Halestorm, In This Moment, Sacred Mother Tongue @ Electric Ballroom, Λονδίνο, 08/03/13

Από τον Χρήστο Καραδημήτρη, 14/03/2013 @ 13:47
Δεν υπήρχε καλύτερο timing για να δει κάποιος τους Halestorm, καθώς η εμφάνισή τους στο Λονδίνο, εκτός από το ξεκίνημα της νέας περιοδείας αποτελούσε την πρώτη εμφάνιση της μπάντας μετά την κατάκτηση του Grammy για το καλύτερο hard rock/metal τραγούδι, με το "Love Bites (And So Do I)". Επίσης, το καλοκαίρι στο Download Festival μου είχαν αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις και έτσι κατάφερα να είμαι εκεί, παρά το ότι η συναυλία έγινε sold out εν ριπή οφθαλμού.

Στο νησί έχουν δείξει ότι τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση στη Lzzy και την παρέα της κι έτσι -νεαροί κατά βάση- οπαδοί του συγκροτήματος είχαν κάνει ουρά από νωρίς το μεσημέρι και παρά την έντονη βροχόπτωση. Πριν τους Halestorm όμως υπήρχαν δύο τουλάχιστον ενδιαφέροντα ονόματα να παρακολουθήσει κανείς.

Οι ντόπιοι Sacred Mother Tongue άνοιξαν τη βραδιά και για 20 περίπου λεπτά επιδόθηκαν σε ένα κράμα μοντέρνου hard rock / metal, με στοιχεία κυρίως από Godsmack και Alter Bridge στο λίγο πιο βαρύ. Εν ολίγοις, ήταν μέτριοι.

Sacred Mother Tongue

Ο ήχος τους ήταν καλός, ήταν δεμένο σύνολο και ο κιθαρίστας έδειξε καλά στοιχεία, αλλά τα φωνητικά ήταν μάλλον μέτρια και οι τέσσερις συνθέσεις δεν φάνηκαν να έχουν κάποιο στοιχείο που να τις κάνει να ξεχωρίζουν, με εξαίρεση το αρκετά καλό "Evolve Become" που έκλεισε το set τους. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά όταν τους προσκάλεσαν στο Download Festival αυτής της χρονιάς, όπου θα ανοίξουν την κεντρική σκηνή μια από τις μέρες του και ήθελα να γελάσω όταν τελειώνοντας την εμφάνισή τους ζήτησαν από το κοινό να ενισχύσει τα βρετανικά metal συγκροτήματα.

Αυτό που είδα από τους In This Moment με εντυπωσίασε πολύ περισσότερο από όσο περίμενα. Αρκετά νωρίτερα, ο κιθαρίστας και βασικός συνθέτης της μπάντας Chris Howorth μου είχε επισημάνει τα πόσα έχουν μάθει στο δρόμο και πόση σημασία δίνουν στο show. Ήταν πράγματι κάτι το εντυπωσιακό, αλλά και μόνο η Maria Brink να ήταν στη σκηνή, πάλι εντυπωσιακό θα ήταν. Μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες το γιατί.

In This Moment

Με τουλάχιστον εκκεντρική αμφίεση (τα απαραίτητα), με νεκροκεφαλές γύρω της και τα υπόλοιπα μέλη με μια Rob Zombie αισθητική το θέαμα ήταν  σίγουρα ενδιαφέρον. Όμως, παρόλο που ο κόσμος δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω τη Maria, αυτή έδινε πραγματικά καλές ερμηνείες, σχεδόν αυτούσιες με το στούντιο, πράγμα αρκετά δύσκολο και απαιτητικό, ενώ ήταν φανερό πως είχε μελετημένη χορογραφία για κάθε τραγούδι και κάθε σημείο του show.

In This Moment

Γενικά, έχω δει μπάντες με τόσο απαιτητικές παραγωγές, όπως αυτές του τελευταίου άλμπουμ της μπάντας, "Blood", να πνίγονται προσπαθώντας να αναπαράγουν τον ήχο αυτό ζωντανά και ομολογώ πως οι In This Moment τον απέδωσαν ιδιαίτερα καλά. Με το σκηνικό γύρω από τη Maria να αλλάζει σε κάθε τραγούδι, για 40 λεπτά στηρίχτηκαν σχεδόν εξ' ολοκλήρου (και δικαιολογημένα) στο εν λόγω άλμπουμ, καθότι αποτελεί το breakthrough  ως τώρα για το συγκρότημα. Καλύτερες στιγμές ήταν το "Adrenalize", το αρρωστημένο "Whore" (κατά τη διάρκεια του οποίου η Maria καθιστή σε κάτι σαν καρέκλα) και το "Blood" που έκλεισε το set.

