Μπάμπης Παπαδόπουλος @ Σταυρός Του Νότου, 22/04/15

Άλλο ένα ηλεκτρισμένο Ακούστικ Σετ

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 24/04/2015 @ 11:43
Μετά την επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου του δίσκου "Μέσα Στον Πόνο Είν' Η Χαρά, Μεσ' Στη Χαρά Είν' Ο Πόνος", ο εξαιρετικός κιθαρίστας Μπάμπης Παπαδόπουλος επανέλαβε την Τετάρτη ένα ακόμα Ακούστικ Σετ, αυτή τη φορά στο Club του Σταυρού του Νότου. Μαζί του, οι μουσικοί που συνεργάστηκαν και στις ηχογραφήσεις: Φώτης Σιώτας - βιολί / βιόλα, Μιχάλης Βρέττας - βιολί, Δημήτρης Βλαχομήτρος - μπουζούκι, Διονύσης Μακρής - κοντραμπάσο. Αν και είχε ανακοινωθεί και η συμμετοχή του Τάσου Μισυρλή, με το τσέλο του, στην έναρξη της συναυλίας ο ίδιος ο Μπάμπης μας ενημέρωσε ότι δεν θα μπορούσε τελικά να παρευρεθεί λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Εκλεκτοί λοιπόν μουσικοί πάνω και κάτω από τη σκηνή, καθώς στο κοινό βρέθηκαν ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Ορφέας Περίδης, ο Παύλος Παυλίδης, ο Βαγγέλης Καζαντζής, η Ματούλα Ζαμάνη και πολλοί φίλοι και συνεργάτες του Μπάμπη. Η αρχή έγινε με το πειραγμένο "Αλγέρι" -γύρω στις 22.30- και πολλές μουσικές "Απ' τη Σπηλιά Του Δράκου" ξεχύθηκαν από το ιδιαίτερο κουιντέτο εγχόρδων σαν "Σκηνές Από Ένα Ταξίδι".

Μπάμπης Παπαδόπουλος

Επιτρέποντας στους υπόλοιπους μια ολιγόλεπτη ανάσα, κάπου στη μία ώρα, ο Παπαδόπουλος μας έπαιξε μόνος με την κιθάρα του τη μουσική από την ταινία "Το Μικρό Ψάρι" και χειροκροτήθηκε θερμά. Έχοντας παρακολουθήσει ένα ακόμη Ακούστικ Σετ στην πρώτη παρουσίαση του τελευταίου δίσκου, παρατήρησα μια πιο ελεύθερη και ταυτόχρονα πιο δυναμική προσέγγιση στο νέο αλλά και το παλιότερο υλικό, γεγονός ταιριαστό με τον χώρο και τις συνθήκες. Χθες, τα βιολιά είχαν πάρει κυριολεκτικά φωτιά! Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η σκληρή παικτικά προσέγγιση βοήθησε στην ανάδειξη των συνθέσεων, σίγουρα όμως έκανε πιο ελκυστικό το ηχητικό αποτέλεσμα σ' ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Το κοινό -που είχε γεμίσει το «κάτω μέρος» του Σταυρού και απλωνόταν σε ένα ευρύτατο ηλικιακό φάσμα- ήταν πέραν των προσδοκιών προσηλωμένο στα επί σκηνής τεκταινόμενα και απήλαυσε ήσυχο το κιθαριστικό μπαράζ, γνωρίζοντας προφανώς τι ήρθε να δει: έξυπνες παραλλαγές του μουσικού θέματος, αβίαστες ερωταποκρίσεις μεταξύ των οργάνων, αποδομημένες οικίες μελωδίες, ανεπαίσθητους αμανέδες, εμπνευσμένους αυτοσχεδιασμούς και πρωτότυπες οργανικές συνθέσεις του Μπάμπη. Η λήξη της βραδιάς ήρθε με ένα διπλό ανκόρ και μια θαυμάσια καλειδοσκοπική "Μισιρλού".

Σε ένα ακόμα δίωρο, η μικρή ορχήστρα εγχόρδων των Ακούστικ Σετ μας χάρισε -και πάλι- μια εξαιρετική ακουστική εμπειρία, με την γνωστή ευγένεια  και το καλό κλίμα που την χαρακτηρίζουν.
  • SHARE
  • TWEET