Warrior Soul, Cemetery Dance, Jacks Full @ 6 D.O.G.S., 10/12/15

Τι είναι ρε παιδί μου το rock 'n' roll;

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 14/12/2015 @ 12:51
Έχοντας την τύχη να παρακολουθήσω την παρθενική εμφάνιση των Warrior Soul στο An Club το 2009, ήμουν αισιόδοξος ότι η επιστροφή της αγέλης του Kory Clarke στα αθηναϊκά συναυλιακά δρώμενα θα αποδεικνύοταν αναλόγως επιτυχημένη. Η χαμηλή τιμή του εισιτηρίου θα προσέλκυε τους περισσότερους από τους παλιούς οπαδούς συν κάποιους νέους, ενώ το σπουδαίο ρεπερτόριο και οι περγαμηνές του παρελθόντος μπορούσαν να εγγυηθούν την διασκέδαση. Αυτό που όμως συνέβη την Πέμπτη το βράδυ στο 6 D.O.G.S. δύσκολα θα το περίμενε και ο πιο αισιόδοξος. Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή πριν φτάσουμε στην τυπάρα από το Detroit που μεγαλούργησε κάποτε στην Νέα Υόρκη.

Πρώτοι στη σκηνή βρέθηκαν γύρω στις 21:30 οι Jacks Full, παρουσιάζοντας δικά τους κομμάτια και επιλεγμένες διασκευές. Η πιο σύντομη και ταιριαστή περιγραφή του ύφους που κινούνται μουσικά είναι μάλλον heavy rock, αλλά προς το hard 'n' alternative όριο. Με σύμμαχο τον εξαιρετικό ήχο και ιδιαίτερη άνεση στο παίξιμο και τις κινήσεις τους, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και προστέθηκαν στην λίστα με τις μπάντες που θα ξαναέβλεπα με ευχαρίστηση.

Jacks Full

Όσον αφορά τις διασκευές, ακούσαμε το "Slither" των Velvet Revolver προς τιμήν του προσφάτως εκλιπόντα Scott Weiland, το "Come Together" των Beatles ως απόδειξη του πόσο μπροστά ήταν τα «σκαθάρια» πριν από 50 χρόνια και το "Crazy Bitch" των Buckcherry (ναι, υπάρχουν κάτι καλές αμερικάνικες hard rock μπάντες εκεί έξω). Μέχρι το επόμενο live, τσεκάρετε το πρώτο video clip του αθηναϊκού power trio για το "Circus" και το ομώνυμο full-length ντεμπούτο.

Η συνέχεια άνηκε στην πεντάδα των Cemetery Dance, που χώρεσε επτά κομμάτια σε ένα μισάωρο και κατάφερε να με μπερδέψει όσο λίγες μπάντες που βλέπω για πρώτη φορά. Μάλλον κλίνουν περισσότερο προς το metal παρά προς το hard rock, μάλλον προς το πιο παλιακό παρά προς το πιο μοντέρνο, υπάρχουν όμως στιγμές που θα τους πεις περισσότερο rock παρά metal, υπάρχουν και κομμάτια όπως το "Marching Dead" που είναι περισσότερο punk.

Cemetery Dance

Ο όχι και τόσο καλός ήχος έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα, σίγουρα όμως αναγνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες, όπως επιβεβαιώνεται και από το πρόσφατο lyric video του "Fireball". Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μπάντα μπορεί να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στο μέλλον αν ξεκαθαρίσει κάπως το ύφος της, τόσο σε επίπεδο συνθέσεων όσο και σε επίπεδο ζωντανής παρουσίασης. Με άλλα, πιο απλά λόγια, έχει αρκετό ενδιαφέρον και οφείλει να δουλέψει ακόμη περισσότερο.

Με μια σχετική καθυστέρηση, οι τρεις μουσικοί που θα συνόδευαν τον Kory Clarke βρέθηκαν στην σκηνή, και το πάρτι ξεκίνησε με την γκλαμουράτη εμφάνιση του χαρισματικού frontman. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα ο ήχος των Warrior Soul είναι καταπληκτικός προμηνύοντας ένα μεγάλο live, ενώ στην συνέχεια η άψογη απόδοση από μια απίστευτη δεμένη μπάντα που ίσως βρίσκεται για πρώτη φορά μαζί μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας, κάνοντας παράλληλα μπάντες που βρίσκονται μαζί πολλά χρόνια να φαίνονται νεοσύστατες.

