Tuxedomoon @ Stage Volume 1, 05/06/14

Η ιδιαίτερη μουσική αισθητική του σχήματος βγήκε με τον καλύτερο τρόπο και σίγουρα δεν ήταν εύπεπτη για το κοινό

Από τον Γιάννη Λυμπέρη, 10/06/2014 @ 13:22
Οι Tuxedomoon είναι από τα πιο σημαντικά σχήματα της μουσικής, μόνο που λίγοι το ξέρουν ή εξακολουθούν να το έχουν υπόψη τους. Ελάχιστοι ακόμα είναι αυτοί που έχουν πειστεί ή μελετήσει την πορεία τους σωστά από το 1987 και μετά. Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να ηχογραφούν δίσκους ακόμα και σήμερα, όχι πλέον τακτικά αλλά μόνο όταν έχουν κάτι να πουν. Η φετινή τους δισκογραφική επανεμφάνιση είναι με πρωτότυπη μουσική που τους ζητήθηκε για την ταινία "Pink Narcissus" του John Bidgood, μιας cult ταινίας του 1971, που ξαναπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ "L'Etrange" το 2011, με ζωντανή υπόκρουση από το ίδιο το συγκρότημα.



Θα φανταζόταν κανείς ότι η φετινή επανεμφάνιση τους ύστερα από πολλά χρόνια στην Ελλάδα θα ήταν για την παρουσίαση αυτού του άλμπουμ. Αποδείχτηκε τελικά ως μια εμφάνιση στην οποία έπαιξαν αποσπάσματα από το ευρύ φάσμα της δισκογραφίας τους ξεκινώντας από το πρώτο τραγούδι που έγραψαν ποτέ ("Litebulb Overkill") μέχρι δύο αποσπάσματα από το Pink Narcissus, διανύοντας 40 χρόνια καριέρας υπό σκιάν. Αν και με διαφορά ετών, όλα τα τραγούδια και οι συνθέσεις που παίχτηκαν ενσωματώθηκαν στη γενική διάθεση της βραδιάς και του σόου και έδωσαν μια ενιαία ηχητική εικόνα.



Σε ένα ικανοποιητικά γεμάτο Club Stage 1 από περισσότερο όψιμους οπαδούς του σχήματος, έδωσαν για άλλη μια φορά  ένα οπτικοακουστικό σόου που άγγιζε τα όρια live happening αλλά και ενιαίας αισθητικής παράστασης, κάτι που οι Tuxedomoon το «διδάσκουν» πλέον. Με πρόζα και βίντεο performance από τον Bruce Gedulding ήταν μια συναυλία με πολλές αναμνήσεις αλλά και τωρινές ανατριχίλες. Η ιδιαίτερη μουσική αισθητική του σχήματος (jazz / world / rock / electronica / post classic σύντηξη), βγήκε με τον καλύτερο τρόπο και σίγουρα δεν ήταν εύπεπτη για το κοινό που λαμβάνει «μασημένη» τυποποιημένη μουσική σήμερα.



Στα συν ο χώρος που ταίριαζε γάντι με το σχήμα αλλά στα μείον η γραφική παρουσία οπαδών που εξακολουθούν να κάνουν «παραγγελιές» σαν σε σκυλάδικο. Κακή νοοτροπία, που το χιούμορ του Blaine L.Reininger «απέκρουσε» με άνεση...

(ευχαριστούμε τον Χρήστο Μίχο a.k.a tospitimetaparaxena.blogspot.com για τη βοήθεια σε setlist και μικρές λεπτομέρειες)
SETLIST

Intro / Bruce Gedulding speech #1
Dorian
Toreador Del Amor
Nervous Guy
A Home Away
Muchos Colores
Bruce Gedulding speech #2
Everything You Want
Cagli 5-0
You
Annuncialto
Still Small Movie
In The Name Of Talent  (Italian Western 2)
Km / Seeding The Clouds

Encore:
Joeboy The Electric Ghost
Litebulb Overkill

Φωτογραφίες: Λευτέρης Μπούτζης
  • SHARE
  • TWEET