Calexico & Guests @ Ηρώδειο, 03/07/18

Ταξιδέψαμε σε μέρη εξωτικά, με ιστορίες και μουσικές για όμορφους ανθρώπους και τόπους

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 05/07/2018 @ 10:47

Η εμφάνιση των Calexico στο Ηρώδειο αποτέλεσε την επισφράγιση της αμοιβαίας αγάπης μεταξύ του συγκροτήματος και του ελληνικού κοινού. Το πολυπολιτισμικό συγκρότημα μοιράστηκε εικοσιδύο χρόνια πορείας στις world μουσικές, παρέα με τον κόσμο που μόνο αδιάφορος δεν ήταν. Αν και περιορισμένος χωρικά, χειροκρότησε ρυθμικά σε όλα  τα κομμάτια,  φώναξε, σφύριξε, κούνησε το κεφάλι, όπως τον προέτρεψε ο fronman Joey Burns και αποθέωσε στο τέλος την αγαπημένη του κολεκτίβα μουσικών.

Calexico

Οι Calexico σε αυτήν τη βραδιά όμως δεν έπαιξαν μόνοι. Όπως ήδη γνωρίζαμε οι Τακίμ, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και η Μόνικα ήταν εκεί για να τους συνοδεύσουν ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Οι πρώτοι εμφανίστηκαν στη σκηνή παίζοντας με ούτι την εισαγωγή του "Stray" ενώ παρέμειναν σε αυτή για το "Roll Tango".

Calexico Τακίμ

Αργότερα, κάτι παραπάνω από πολύτιμη ήταν η συμβολή της Ανδριάνας Μπάμπαλη στη διασκευή του "Τι Είναι Αυτό Που Το Λένε Αγάπη", τραγούδι που όπως ήταν αναμενόμενο τραγούδησε σύσσωμο το Ηρώδειο. Επίσης η τραγουδίστρια έμεινε στην σκηνή για να υποδυθεί την Brigitte Bardot, ρόλο που της απέδωσε χιουμοριστικά ο Burns, ώστε μέσω των άπταιστων γαλλικών της να τραγουδήσουν μαζί το "Ballad Of Cable Hogue". Οι guest εμφανίσεις τελείωσαν με το εξαιρετικό "Moon Never Rises" σε reggae ρυθμούς και τη Mόνικα να πειραματίζεται με τα γυναικεία μέρη των φωνητικών.

Calexico Ανδριάνα Μπάμπαλη

Η αφήγηση της ιστορίας σχεδόν όλων των τραγουδιών αποτέλεσε ένα άκρως ενδιαφέρον μέρος της βραδιάς. Οι αμέτρητες ιστορίες του Burns για mariachi, για την Καλντέρα, για ταξίδια, για απελευθέρωση του πνεύματος και της μουσικής, αποτέλεσαν τον ιδανικό πρόλογο, ώστε ο κόσμος να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στα κομμάτια που έχει λατρέψει. Βέβαια σε κάποιες στιγμές οι ιστορίες απέκτησαν διδακτικό χαρακτήρα γεγονός που εκβίαζε το συνεχές χειροκρότημα του κόσμου.

Calexico Μόνικα

Από το setlist δεν έλειψε τίποτα. "Under The Wheels", "Inspiracion", "Crystal Frontier", μια διασκευή του "Alone Again Or" των Love και πολλά άλλα σε ένα γεμάτο δίωρο. Όλοι προς στιγμήν μεταφερθήκαμε νοητά σε ένα ηλιοκαμένο μεξικανικό bar, στην προσπάθεια μας να χορέψουμε μια cumbia, αλλά αρκεστήκαμε στην απλή παρακολούθηση του συγκροτήματος. Στο encore επέστρεψαν με το "Fortune Teller", στη συνέχεια, με ένα αλλοιωμένο συρτάκι το οποίο εν τέλει οδήγησε στο "Corona" και ολοκλήρωσαν με την παρατεταμένη εκτέλεση του "Guero Canelo" πριν όλος o κόσμος αποχωρήσει καταχειροκροτώντας όρθιος για πολλά λεπτά τους μουσικούς.

Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος

SETLIST

Frontera/Trigger
Voices In The Field
Under The Wheels
Across The Wire
The Town & Miss Lorraine
End Of The World With You
Cumbia De Donde
Stray
Roll Tango
Minas De cobre
Inspiración
Thrown To The Wild
Τι Είναι Αυτό Που Το Λένε αγάπη
Ballad Of Cable Hogue
Flores Y Τamales
Moon Never Rises
Music Box
Alone Again Or
Crystal Frontier

Encore:

Fortune Teller
Corona
Güero Canelo

  • SHARE
  • TWEET