O πρόεδρος του Rock And Roll Hall Of Fame υπερασπίζεται την απουσία metal συγκροτημάτων

Η μη συμπερίληψη των Iron Maiden στους φετινούς εισακτέους ξεσήκωσε αντιδράσεις

14/05/2021 @ 12:20

Σε συνέχεια της αποκάλυψης των φετινών εισακτέων στο Rock And Roll Hall Of Fame, ο, CEO και πρόεδρος του θεσμού, Greg Harris προέβη σε δηλώσεις, σχολιάζοντας την διαχρονική απουσία heavy metal ονομάτων.

Η απουσία από την φετινή σειρά των Iron Maiden κυρίως, και δευτερευόντως των Rage Against The Machine, επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση αναφορικά με την διαχρονική στάση του θεσμού απέναντι σε heavy metal συγκροτήματα.

Τα τελευταία χρόνια, η μη εισαγωγή τόσο των Maiden όσο και των Judas Priest και Motorhead στο παρελθόν, έχει οδηγήσει σε πλήθος αντιδράσεων αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των ψηφοφόρων.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Audacy, o Harris τοποθετήθηκε αναφέροντας:

«Οι αντιδράσεις έχουν ενδιαφέρον, γιατί όντως τιμάμε το heavy metal. Τιμάμε όλες τις μορφές του rock 'n' roll. Είχαμε υποψηφιότητες των Judas Priest και Iron Maiden, οι Def Leppard έχουν εισαχθεί. Στο τέλος, πάνω από το 80% των υποψηφίων εισάγονται. Οπότε, ας συνεχίσουμε να στηρίζουμε να τους έχουμε υποψήφιους, ας συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε. Φέτος η λίστα περιελάμβανε 16 καλλιτέχνες. Δεν γίνεται να μπουν όλοι. Υπάρχουν μουσικοί που πραγματικά το άξιζαν, αλλά δεν μπορούν να εισαχθούν όλοι τους».

Η τάξη του 2021 για το Rock And Roll Hall Of Fame καθορίστηκε από ένα εκλογικό σώμα 1000 επαγγελματιών, μουσικών και ιστορικών καθώς και από την ψήφο του κοινού στον ιστότοπο του θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Gene Simmons όσο και ο Paul Stanley των Kiss (που εισήχθησαν το 2014) έπειτα από τα φετινά αποτελέσματα υπερασπίστηκαν δημόσια τους Iron Maiden σχολιάζοντας ως «παράνοια» και «απαράδεκτο» το γεγονός πως δεν εξασφάλισαν τις προβλεπόμενες ψήφους.

  • SHARE
  • TWEET