Αυτή είναι η πλήρης σύνθεση του Roadburn Festival 2023

Η διοργάνωση βραβεύτηκε πρόσφατα και στα European Festival Awards

11/02/2023 @ 20:18

To Roadburn Festival με την ανακοίνωση 25 ακόμη ονομάτων ολοκλήρωσε και επίσημα την φετινή του σύνθεση.

Το σπουδαίο φεστιβάλ εσωτερικού χώρου, που θα διεξαχθεί στις 20 - 23 Απριλίου στο Tillburg της Ολλανδίας, ανακοίνωση και την καθιερωμένη διεξαγωγή ενός pre-festival show στις 19 του μήνα, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Walter Hoeijmaker, να αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όπως έχει ειπωθεί ξανά και στο παρελθόν, αυτή η χρονιά θα είναι μια χρονιά ανακάλυψης. Η φετινή σύνθεση είναι σκόπιμα αφιερωμένη σε συγκροτήματα που μόλις ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια να αφήνουν το στίγμα τους στην underground κοινότητα, οπότε αποτελεί μια αντανάκλαση του underground σε ενεστώτα χρόνο. Είναι στόχος μας να δώσουμε σε αυτούς τους καλλιτέχνες την πλατφόρμα και το χώρο για να αριστεύσουν μπροστά σε ένα παθιασμένο και ανοιχτόμυαλο κοινό.

Όταν βλέπετε το πλήρες lineup, ειλικρινά ευχόμαστε να μοιράζεστε τον ενθουσιασμό μας. Είναι στις προθέσεις μας να καταστήσουμε βέβαιο πως το Roadburn είναι ένα σπίτι μακριά από αυτό όλων των εμπλεκομένων». 

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ανακοινώθηκαν, ξεχωρίζουν οι Zola Jesus που θα πραγματοποιήσει εμφάνιση στην κεντρική σκηνή την Κυριακή με πλήρες συγκρότημα, καθώς και μια σόλο εμφάνιση με το προσωπικό ηλεκτρονικό της σχήμα ΝΙΚΑ, το Σάββατο.

Οι Backxwash και Nicole Dollanganger θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη στα πλαίσια του φεστιβάλ, με την πρώτη να αναμένεται να δώσει δύο συναυλίες, και τη δεύτερη να έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα νέο δίσκο.

Οι Esben And The Witch θα παρουσιάσουν ολόκληρο το επερχόμενο άλμπουμ τους, "Holy Sacred", και οι Ashenspire, που μοιράζονται μέλη με τις μπάντες Maud The Moth και Healthyliving, που επίσης θα εμφανιστούν, θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συναυλία επί ολλανδικού εδάφους.

Η καλλιτέχνιδα της ΕΒΜ, Sierra, θα φέρει τη μουσική της από το Παρίσι, όπως και το psych-pop σχήμα The Hanged Man, ενώ στο Roadburn θα εμφανιστούν και οι Mai Mai Mai από την Ιταλία, που θα παρουσιάσουν το λεγόμενο "Mediterranean Hauntology".

Όσον αφορά το folk ηχόχρωμα, το Roadburn ανακοίνωσε τους Sowulo, Mutterlein, France, Osi And The Jupiter και Grift, με τους τελευταίους να παρουσιάζουν ένα nordic folk set διαφορετικό από το καθιερωμένο τους black metal.

Οι Crouch αποτελούνται από δύο μέλη των Wiegedood και υποσχέθηκαν στην εμφάνισή τους να παρουσιάσουν ένα αργό και βαρύ ηχόχρωμα. 

Υπενθυμίζεται πως στην προτελευταία ανακοίνωση συγκροτημάτων του φεστιβάλ πριν από λίγες εβδομάδες, αποκαλύφθηκαν δύο comissioned projects, και συγκεκριμένα η σύμπραξη Duma και Deafkids καθώς και η συνεργασία των Elizabeth Colour Wheel και Ethan Lee McCarthy, ενώ στις πρόσφατες ανακοινώσεις ξεχωρίζουν επίσης οι Oiseaux-Tempête που ως Artists In Residence θα πραγματοποιήσουν τρείς εμφανίσεις.

Η Rocket Recordings θα γιορτάσει τα 25 χρόνια λειτουργίας της με μια σειρά εμφανίσεων από καλλιτέχνες του καταλόγου της.

Επίσης στο Roadburn 2023 έχουν ανακοινωθεί οι DeWolff, Bo Ningen (exclusive set "Far East Electric Psychedelic"), Iron Jinn, Yrre (με εμφάνιση που θα βασιστεί στο "Luhlae x The Witch"), High Vis (στα πλαίσια της κυκλοφορίας του επιτυχημένου "Blending"), Portrayal of Guilt, Body Void, Predatory Void (σχήμα με μέλη από Amenra, Oathbreaker, Aborted Cross Bringer), Bad Breeding, Antichrist Siege Machine, Storefront Church, Spirit Possession, Poison Ruïn, OvO (που επανήλθαν το 2022 με το εξαιρετικό "Ignoto"), με περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε καλλιτέχνη να υπάρχουν εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο το Roadburn βραβεύτηκε στα φετινά European Festival Awards ως το καλύτερο μικρό φεστιβάλ του 2022.

Δείτε επίσης:

To Roadburn επιστρέφει με Deafheaven, Wolves In The Throne Room, Brutus, Burst, David Eugene Edwards, κ.ά.

Δεύτερος γύρος ανακοινώσεων για το Roadburn Festival 2023

Roadburn Festival @ Tilburg, Netherlands, 21-22/04/22

Roadburn Festival @ Tilburg, Netherlands, 23-24/04/22

  • SHARE
  • TWEET