Desmond Child Rocks The Parthenon @ Ηρώδειο, 27/06/22

Νύχτα ανασκόπησης μιας μεγάλης pop καριέρας, με τις υπερβολές της αλλά και με τον καλό της τον σκοπό

Από τον Παντελή Κουρέλη, 28/06/2022 @ 20:25

Ο Desmond Child είναι ένας Αμερικανός τραγουδοποιός, ο οποίος έχει συνεργαστεί με πληθώρα ονομάτων τόσο από τον rock χώρο, που σίγουρα είναι του ενδιαφέροντός μας, όσο και από όμορους αλλά και απομακρυσμένους από αυτόν χώρους. Ακόμα και να μη γνωρίζει κάποιος ποιος ακριβώς είναι ο Desmond Child, δεν υπάρχει περίπτωση να μη γνωρίζει πολλά από τα τραγούδια που έχει γράψει. Δεδομένης της εκπεφρασμένης αγάπης του για τη χώρα μας, αποφάσισε να διοργανώσει μια συναυλία κάτω ακριβώς από την Ακρόπολη για να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Desmond Child

Με αυτήν τη μάλλον ανιδιοτελή για τον Child αφορμή, συγκεντρωθήκανε ορισμένοι από τους μουσικούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί στην καριέρα του. Το θέαμα που θα προσέφεραν ήταν κάτι που είχαμε την απορία να δούμε πώς ακριβώς θα είναι και τελικά ήταν περίπου όπως το περιμέναμε. Η παρουσία πληθώρας επισήμων και διασήμων ήταν προφανώς αναμενόμενη, αφού η συγκεκριμένη παράσταση εκτός από το ότι ήταν σπάνια γιατί ο Child σπανίως παίζει, αποτελούσε και μια πολύ καλή ευκαιρία προβολής. Ο χώρος ήταν γεμάτος κάμερες και φωτογράφους από την είσοδο κιόλας και κάθε περσόνα που κατέφθανε, φωτογραφιζόταν και έκανε δηλώσεις.

Desmond Child

Το σκηνικό που αντικρύσαμε όταν στις 21:30 ξεκίνησε η εξτραβαγκάντσα είχε μονίμως περίπου είκοσι μουσικούς με έγχορδα, μέλη της Athens Philharmonia Pop Orchestra, μαέστρο, κιθαρίστα, μπασίστα, drummer και πληκτρά. Στο μπροστινό μέρος της σκηνής (το οποίο κάλυπτε όλη την πλατεία) και δεξιά, είχαν πάρει θέση ο Justin Benlolo, ο Chris Willis, η Tabitha Fair και ο Andreas Carlsson, οι οποίοι τραγούδησαν σχεδόν σε όλα τα τραγούδια πρώτες και δεύτερες φωνές. Στα αριστερά της σκηνής, ένα μπλε πιάνο πίσω από το οποίο κάθισε ο ίδιος ο Desmond Child, αφού τον υποδέχτηκαν στη σκηνή τέσσερις μονομάχοι στο όριο του κιτς. Το show - γιατί show ήταν - άρχισε με ένα medley σε τραγούδια του Ricky Martin στο πιάνο και ένα tease του "Livin' On A Prayer". Ο Elton John δεν ντύνεται και πολύ διαφορετικά.

Desmond Child

Χρονολογώντας τις παρουσίες, αρχικά την τιμητική τους είχαν οι Bon Jovi και οι Aerosmith. Ο Chris Willis έκανε πολύ καλή εντύπωση στα lead φωνητικά που έκανε και νομίζω ήταν η αποκάλυψη της βραδιάς. Η Rita Wilson είπε το "Angel" σε μια πιο γλυκανάλατη εκτέλεση και μετά από λίγο το "Crazy", θυμίζοντάς μας πόσο μοναδικός τραγουδιστής έχει υπάρξει ο Steven Tyler. Σειρά πήρε ο …Γιώργος Λεμπέσης, που αποθεώθηκε από τον Desmond Child πριν βγει με ημι-λαμέ ένδυση για να πει το "Born To Be My Baby", το οποίο πάντως ήταν καλύτερο απ' όσο ήμουν προδιατεθειμένος ότι θα ήταν (hint: πίστευα ότι θα ήταν κακό).

