Skid Row @ Κύτταρο, 15/07/19

Τι χρονιά είπαμε πως έχουμε; 2019 ή μήπως 1991;

Από τον Κώστα Πολύζο, 17/07/2019 @ 10:32

Τα στοιχήματα της βραδιάς ήταν δυο προσωπικά για εμένα, αλλά φαντάζομαι και για τους περισσότερους. Το πρώτο ήταν τι σήμαινε το sold out στο Κύτταρο από άποψη συνθηκών και το δεύτερο τι σόι μπάντα είναι οι Skid Row εν έτει 2019.

Η απάντηση στο πρώτο ήρθε άμεσα με το που διαβήκαμε το κατώφλι του μαγαζιού. Ο κόσμος ήταν υπεράριθμος και οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν οριακές καθώς υπήρχε μια κάποια σαρδελοποίηση. Το έχω ξαναπεί πως η γκρίνια σε αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αν θα ιδρώσουμε ή θα απομακρυνόμαστε από τον τύπο που κυκλοφορεί σε yolo φάση χωρίς μπλούζα γιατί έτσι του ήρθε, αλλά πάνω απ' όλα είναι ζήτημα ασφάλειας. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα άδειαζε ο χώρος σε περίπτωση κάποιου έκτακτου γεγονότος. Οπότε θέλει λίγο προσοχή η όλη φάση.

Skid Row

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος των αποριών που είχα κατεβαίνοντας προς την Ηπείρου χθες το βράδυ αποδείχθηκε πως αν υπήρχε στοιχηματική εταιρεία που θα την έβαζε στο κουπόνι της, η απόδοση του «θα σας πάρουν τα σώβρακα» θα κυμαινόταν στο 1,01. Ειλικρινά αυτήν την εμφάνιση δεν την περίμενα. Με δέσιμο μπετό, τους ύμνους των δυο πρώτων άλμπουμ να διαδέχονται ο ένας τον άλλον και με έναν τραγουδιστή που ικανοποίησε απόλυτα με την απόδοσή του, παρά το δύσκολο έργο που -ας μην γελιόμαστε- είχε να φέρει σε πέρας, δεν υπήρχε περίπτωση να μην περάσουμε καταπληκτικά.

Οι οιωνοί ήταν καλοί με το καλημέρα αφού το μπάσιμο με το "Slave To The Grind", το οποίο κήρυξε την έναρξη του πάρτι, δεν άφηνε αμφιβολίες για το τι θα ακολουθούσε. Ο ήχος ήταν σχετικά καλός, αλλά βελτιώθηκε κι άλλο στην πορεία, η μπάντα τα έδινε όλα και ο κόσμος χόρευε, φώναζε, κουνούσε χέρια και τραγουδούσε συνεχώς.

Skid Row

Αναρωτιέμαι αν υπήρχαν highlight στην εμφάνιση των Αμερικάνων (και του Νότιο- Αφρικανού). Η απάντηση είναι «και ναι και όχι». Δεν μπορείς να μην πεις πως στο "18 And Life" ένιωσε μέχρι και η τελευταία κατσαρίδα στο υπόγειο. Δεν μπορείς να μην πεις πως στο "I Remember You" είδες μέχρι και τα τσιμέντα τα δακρύζουν. Δεν μπορείς να μην πεις πως στο "Youth Gone Wild" δεν σκέφτηκες πως είσαι όσο χρονών είσαι, αλλά ακόμα νιώθεις σαν άγριο νιάτο.

Από την άλλη μπορείς να πεις πως δεν είναι highlight οι άψογες εκτελέσεις κομματιών όπως τα "Big Guns", "Makin' Α Mess", "In Α Darkened Room", "Get Τhe Fuck Out", και "Sweet Little Sister"; Δεν μπορείς.

Skid Row

Άρα ας πάμε να περιγράψουμε τις στιγμές που έμειναν πέρα από το καθαρά μουσικό μέρος του live. Και τα τρία μέλη της original σύνθεσης που έχουν απομείνει έχουν μοιράσει δημοκρατικά τις αρμοδιότητες. Ο Rachel Bolan και μίλησε και τραγούδησε το "Psycho Therapy", ο Dave Sabo είπε και αυτός τα λογάκια του και κατέβασε μονορούφι ένα μπουκαλάκι μπύρα για το καλό, αλλά και ο Scotti Hill ανέβηκε 2-3 φορές πάνω στα ηχεία στα δεξιά της σκηνής (όπως την βλέπει το κοινό) και χαιρέτησε αρκετούς στον εξώστη και μας έδειξε το μεσαίο δάκτυλο στο "Get The Fuck Out". O ZP Theart έδειξε πως έχει τη στόφα performer και ξεσήκωσε αρκετές φορές το κοινό το οποίο όπως είπα ήταν εκδηλωτικότατο (εκτός από όταν έπαιξαν το "Ghost" που η απάθεια ήταν εμφανέστατη) και απέδειξε πως η πρόσληψή του ήταν μια σωστότατη κίνηση. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε το τελείωμα του "Monkey Business" κατέληξε σε μια μονομαχία μπροστά στους ανεμιστήρες μεταξύ Hill και Sabo κατά τη διάρκεια του οποίου ακούσαμε μέχρι και απόσπασμα από το riff του "Cowboys From Hell" των Pantera.

Skid Row

Και κάπως έτσι, μετά από 90 λεπτά και ένα encore τριών τραγουδιών, με το εμφατικό κλείσιμο του "Youth Gone Wild" που σήκωσε το Κύτταρο στον αέρα και μετά από τα προβλεπόμενα «αντίο» και «καληνύχτα», φύγαμε από το μαγαζί χορτάτοι από μουσικάρες και νοσταλγία και ένα αναπάντητο ερώτημα να τριβελίζει το μυαλό μου: Τελικά οι Skid Row, back in the day, αδικήθηκαν ή αδίκησαν τον εαυτό τους;

Ετυμηγορία: Φέρτε τους πάλι... χθες, αλλά με πιο ανθρώπινες συνθήκες.

Φωτογραφίες: Πάνος Μούρτζης

SETLIST

Slave To the Grind
Sweet Little Sister
Get The Fuck Out
Big Guns
18 And Life
Piece Of Me
Livin’ On A Chain Gang
Ghost
Psycho Therapy (διασκευή Ramones)
I Remember You
Monkey Business

Encore:

Makin' A Mess
In A Darkened Room
Youth Gone Wild

  • SHARE
  • TWEET