραπ, φλαμένγκο, άλλους αφρικάνικους ήχους και τις επιρροές από μουσικά μονοπάτια που φτάνουν από το Μαρόκο έως την Ινδία, καταλήγοντας σε μια μουσική γιορτή χωρίς όρια.

Παραδοσιακά όργανα όπως balafon, n'goni, sitar, mbira, oud και sabar συναντούν μπάσο, ντραμς και ηλεκτρικές κιθάρες για να δημιουργήσουν έναν πρωτάκουστο κοσμοπολίτικο ήχο. Αν τώρα προστεθούν στα παραπάνω οι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένοι στίχοι, το πνευματικό μήνυμα ειρήνης κι ενότητας κι οι χοροί από την εντυπωσιακή Αγκολέζα τραγουδίστρια του γκρουπ, Romi Anauel, καταλαβαίνει κανείς γιατί θεωρούνται ένα από τα εκρηκτικότερα συγκροτήματα της σημερινής «world music» σκηνής.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος)


Line up Αθήνας:
Terrakota (POR)
Soul Fire (GR)
Razastarr (GR)
Stavros Ntantous (GR)

Dj sets:
Rankin Johnny (GR)
Ιωσήφ Βάγγερ (GR)
Mrs HCN (GR)

Σάββατο 20 Νοεμβρίου
Block 33 (26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη)


Line up Θεσσαλονίκης:
Terrakota (POR)
Soul Fire (GR)
Razastarr (GR)

Doors open: 20.30

Τιμή εισιτηρίων:
H Οne Love Reggae Ideas με επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και των συνθηκών της αγοράς συνεχίζει την πολιτική των προσιτών τιμών και τις ορίζει ακόμη πιο χαμηλά από την τελευταία της διοργάνωση ως εξής:
Προπώληση: 15 euro
Ταμείο: 18 euro

Προπώληση στα φυσικά σημεία ξεκινά από τις 10 Νοεμβριου :
Αθήνα: Ticket House / Μetropolis
Θεσσαλονίκη: Ticket House / Μetropolis
Οι online πωλήσεις διενεργούνται στο Ticket Arena www.ticketarena.gr και μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr.


  • SHARE
  • TWEET