Desmond Child

Οι Rasmus, που οφείλουν μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους στον Desmond, ήταν εκεί με τον τραγουδιστή και την κιθαρίστριά τους για να παίξουν ίσως τα δύο μεγαλύτερα χιτάκια τους. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν η πιο μεγάλη ως τότε, ενώ ακόμα και ...η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βάρεσε παλαμάκια στον ρυθμό. Σειρά είχε η Bonnie Tyler, της οποίας η φωνή μπορεί να ακούστηκε γερασμένη, αλλά η χαρακτηριστική της βραχνάδα ήταν ακόμα «εκεί». Ο Chris Willis είπε ένα νέο τραγούδι του Desmond «σε παγκόσμια πρώτη», ενώ ο Justin Benlolo και η Tabitha Fair τραγούδησαν το "Beautiful Now" του Zedd. Ύστερα από παράκληση του Desmond, για το συγκεκριμένο κομμάτι το Ηρώδειο βρέθηκε λουσμένο σε υψηλής έντασης φως από τους φακούς των κινητών μας, ικανής να προκαλέσει επιληπτικό σοκ σε εξέχον μέλος της συντακτικής μας ομάδας που ευτυχώς απουσίαζε και έτσι διεσώθη.

Desmond Child

H Tabitha Fair διασκεύασε Joan Jett, ο Andreas Carlsson διασκεύασε Katy Perry και ο Justin Benlolo διασκεύασε Kiss, με τον καθέναν τους να αποδίδει πολύ αξιοπρεπώς το κομμάτι που ανέλαβε. Κατά βάση μιλάμε για pop μουσική που αναλόγως με το συγκρότημα που την τραγουδάει, φοράει κι έναν διαφορετικό μανδύα, αλλά στην ψυχή παραμένει pop. Το "Kings And Queens" της Ava Max που τραγούδησε η Tabitha μας έφερε στο μυαλό τα πολύ εύστοχα λόγια του Desmond περί κλοπής του ίδιου τους του εαυτού.

Desmond Child

Ο Σάκης Ρουβάς ανάμεσα στις δύο επιτυχίες του μας έβγαλε κι έναν διπλωματικό λόγο στα αγγλικά, ενώ ύστερα ο Desmond μίλησε για το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, που αποτέλεσε την αφορμή για τη συναυλία. Με αυτόν τον τρόπο υποδέχτηκε, κάτω από τις τρελές επευφημίες μας, τον μεγαλύτερο σταρ της βραδιάς. Η δυνατότητα του Alice Cooper να ψυχαγωγεί έχει παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτη και τα "Poison" και "Bed Of Nails" αποτέλεσαν προφανείς και αβανταδόρικες επιλογές για να κερδίσει το πιο δυνατό χειροκρότημα. Μαζί με τον Alice, εμφανίστηκαν ο, γνωστός και μη εξαιρετέος, Kip Winger στην κιθάρα, αλλά και η Emilia “Emppu” Suhonen των Rasmus.

Desmond Child

Αφού αποσύρθηκαν όλοι, ο Lauri Ylönen και η Emilia "Emppu" Suhonen των Rasmus επανήλθαν. Παιδιά που κρατούσαν φωτεινές λευκές μπάλες έπιασαν τα σκαλιά του κάτω διαζώματος και το ημικύκλιο μπροστά από τη σκηνή, δημιουργώντας μια ωραία ατμόσφαιρα υπό την οποία ακούστηκε το "Love Will Keep Us Alive" των Scorpions. Ναι, έχει συνεργαστεί και με αυτούς. Ύστερα ο Desmond βγήκε ντυμένος στα λευκά και τραγούδησε το "I Am Made Of You" του Ricky Martin με κάποιους από τους καλεσμένους.

