Los Almiros Festival: Truckfighters, V.I.C., Lionize, Godsleep, Birthday Kicks @ Δάσος Κουρί (Αλμυρός Μαγνησίας), 05/08/16

Πήγαμε στο Δάσος Κουρί, κατασκηνώσαμε και σας μεταφέρουμε το κλίμα απο το φεστιβάλ έκπληξη του φετινού καλοκαιριού

Από τον Γιώργο Φιλιππάτο, 11/08/2016 @ 19:37

Παρασκευή πρωί όταν ξεκινούσαμε από Αθήνα τίποτα δεν φαινόταν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει έκπληξη σε μια διήμερη γιορτή στον Αλμυρό Μαγνησίας. Οδεύαμε σε ένα άλλο επαρχιακό φεστιβάλ, οργανωμένο από μια παρέα ανθρώπων με μεράκι για τη μουσική. Εντύπωση μας είχε κάνει το line-up, με σημαντικά ονόματα από το εξωτερικό και την Ελλάδα, ωστόσο το φεστιβάλ είχε πολλά παραπάνω να προσφέρει και εμείς δεν μπορούσαμε να πέσουμε περισσότερο έξω στις αρχικές μας εκτιμήσεις.

Μπαίνοντας στην πόλη του Αλμυρού, η ελλιπής σήμανση μας έκανε να έχουμε κάθε πέντε λεπτά στάση και κουβεντούλα με τους κατοίκους, προσπαθώντας να βρούμε το Δάσος Κουρί. Οι άνθρωποι, φιλικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν κάθε στιγμή, προσπάθησαν να μας υποδείξουν τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο οι κύκλοι συνεχίζονταν. Πολύ κόσμος που είχε έρθει με λεωφορεία ανηφόριζε προς το δάσος με τα πόδια. Τότε ήταν που είδαμε την πινακίδα/βέλος με την ένδειξη LAF... σιωπηλοί καθώς ήμασταν από το πολύωρο ταξίδι, κουνήσαμε τα κεφάλια μας συγκαταβατικά και χαϊδέψαμε τα μούσια μας αργά έως κάτω, ξέραμε πλέον ότι ήμασταν στο σωστό μέρος.

Los Almiros Festival

Αφού στήσαμε τη σκηνή, ανηφορίσαμε προς το Lake Stage. Εθελοντές και staff παντού, πρόθυμοι να δώσουν πληροφορίες σε ό,τι τους ρωτήσεις, από τις ώρες εμφάνισης των καλλιτεχνών μέχρι το που είναι το καλύτερο βρώμικο εδώ κοντά. Συνειδητοποιήσαμε ότι μπορεί ως χώρος να είναι πανέμορφος, αλλά σχετικά με τις υποδομές ίσως να υστερούσε για τέτοια προσέλευση.

Los Almiros Festival

Εκείνη την ώρα στο Lake Stage, με αρκετό κόσμο στα πέριξ, σταματήσαμε να ακούσουμε τον Bad Slide Stam. One man show με χαρούμενη διάθεση, punk rock και αρκετά καλό ήχο.

Η ώρα είχε πάει 20:00, το πρόγραμμα ξεκινούσε και στη μεγάλη σκηνή θα έπαιζαν πρώτοι οι Birthday Kicks. Ψυχεδελικό rock 'n' roll made in Larisa, με πολύ καλή σκηνική παρουσία, με το προσωπικά αγαπημένο cover του "Personal Jesus" να κλέβει την παράσταση.

Birthday Kicks @ Los Almiros

Είχε πλέον βραδιάσει όταν τη σκυτάλη πήραν οι Godsleep. Οι πρώτες νότες του "The Call" ακούστηκαν ως άλλο κάλεσμα για συσπείρωση, ο χώρος είχε γεμίσει πλέον. Όλα τα τραγούδια από το "Feel Like Home" έως το "Wrong Turn" έτυχαν θερμής υποδοχής από τον κόσμο, δείγμα πλέον ότι έχουν δημιουργήσει ένα δικό τους πιστό κοινό. Καπνογόνα, pits, σκόνη και η κιθάρα του Johny να φτύνει riffs, πανικός.

