Damian Marley, Hollie Cook, Ταφ Λάθος @ Fix Open Air, 08/06/19

Μεγαλειώδης εμφάνιση από τον Jr Gong με απόλυτο σεβασμό στον πατέρα του

Από τον Γιάννη Βόλκα, 10/06/2019 @ 14:39

Δεύτερη μέρα του "Release Thessaloniki" αφιερωμένη στη reggae. Αυτήν τη φορά το βασικό όνομα της βραδιάς θα ήταν παρών με απουσία του πακέτου τους τζαμαϊκανούς Third World  γεγονός που ίσως στενοχώρησε ορισμένους αλλά η πλειοψηφία των παρευρισκομένων βρίσκονταν στον χώρο για τον superstar Damian Marley. H προσπάθειά μας να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο νωρίς δεν ήταν αρκετή για να προλάβουμε τους Gobey & G-Pial οι οποίοι άνοιξαν τη μεγάλη σε διάρκεια νύχτα.

Περισσότερος κόσμος από ότι την προηγούμενη μέρα την αντίστοιχη ώρα στο Fix και στη σκηνή βρίσκεται ο Παναγιώτης Κυριακού, πιο γνωστός ως Ταφ Λάθος. Πολύχρονη η παρουσία του στην ελληνική hip-hop σκηνή και έτσι περίσσια και η άνεσή του επί σκηνής. Με το logo της δικής του Bashment Records και τη σημαντική συμβολή των μουσικών ώστε να βγει ο ήχος πολύ πιο πλούσιος, ο Ταφ Λάθος ξεσήκωσε το κοινό που μαζεύτηκε αρκετά κοντά στο stage. O κόσμος γνώριζε πολύ καλά τους στίχους του και συμμετείχε ενέργα σε κομμάτια όπως "Ελεύθερος Ακόμα" και "Φλόγα" ενώ το ενδιαφέρον τράβηξε και το πρόσφατο "Ό,τι Κάνεις Άστο". Πολύ καλή εμφάνιση από έναν άξιο εκπρόσωπο της ελληνικής σκηνής.

Ταφ Λάθος

Συνέχεια με την κόρη του drummer των Sex Pistols, Paul Cook. Η Hollie Cook με τρεις πολύ καλούς δίσκους στο ενεργητικό της ανέβηκε στην σκηνή ενώ ο κόσμος άρχισε να πληθαίνει στην αυλή του Fix. Συνοδευόμενη από μια καλοδεμένη μπάντα η γλυκύτατη Hollie δεν σταμάτησε να χαμογελά και να χορεύει ενώ ρώτησε ουκ ολίγες φορές τον κόσμο αν διασκεδάζει. Τα τραγούδια της κινούνται σε έναν παρόμοιο, χαλαρό reggae ρυθμό και έτσι με την ίδια χαλαρότητα παρακολουθούσε και ο κόσμος. Οφείλουμε να τονίσουμε όμως την πολύ όμορφη φωνή της και την ευγενική της παρουσία. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ήταν απόλυτα ταιριαστή στη διάθεση του κοινού αφού τριγύρω έβλεπες μόνο χαμογελαστούς ανθρώπους να διασκεδάζουν ανυπομονώντας όμως για τη συνέχεια.

Hollie Cook

Η ώρα του headliner είχε φτάσει, ένας συμπαθέστατος rastafari προλόγισε τον Damian Marley ενώ στην οθόνη παρακολουθούσαμε διαδοχικές εικόνες του Αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Haille Selassie. Με τους στίχους του εναρκτήριου "Nail Pon Cross" και μέσα σε ενθουσιασμό εμφανίστηκε στη σκηνή ο Jr. Gong. To "Make It Bun Dem" έφερε ξέφρενο χορό νωρίς νωρίς για να συνεχίσουμε με το "Here We Go" απο το "Stony Hill", έναν από τους πιο επιτυχημένους reggae δίσκους των τελευταίων ετών.

Damian Marley

Κατά όλη την διάρκεια της βραδιάς ανέμιζε ακούραστα η σημαία της Αιθιοπίας, περιόδου αυτοκρατορίας του Selassie, με το χαρακτηριστικό λιοντάρι ενώ οι back up singers ήρθαν να προσθέσουν χρώμα στις συνθέσεις του Marley. Το αγαπημένο "Medication" έφερε μια από τις πολλές αναφορές του Damian στο αγαπημένο του μαγικό φυτό και το κοινό συμφωνούσε απόλυτα. Το πρώτο μέρος του σετ βασίστηκε στις πολλές και μεγάλες επιτυχίες από όλη την δισκογραφία του Damian Marley. Αντίθετα το δεύτερο μέρος περιείχε ουκ ολίγες συνθέσεις του πατέρα Marley ενώ το φόντο διακοσμούσε η φωντογραφία του. "Rastaman Vibration", "Exodus" και το κοινό κάνει απόλυτα κατανοητό την κίνηση του Jr Gong. Πέρα από τη μετάδοση της κληρονομιάς του μεγάλου Bob, τα κομμάτια του αποτελούν το απόλυτο feel good soundtrack. "Is This Love", "Could You Be Loved" και το party δεν έχει τελειωμό.

Damian Marley

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ενα live tribute στον Bob Marley με συμμετοχή των τέκνων του. Ο Damian πάντως τα καταφέρνει άψογα με χαρακτηριστική άνεση και έτσι συνέχισε ακάθεκτος με τα "Get Up Stand Up", "War" και "Νο More Trouble". Όσο διασκεδαστική ήταν η βραδιά άλλο τόσο έντονη ήταν και η συγκίνηση, είτε από τους λόγους αγάπης και ενότητας του Damian, είτε από τα πλάνα που έδειχνε το video wall στο φόντο. Το "Road To Zion" ήρθε για να επισφραγίσει την όλη ατμόσφαιρα και να μας ξαναθυμήσει ότι και ο υϊός Marley έχει συνθέσει πολλά και διαχρονικά κομμάτια. Το κλείσιμο ήρθε με αναμενόμενο αλλά ιδανικό τρόπο και το "Welcome To Jamrock" να ξεσηκώνει για τελευταία, και καλύτερη, φορά το κοινό το οποίο τραγουδούσε με απόλυτη ικανοποίηση.

Damian Marley

Η εμφάνιση του Damian απέδειξε γιατί ο συγκεκριμένος Marley έχει φτάσει αρκετά σκαλιά ψηλότερα από τα υπολοιπα παιδιά του Bob. Ο Jr Gong είναι γεννημένος superstar αλλά καταφέρνει επί σκηνής να φαίνεται σεμνός και ευγενικός, λες και νοιώθει την επιτήρηση του πατέρα του ο οποίος δεν θα του επέτρεπε ψευτικά star-ιλίκια.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

SETLIST
 

(με κάθε επιφύλαξη)

Intro
Nail Pon Cross
Make It Bun Dem
Here We Go
Set Up Shop
More Justice
Upholstery
Hey Girl
Affairs Of The Heart
Medication
The Mission
Love And Inity
Rastaman Vibration (Bob Marley cover)
Everybody Wants To Be Somebody
Μove
Patience
Living It Up
Exodus (Bob Marley cover)
Is This Love (Bob Marley cover)
Could You Be Loved (Bob Marley cover)

Encore:

Get Up Stand Up (Bob Marley cover)
War (Bob Marley cover)
No More Trouble (Bob Marley cover)
So A Child May Follow
The Struggle Discontinues
Road To Zion
Welcome To Jamrock

  • SHARE
  • TWEET