Desmond Child

Για το τέλος, όλοι μα όλοι οι άντρες βγήκανε ντυμένοι σαν γαμπροί στα άσπρα, οι κυρίες βγήκανε με εντυπωσιακά φορέματα με πούλιες (ωραίο της Rita Wilson, ολίγον προς το κιτς της Tabitha Fair) και είπαν το."Livin' On A Prayer" σε όλο του το μεγαλείο. Μέχρι και οι μονομάχοι βρήκαν θέση στη σκηνή. Με τους μισούς από το κοινό να νομίζουν ότι η συναυλία έχει τελειώσει, ο Desmond βγήκε μόνος του στο πιάνο και είπε συγκινημένος το "(You Want To) Make A Memory" των Bon Jovi, το οποίο και αφιέρωσε στον σύζυγό του και στα παιδιά τους.

Desmond Child

Ποιος είναι ο απολογισμός μιας τέτοιας βραδιάς και τι δουλειά είχαμε εμείς εκεί; Καταρχάς, ο Desmond Child είναι ένας δημιουργός πάνω από είδη. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς μουσικούς και όλοι μας έχουμε ακούσει και πιθανότατα τραγουδήσει πολλά από τα κομμάτια του. Η καριέρα του είναι τεράστια και κάποια στιγμή κάνοντας τον απολογισμό της ευχαρίστησε τα συγκροτήματα με τα οποία έχει δουλέψει όπως οι Bon Jovi, οι Aerosmith, οι Rasmus, επειδή τον έκαναν να αισθάνεται μέλος τους. Παρέλειψε τους Dream Theater!

Desmond Child

Ο σκοπός για τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη εκδήλωση έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στη χώρα μας για έναν καλό λόγο κι αυτό είναι σίγουρα θετικό. Επίσης θετικό είναι το ότι προβάλλεται η επιτυχία ενός gay ανθρώπου που κατάφερε να γίνει διάσημος με το ταλέντο του. Σε μια χώρα όπως η δική μας, όπου οι μειοψηφίες που αποκλίνουν από αυτό που οι πολλοί θεωρούν «φυσιολογικό» τίθενται συνήθως στο περιθώριο από την ίδια την κοινωνία, λες και ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι κάτι που ο καθένας μας επιλέγει, μόνο καλό μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο στην αποδοχή.

Όσον αφορά στην αισθητική της παράστασης, σίγουρα δεν ήταν όλες οι στιλιστικές επιλογές οι πιο ταιριαστές ή οι πιο ενδεδειγμένες για τον χώρο, αλλά αυτό είναι καλύτερο να το θυμηθούν οι υπεύθυνοι την επόμενη φορά που θα τους ζητηθεί το Ηρώδειο για μια rock συναυλία και απλώς να το διαθέσουν. Ποιος δε θα ήθελε να δει εκεί τους King Crimson, ας πούμε;

Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος

SETLIST

The Cup of Life / Livin' la Vida Loca / Shake Your Bon-Bon / She Bangs (Ricky Martin)
Livin' On A Prayer (piano version) (Bon Jovi)
You Give Love A Bad Name (Bon Jovi)
Dude (Looks Like A Lady) (Aerosmith)
Angel (Aerosmith)
Crazy (Aerosmith)
Born To Be My Baby (Bon Jovi)
Livin' In A World Without You (Rasmus)
Jezebel (Rasmus)
If You Were A Woman (And I Was A Man) (Bonnie Tyler)
Stronger Than A Man (Bonnie Tyler)
Hold On (Bonnie Tyler)
(νέο τραγούδι Desmond Child)
Beautiful Now (Zedd)
I Hate Myself For Loving You (Joan Jett & The Blackhearts)
Waking Up In Vegas (Katy Perry)
I Was Made For Loving You (Kiss)
Kings And Queens (Ava Max)
Όλα Καλά (Σάκης Ρουβάς)
The Light (Σάκης Ρουβάς)
Poison (Alice Cooper)
Bed Of Nails (Alice Cooper)
Love Will Keep Us Alive (Scorpions)
I Am Made Of You (Ricky Martin)
Livin' On A Prayer (Bon Jovi)

Encore:

(You Want To) Make A Memory (Bon Jovi)

  • SHARE
  • TWEET