Οι νέες κυκλοφορίες της 16ης Ιουλίου 2021

Αυξημένη κινητικότητα στην σκιά των Iron Maiden

16/07/2021 @ 18:36

Στην σκιά της αναπάντεχης χθεσινοβραδινής κυκλοφορίας ολοκαίνουργιου τραγουδιού από τους Iron Maiden, παρουσιάζεται αυξημένη κινητικότητα -ειδικά σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες- σε αρκετά μέτωπα, με ξεχωριστά livestream events και το δεύτερο φετινό Record Store Day Drop το Σάββατο.

Powerwolf - "Call Of The Wild"
Ένοχη απόλαυση ή όχι, οι Powerwolf συνεχίζουν να προσφέρουν τα αναμενόμενα με συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Paradise Lost - "At The Mill"
Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Βρετανοί κυκλοφορούν σε φυσική μορφή την livestream εμφάνιση από το περασμένο φθινόπωρο, με πρώτο video το "Darker Thoughts" και δεύτερο το "One Second".

John Mayer - "Sob Rock"
Πρώτος προσωπικός δίσκος έπειτα από το "The Search For Everything" του 2017 και όγδοος συνολικά για τον Αμερικανό ερμηνευτή, συνθέτη και κιθαρίστα, με τέταρτο single και video clip το εναρκτήριο "Last Train Home".

Crippled Black Phoenix - "Painful Reminder / Dead Is Dead" (EP)
Οι Βρετανοί συστήνουν τον νέο τους τραγουδιστή με ένα ολοκαίνουριο EP, με πρώτο single και video την διασκευή στο κλασικό “Painful Reminder” των SNFU.

A Place to Bury Strangers - "Hologram" (EP)
Οι Νεοϋορκέζοι noise rockers επιστρέφουν στην δισκογραφία τρία και πλέον χρόνια μετά το "Pinned", με ένα EP πέντε κομματιών στην δική τους, νεότευκτη εταιρεία Dedstrange.

Opeth - "Blackwater Park 20th Anniversary Edition"
Επετειακή επανακυκλοφορία για τα 20 χρόνια του κομβικής σημασίας "Blackwater Park", που συνοδεύεται από ένθετο 24-σέλιδο booklet με ανανεωμένες σημειώσεις, αναμνήσεις των μουσικών και σπάνιες φωτογραφίες.

"McCartney 3, 2, 1" (σειρά ντοκιμαντέρ)
Πρεμιέρα σήμερα για τα έξι επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ του περίφημου Rick Rubin για την ζωή και την καριέρα του θρυλικού σκαθαριού Paul McCartney.

Anthrax - "40th Anniversary Stream" (livestream)
Οι Αμερικανοί θρύλοι του thrash metal κορυφώνουν σήμερα τους εορτασμούς για τα 40 χρόνια ιστορίας τους με ένα livestream, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και τις επόμενες ημέρες.

Within Temptation "The Aftermath - A Show In Virtual Reality" (livestream)
Με μια βδομάδα καθυστέρηση, οι Ολλανδοί διεξάγουν στις 15 και 16 Ιουλίου ένα διαφορετικό livestream, συνδυάζοντας μια ζωντανή τους εμφάνιση με immersion τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.

Sabaton - "Kingdom Come" (single)
Ένα ακόμη single μέσα στο 2021 για τους Σουηδούς, με περιεχόμενο την παλιότερη διασκευή στο κομμάτι που άνοιγε το 1988 την δεύτερη πλευρά στο "Kings Of Metal" των Manowar και b-side ένα medley των παλιότερων τραγουδιών τους "Metal Ripper", "Metal Crüe" και "Metal Machine" με τον προφανή τίτλο "Metal Trilogy".

Ophidian I - "Desolate"
Δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ, εννέα χρόνια μετά το ντεμπούτο "Solvet Saeclum" για τους technical death metallers από το Ρέικιαβικ.

Αύριο Σάββατο 17 Ιουλίου, τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία έχουν ξανά την τιμητική τους μετά τις 12 Ιουνίου, με το δεύτερο και τελευταίο Record Store Day Drop για το 2021. Από την πληθώρα ειδικών κυκλοφοριών ξεχωρίζουν οι εξής δύο:

Dee Gees - "Hail Satin"
Οι Foo Fighters κυκλοφορούν disco άλμπουμ ηχογραφημένο στα Studio 606, με βασικό περιεχόμενο τέσσερις διασκευές στους Bee Gees και πρώτο single/video το "You Should Be Dancing", ενώ η δεύτερη πλευρά περιλαμβάνει live εκδοχές πέντε κομματιών από τον φετινό τους δίσκο "Medicine At Midnight".

May the Circle Remain Unbroken: A Tribute to Roky Erickson
Ένα ακόμη tribute άλμπουμ στο θρύλο της ψυχεδέλειας από τον δημιουργό του "Where The Pyramid Meets The Eye", με συμμετοχές μεταξύ άλλων από τους Billy F Gibbons, Mark Lanegan, The Black Angels, Margo Price, Ty Segall, Chelsea Wolfe και Jeff Tweedy.

Όπως κάθε εβδομάδα, βρίσκετε στον λογαριασμό του Rocking στο Spotify επιλογές από τις νέες κυκλοφορίες της ημέρας.

  • SHARE
  • TWEET