Έρευνα: Ακουστικά-κατάσκοποι!

Ερευνητές αποδεικνύουν ότι λογισμικό μπορεί να αλλάξει την χρήση των ακουστικών κεφαλής και να τα μετατρέψει σε μικρόφωνα

28/11/2016 @ 13:36

Τα ακουστικά μας μπορούν να δεχτούν επίθεση από hacker και να χρησιμοποιηθούν για να παγιδεύσουν και να κατασκοπεύσουν συνομιλίες μας, όπως επιβεβαιώνουν πλέον νέες έρευνες.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Ben Gurion του Ισραήλ ανέπτυξαν κομμάτι κακόβουλου λογισμικού που μπορεί να εισβάλει σε υπολογιστή όπου γίνεται χρήση ακουστικών και να κατορθώσει να ηχογραφήσει, ανεξαρτήτως αν το μικρόφωνο του υπολογιστή έχει απενεργοποιηθεί ή ακόμη και αφαιρεθεί!

Δείτε εδώ πως.

Ο κώδικας, που φέρει το όνομα "Speak(e)ar", μετατρέπει τα μεγάφωνα των ακουστικών σε μικρόφωνα και τα ηχητικά κύματα του αέρα σε ηλεκτρομαγνητικά σήματα, ώστε να μπορεί να καταγράψει ήχους ακόμη και από την άλλη άκρη του δωματίου! 

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τσιπάκια ήχου της Realtek, ένα πολύ συνηθισμένο στοιχείο πολλών Windows αλλά και Mac υπολογιστών, ώστε να επαναπροσδιορίσει το output κανάλι ως input, «ακούγοντας» τα πάντα μέσω των ακουστικών σας ακόμη και αν εσείς τα έχετε συνδέσει μόνο με το output βύσμα τους.

  • SHARE
  • TWEET