Μπάμπης Παπαδόπουλος: Μια surf-punk διασκευή στο κομμάτι του Καραγκιόζη

Δείτε το video με το κομμάτι από την «Μπαλάντα Της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη

19/11/2019 @ 10:00

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος διασκεύασε το παραδοσιακό κομμάτι που ανοίγει τις παραστάσεις του Καραγκιόζη, για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Μπαλάντα Της Τρύπιας Καρδιάς».

Σε σχετικές δηλώσεις του ο εμβληματικός κιθαρίστας, γνωστός από την θητεία του στις Τρύπες, αναφέρει:

«Η ιδέα ήταν του Γιάννη, μου πρότεινε να το φτιάξω όπως νομίζω και ιδού το αποτέλεσμα. Αυτό το χασαποσέρβικο είναι η πιο χαρακτηριστική μελωδία από την μουσική των παραστάσεων του Καραγκιόζη που συνειρμικά μάς φέρνει στο μυαλό ό, τι αντιπροσωπεύουν αυτές οι φιγούρες. Αν, όπως λέγεται, συμβολίζει τον διαχρονικό Έλληνα με όλα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, τότε το κομμάτι αυτό υποστηρίζει μουσικά τους κωμικοτραγικούς χαρακτήρες και το περιβάλλον τους που παρουσιάζει σ' αυτή την ταινία του ο Γιάννης Οικονομίδης, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες. Είναι ένα πολίτικο χασάπικο, σύμφωνα με τους μουσικολόγους και τους ερευνητές, που ανήκει στην ανώνυμη λαϊκή μουσική παράδοση». 

Δείτε εδώ το σχετικό video και ακούστε το κομμάτι.

Θυμίζουμε πως ο Παπαδόπουλος έχει συνεργαστεί ξανά με τον Οικονομίδη στην ταινία «Το Μικρό Ψάρι» αλλά και στη θεατρική παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου».

  • SHARE
  • TWEET