7ο Μεγαλειώδες Πάρτυ: Take The Money And Run & Friends @ Bar Λάθος (Ναύπλιο), 28/05/11

02/06/2011 @ 10:19
Σε κάθε ταξίδι που κάνει κάποιος στο Ναύπλιο είναι υποχρεωτική η βόλτα στην πλατεία Συντάγματος και ένα ποτό στο μπαρ Λάθος. Ένα ιδιαίτερα μικρό και ατμοσφαιρικό μπαρ στο κέντρο της πόλης, που μάλιστα βρίσκεται #6 στη λίστα «things to do» του Lonely Planet για το Ναύπλιο. Μέσα (και έξω) από το Λάθος γίνεται κάθε χρόνο ένα μεγαλειώδες πάρτυ. Από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κόσμος μπαίνει, βγαίνει και βολτάρει γύρω από το Λάθος.

Πρωτεργάτες είναι οι Take The Money And Run, ένα ελληνικό jazz / blues / country συγκρότημα, με ξένο στίχο. Γνωστοί από τη συνεργασία τους με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, διανύουν τον 16ο χρόνο ζωής τους και, εκτός από τα μεγαλειώδη πάρτυ, κάνουν συνέχεια ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα μέρη στην Αθήνα.Το 7ο μεγαλειώδες πάρτυ, λοιπόν, εκτός από τους βασικούς Take The Money And Run, φιλοξενούσε και πολλούς φίλους του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένου του χαρισματικού Δώρου Δημοσθένους και της Μαρία Μόρρις στα φωνητικά αλλά και του Κώστα Βαζούρα στο σαξόφωνο. Το line-up άλλαζε συνεχώς και το κλίμα ήταν παρεΐστικο και εορταστικό. Το μικρόφωνο πέρασε από τα χέρια πολλών και οι ερμηνείες διέφεραν. Μέχρι και ο ιδιοκτήτης του μπαρ τραγούδησε!

Δε μπόρεσαν να αποφευχθούν φαινόμενα σαρδελοποίησης, ειδικά μετά τις δέκα το βράδυ, καθώς το Λάθος είναι πολύ μικρό. Οι επισκέπτες έμπαιναν με βάρδιες στο μπαρ, γιατί δε χωρούσαν όλοι μέσα ταυτόχρονα! Όμως το διασκέδαζες, δε σε ενοχλούσε, γιατί γινόσουν κομμάτι της παρέας. Είναι μια εικόνα που δύσκολα βλέπεις σε κάποιο παρόμοιο live στην Αθήνα. Εδώ ο κόσμος συζητούσε, χόρευε και διασκέδαζε με διαφορετικό, πιο χαλαρό τρόπο. Μέχρι και πιτσιρίκια έβλεπες να παίζουν έξω από το μπαρ μέχρι πολύ αργά. Η αλήθεια είναι ότι η ιδέα του ότι «βρίσκομαι μακριά από την καθημερινότητα» αλλάζει πολύ τα πράγματα.Με διαλείμματα ανάμεσα στις μουσικές ενότητες, το πάρτυ διήρκεσε πολλές ώρες. Ακούστηκε ένα αρκετά ευρύ ρεπερτόριο, από διασκευές ως επί το πλείστον. Όπως καταλαβαίνετε, δεν κατάφερα να σημειώσω ολοκληρωμένα το setlist, αλλά τη γενική μουσική εικόνα χρωμάτιζαν τραγούδια των Dire Straits, BB King, Lou Reed, BoneyM, Elvis, Jerry Lee Lewis, Ray Charles και μία γερή δόση από Beatles! Μέχρι και μερικές νότες από το "Black Night" των Deep Purple ακούστηκαν (στο σαξόφωνο!).

Οι Take The Money And Run είναι ένα σχήμα που χρειάζεται περισσότερο προσοχή και αποτελείται από πολύ καλούς μουσικούς. Τζαμάρανε σε ένα μουσικό μαραθώνιο, επειδή τους ευχαριστεί και τους εκφράζει. Μακριά από τυπικότητες και βαρετούς επαγγελματισμούς. Δεν πήγαιναν όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα και γινόντουσαν και λάθη, αλλά αυτά προσδίδουν αυθορμητισμό όταν γίνονται με μέτρο. Ειδικά σε μία εκδήλωση τόσο μεγάλης διάρκειας.Είχε φτάσει κοντά τέσσερις το πρωί και το πάρτυ έφτανε σιγά-σιγά στη δύση του. Το "Always Look On The Bright Side Of Life" από Monty Pythons έκλεισε τη βραδιά με πολλά χαμόγελα. Ένα βράδυ διαφορετικό, με ποικιλία, κέφι και αέρα καλοκαιριού. Τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου και εμείς ελπίζουμε να καταφέρουμε να δώσουμε το «παρών» σε ένα ακόμα μεγαλειώδες πάρτυ στο Ναύπλιο. Άλλωστε είναι μία εγγυημένα διασκεδαστική μουσική απόδραση!

Ξενοφών Καράμπαλης
  • SHARE
  • TWEET