In This Moment

Όπως και να το κάνουμε, όλα τα λεφτά είναι η Maria που με χαρακτηριστική άνεση αποτελεί την πιο εντυπωσιακή γυναικεία παρουσία στον metal χώρο και με έκανε να σκέφτομαι πως η Lzzy θα έμοιαζε με σχολιαροκόριτσο μετά από αυτή...

Setlist: Rise With Me / Adrenalize / Blazin' / Whore / Burn / Beast Within / Blood

...και όντως με πιασμένο μαλλί, έμοιαζε με ένα πανέμορφο κοριτσάκι, που όμως δάγκωνε. Γιατί οι Halestorm βγήκαν με έναν αέρα της μπάντας που έχει κάνει ήδη την υπέρβαση, που ήδη πετύχει και βάζει πλώρη για το κάτι παραπάνω. Για να είμαστε δίκαιοι οι Halestorm είναι κυρίως η Lzzy Hale, εν συνεχεία ο μικρός αδερφός της Arejay που είναι ένα θηρίο πίσω από τα drums και μετά οι συμπαθείς Joe Hottinger και Josh Smith.

Halestorm

Ο ήχος ήταν προβλεπόμενα καλός και δυνατός, ενώ η μπάντα είχε λιτή σκηνική παρουσία, χωρίς πολλά εφέ ή χρήση video wall, επιμένοντας σε ένα πιο απλό rock show και στην επικοινωνία της Lzzy με το νεαρό και ενθουσιώδες fanbase που έχει δημιουργήσει.

Halestorm

Το δυναμικό ξεκίνημα του "Freak Like Me" ακολούθησε ο χαμός με το "Love Bites", ενώ πολύ δυνατό ακούστηκε σε ζωντανή απόδοση το "You Call Me A Bitch". Ο κόσμος έδειξε να διασκεδάζει, να έχει έρθει να τραγουδήσει και να περάσει καλά και αυτό ακριβώς έκανε. Με μόλις δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους, κανείς δεν περιμένει δίωρο show από τους Halestorm που σχεδόν για μιάμιση ώρα και χωρίς ιδιαίτερα κενά, προσέφεραν ένα χορταστικό live.

Halestorm

Εντύπωση προκάλεσε η πολύ καλή διασκευή στο "Straight Through The Heart" του Dio, κομμάτι που έπαιζαν για πρώτη φορά και αφιέρωσαν στον παρόντα manager τους, ενώ λιγότερο πειστική ήταν η διασκευή στο "Out Ta Get Me" των Guns N' Roses. Το "Rock Show" είναι τραγούδι που θεωρητικά θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη επιτυχία, ενώ καθαρά μουσικά η καλύτερη στιγμή ήταν στο "Break In", όταν και η Lzzy έμεινε μόνη της στη σκηνή και έδωσε μια απίστευτη ερμηνεία πιάνο/φωνής.

Halestorm

Τα τραγούδια του πρώτου άλμπουμ όπως το "Familiar Taste Of Poison", το "It's Not You" είχαν αντίστοιχα θερμή ανταπόκριση από το κοινό, ενώ το κανονικό σετ έκλεισε με το "I Get Off", πριν ξαναβγούν επί σκηνής για να κλείσουν τη βραδιά με τα "Here's To Us" και "Miss The Misery". Ενδιάμεσα, ξεχώρισαν το "Mz. Hyde" και το "Daughters Of Darkness" στη μέση του οποίου ο Arejay επιδόθηκε σε ένα drum solo με μπαγκέτες, χέρια και ...κάτι σαν ρόπαλα του baseball.

Halestorm

Οι Halestorm αποδεικνύουν στις ζωντανές εμφανίσεις πως έχουν τα φόντα να πάνε πολύ ψηλότερα. Η Lzzy έχει περίσσευμα ταλέντου, διαθέτουν τα τραγούδια που μαζεύουν κόσμο και υπερασπίζονται τη μουσική τους με άνεση. Για να πάνε στο επόμενο επίπεδο θέλουν λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες (δεύτερα φωνητικά, πέραν του Arejay), λίγο πιο εντυπωσιακό show και μερικά ακόμα καλά τραγούδια για να συμπληρώνουν ένα μεγαλύτερο setlist. Αυτή τη στιγμή και τα 3 δείχνουν απολύτως εφικτά, κάτι που υποδεικνύει πως τα καλύτερα έρχονται...
SETLIST

Freak Like Me
Love Bites (So Do I)
You Call Me A Bitch Like It's A Bad Thing
Dirty Work
Straight Through The Heart (Dio cover)
Innocence
Rock Show
Break In
Familiar Taste Of Poison
Daughters Of Darkness
Out Ta Get Me  (Guns N' Roses cover)
Mz. Hyde
It's Not You
I Get Off

Encore:
Here's To Us
I Miss The Misery

Κείμενο / φωτογραφίες: Χρήστος Καραδημήτρης

  • SHARE
  • TWEET