Godsleep @ Los Almiros

Τον χαμό των Godsleep ήρθαν να καταλαγιάσουν οι γνώριμοι στο ελληνικό κοινό Αμερικάνοι Lionize. Χαλαρό rock 'n' roll, πλήκτρα και εξαιρετικά φωνητικά από τον frontman της μπάντας, Nate Bergman. Ωστόσο, παίζοντας το ένα κομμάτι πίσω από το άλλο και μην αφήνοντας το setlist να πάρει ανάσα, γνώμη μου ότι κούρασαν. Σε ένα φεστιβάλ με χαρακτήρα πάρτυ φάνηκε να προσπαθούν υπερβολικά. Με guest εμφάνιση από τον Μπάμπη Παπανικολάου (Planet Of Zeus) και θερμή υποδοχή από τον κόσμο έκλεισε η εμφάνισή τους.

Lionize @ Los Almiros

Είχε έρθει η ώρα για τους Villagers Of Ioannina City. Ο χώρος ασφυκτικά γεμάτος, κάποιοι μιλούσαν για 7 με 8 χιλιάδες παρευρισκόμενους. Πολλοί έχουν βγάλει τις μπλούζες τους, τις οποίες φοράνε σαν μαντήλια και για να προστατευτούν από τη σκόνη των πιτ, εικόνα που αναπόφευκτα φέρνει στο νου το cover art του EP "Zvara/Karakolia". "Τι Κακό", "Κρασί", "Ζβάρα Καρακόλια" ο κόσμος τα αγκαλιάζει, τα γνωρίζει, τα τραγουδά, στιγμές πανέμορφες.

Villagers Of Ioannina City @ Los Almiros

Όταν οι Truckfighters ανέβαιναν στη σκηνή το ρολόι έδειχνε κοντά 02:00 πμ. Κάποιες καθυστερήσεις στην προετοιμασία για την εμφάνισή τους, κάτι η κούραση και το προχωρημένο της ώρας, είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση μιας μερίδας κόσμου. Αυτό δεν πτόησε τους Σουηδούς που θέλησαν να στραγγίσουν όποια ενέργεια μάς είχε απομέινει ακόμα.  Άψογος ο ήχος, βαρύς, μεστός. Αεικίνητος ο κιθαρίστας (Niklas Källgren), αλώνιζε τη σκηνή, παρακινούσε τον κόσμο, ενώ  τα "Mind Control" και "Mastodont" τιμήθηκαν δεόντως.

Truckfighters @ Los Almiros

Ήταν κάπου εκεί στις 3 τα ξημερώματα όταν το δάσος ξύπνησε για τα καλά, ο Oskar ως άλλος Anselmo ρώτησε «what do you want to hear?», η απάντηση δόθηκε ομόφωνα, «"Desert Cruiser"», και για τα επόμενα οχτώ λεπτά δεν περιγράφεται τι έγινε από τις μπροστά σειρές έως πίσω. Μας αποχαιρέτισαν ενθουσιασμένοι με την υπόσχεση ότι θα ξαναέρθουν στη χώρα μας. Εμείς και ο υπόλοιπος κόσμος πήραμε το δρόμο για τις σκηνές μας, τις οποίες, λόγω μεγάλης προσέλευσης και ατελείωτης μπυροποσίας στο τέλος της ημέρας, ήταν σχεδόν αδύνατο να εντοπίσεις.

Truckfighters @ Los Almiros

Αυτό που κάνει όμως αυτό το φεστιβάλ ξεχωριστό και ιδιαίτερο είναι η αίσθηση αλληλεγγύης και ομόνοιας μεταξύ των επισκεπτών, κατασκηνωτών και διοργανωτών, η έλλειψη μιζέριας και η πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε αν το θελήσουμε να κάνουμε απίθανα πράγματα.

Φωτογραφίες: Giannis Rpk, Miltos Kostoulas

  • SHARE
  • TWEET