Warrior Soul

Ο Σουηδός Rille Lundell στην κιθάρα είναι καταπληκτικός φορώντας σε σημεία ως και τα παπούτσια του Hendrix και ο Σκωτζέζος μπασίστας Christian Kimmett χτίζει με τον δικό μας Hector AD ένα τρομακτικό rhythm section. Το γεγονός ότι η φωνή του Kory βρίσκεται σε κακή κατάσταση είναι λίγο πολύ γνωστό και δυστυχώς επιβεβαιώνεται, δεδομένων όμως όλων των υπολοίπων δεν νομίζω να νοιάζει κανέναν ιδιαίτερα. Στα αιχμηρά σημεία τα δίνει όλα ουρλιάζοντας μέχρι τελικής πτώσεως, στα δε μελωδικά κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί χωρίς να καταφέρνει και πολλά.

Warrior Soul

Στην τελική, προσωπικά θα ξανάβλεπα τον Kory και τους Warrior Soul όσες φορές μου δινόταν οι ευκαιρία, σε όποια κατάσταση και και αν είναι η φωνή του, πολύ απλά γιατί ό,τι υπολείπεται εκεί καλύπτεται και με το παραπάνω στην γενικότερη μεγάλη εικόνα. Μοναδική μικρή ένσταση τα σχετικά μεγάλα κενά ανάμεσα στα τραγούδια για τις απαραίτητες που είχαν ως αποτέλεσμα να χάνεται κάποια ποσότητα ενέργειας.

Warrior Soul

Για τα τραγούδια τα ίδια τι να πει κανείς; Όσοι γνωρίζουν τις δισκάρες που κυκλοφόρησαν οι Warrior Soul στις αρχές των '90s και συγκεκριμένα τα "Last Decade Dead Century", "Salutations From The Ghetto Nation" και "The Space Age Playboys", στα οποία βασίστηκε το set, κάνουν τον πολλαπλασιασμό με την άψογη απόδοση παικτικά και καταλαβαίνουν το αποτέλεσμα. Όσοι δεν έχουν έπαφή με το υλικό, καλό θα ήταν να γνωρίσουν τους τρεις προαναφερθέντες δίσκους και να προσπαθήσουν να καταλάβουν μια μπάντα που ήταν και δεν ήταν metal, punk, hard rock και εναλλακτική, με έναν τρόπο όλοδικό της.

Warrior Soul

Τα "Punk And Belligerent" και "Let's Get Wasted" σέρνουν τον χορό για αρχή, στο "The Drug" το ψυχεδελικό / space τελείωμα είναι πανέμορφο, το "Blown" αποδίδεται με όλη την βαρύτητά του και από το "Shine Like It" και κάτω έχει μόνο κατηφόρα. Καλύτερο διάστημα του 90-λεπτου η τριπλέτα "Love Destruction", "Downtown" και "The Losers". Απίστευτο wall of sound στο πρώτο, χαμός στο δεύτερο και ανατριχίλες στο τρίτο.

Warrior Soul

Ο κόσμος που γέμισε το 6 D.O.G.S ήταν αρκετά εκδηλωτικός, τραγουδώντας και επιχειρώντας παρά τις τεχνικές δυσκολίες βουτιές και surf, πρωταγωνιστές όμως ήταν και σε αυτόν τον τομέα τα μέλη της μπάντας: αεικίνητος ο Kory (αυτός θα πεθάνει όταν έρθει η ώρα επάνω στην σκηνή, όπως είπε ο Κώστας ο Πολύζος), ανάποδες ροχάλες από τον Σουηδό γορίλα, μπολική σκωτσέζικη τρέλα και ουχί ποτήρια αλλά μπουκάλια με λευκά ποτά να τσουγγρίζονται.

Warrior Soul

Εν τέλει, την Πέμπτη το βράδυ βιώσαμε στο 6 D.O.G.S το rock 'n' roll το ίδιο, με μπροστάρη έναν μπαρουτοκαπνισμένο τυπά που έχει γράψει σπουδαία μουσική, κατέχει τα κόλπα και δεν έχει μάθει στο σπίτι του αλλά στον δρόμο πώς να ροκάρει. Με άλλα λόγια, η γριά η κότα προσωποποιημένη. 
SETLIST

Fuck Τhe Pigs 
Punk Αnd Belligerent 
The Drug 
Let's Get Wasted 
Blown
Shine Like It
Rotten Soul
Payback's Α Bitch 
Generation Graveyard
Love Destruction 
Downtown 
The Losers
The Wasteland

Encore:
No No No


Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / whentimefreezes.com
  • SHARE
  • TWEET