Ημισκούμπρια - 20 Χρόνια @ Fuzz, 09/04/16

Πραγματικός, επετειακός «Λε Χαμ» στο Fuzz

Από τον Δημήτρη Καλφαρέντζο, 11/04/2016 @ 14:30

Είκοσι ολόκληρα χρόνια πριν, τρεις απίθανοι τύποι, έσκασαν από το πουθενά σαν ΜΠΟΜΠΑ στην τριτοκοσμική μας χώρα, παίζοντας ένα μουσικό είδος που (σχεδόν) κάνεις δεν ήξερε τι είναι ή πώς λέγεται και τρέλαναν όλην την Ελλάδα με τους πανέξυπνους και γεμάτους χιούμορ στίχους τους. Τι πιο ροκ από αυτό;

Οι τρεις αυτοί τύποι, τα Ημισκούμπρια δηλαδή, είναι ακόμα εδώ -ποτέ στην πραγματικότητα δεν σταμάτησαν να κάνουν αυτό που κάνουν- και τα τελευταία χρόνια κάθε άνοιξη, συνηθίζουν να γιορτάζουν την παρουσία τους με «επετειακές συναυλίες», φτάνοντας αισίως φέτος την εικοστή, την οποία τη γιόρτασαν με εμφανίσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, τα Ιωάννινα, διπλή στη Θεσσαλονίκη και μια τελευταία, το Σάββατο που μας πέρασε, στην Αθήνα και το Fuzz.

Οι εμφανίσεις αυτές, τείνουν κάθε χρόνο να είναι και πιο επιτυχημένες, αφού το μεσημέρι πριν τη συναυλία, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν με αποτέλεσμα πολλοί «ημίσκουμπρες» να... φάνε πόρτα.

Μέχρι να αρχίσει το show κι όσο ο κόσμος έμπαινε στο Fuzz, ο Q.B.Mix βρέθηκε πίσω από τα decks και ανέλαβε να ζεστάνει το κοινό με ένα DJ set «βρωμόbeatων» διεθνών hip-hop επιτυχιών. Η συναυλία ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:30 (και όχι στις 21:00 όπως ήταν προγραμματισμένο) με opening act τον ράπερ Σέξπυρ, ο οποίος συνοδεύει/συντροφεύει τα Ημισκούμπρια από το 1999 μέχρι σήμερα.

Ημισκούμπρια Σέξπυρ

Μπήκε στη σκηνή υπό τη συνοδεία «πράσινων ήλιων» και με τον χαρακτηριστικό «ύμνο» του ΠΑΣΟΚ και ξεκίνησε με τα «τηλεοπτικά» hits του, δηλαδή το τραγούδι που γράφτηκε πέρσι για τη διαφήμιση του Λαϊκού Λαχείου και το OST της σειράς «10 Λεπτά Κήρυγμα». Συνέχισε με μια επιλογή από τις πιο πρόσφατες επιτυχίες του, μέχρι να ανέβουν στη σκηνή και να τον πλαισιώσουν οι σκληροί του γκέτο της Νέας Φιλαδέλφειας, ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ.

Κατά τις 22:00, φτάνει η ώρα! Υπό τους ήχους κινηματογραφικής μουσικής, καπνών και laser, ο DJ Πρύτανης παίρνει την θέση του πίσω από τα decks, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό και αμέσως αρχίζει να remix-άρει "Carmina Burana", όσο στη σκηνή προβάλλεται slide-show με φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές του συγκροτήματος από το 1996 μέχρι σήμερα.

Ημισκούμπρια Πρύτανης

Χωρίς καθυστέρηση, Μεντζέλος και Μιθριδάτης κάνουν την εμφάνισή τους επί σκηνής για να δηλώσουν ότι «Τα ΗΜΙΖ είναι εδώ». Για την επόμενη μιάμιση ώρα, τα Ημισκούμπρια ερμηνεύουν τραγούδια απ' όλο το φάσμα των είκοσι ετών τους. Στα ενδιάμεσα, ο κόσμος απολαμβάνει όμορφες, γεμάτες χιούμορ, στιγμές επικοινωνίας και τους αποθεώνει με κάθε ευκαιρία, μέχρι που φτάνει η ώρα των ντουέτων με τους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς.

Ημισκούμπρια

Ο Μεντζέλος με τον τραγουδιστή των Spitfire και Fire And Steel, Τάσο Κροκόδειλο, ερμηνεύουν το «Έχω Πάρει Φωτιά» και με τον Disastah το «Όσα Και Να Πω». Στη συνέχεια, κατευθείαν από την Αγγλία, ο Stereo Mike παίρνει τη σκυτάλη για το τραγούδι του «Ο Άλλος Μπάμπης», στο οποίο όμως έχει προσαρμόσει τους στοίχους ώστε να τιμήσει τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα, γεγονός που εκτιμάται δεόντως από το κοινό. Ακολουθούν ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ με Πρύτανη για το κρεατοφαγικό «Μόνο Κρέας» και Μιθριδάτης με Σέξπυρ για το «Πεταμένος vs Πεταμένη». Φυσικά, όλοι επανήλθαν στη σκηνή, μαζί με τον Σφάλμα και τον DJ Q.B.Mix για το "#GoogleDatShit", το κομμάτι που σηματοδοτεί την επανασύσταση της La Klikaria, δηλαδή της ευρύτερης Ημισκουμπριακής κλίκας.

Ημισκούμπρια Μυθριδάτης

Η συνέχεια γίνεται με ακόμα πιο κλασσικές επιτυχίες από το παρελθόν του σχήματος, φτάνοντας προς το τέλος στο αποκορύφωμα, την πραγματική guest star της βραδιάς, τη θρυλική pop τραγουδίστρια Ελπίδα, η οποία, ερμηνεύει για πρώτη φορά ζωντανά μαζί με τα Ημισκούμπρια τη μεγάλη επιτυχία του 1997 «Στη Ντισκοτέκ». Η Ελπίδα, εμφανώς συγκινημένη από την πολύ θερμή υποδοχή που έλαβε από το κοινό, αποκάλυψε ότι δέχτηκε πριν δεκαεννιά χρόνια να συνεργαστεί με τους τρεις αυτούς απίθανους τύπους, μόνο και μόνο γιατί της το ζήτησε ο τότε 11χρονος γιος της. Τα Ημισκούμπρια ως σωστοί gentlemen, δεν παραλείπουν να της προσφέρουν και μία ανθοδέσμη ύστερα απ' αυτή την κοσμοϊστορική ερμηνεία.

Αμέσως μετά, ο Τάσος Κροκόδειλος φέρνει και την τούρτα των εικοστών γενεθλίων, που ο ίδιος ως chef έχει επιμεληθεί, για να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το «Χρόνια Πολλά» στο μοναδικό αυτό τρίο.

Η ώρα έχει ήδη φτάσει 01:15 όταν το πρόγραμμα φτάνει στο προγραμματισμένο τέλος του. Το κοινό βέβαια απαιτεί μία ακόμα επανάληψη του φετινού επετειακού τραγουδιού «Λε Χαμ», ώστε μετά απ' αυτό να ακολουθήσει η συγκινητική παρουσίαση όλων των καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν. Σαν αποτέλεσμα, η σκηνή του Fuzz αδειάζει οριστικά στη 01:30, μετά δηλαδή από τέσσερεις συνεχόμενες ώρες!

Σίγουρα όλοι έφυγαν χορτάτοι πλην αυτών που δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι για την είσοδο. Τα ΗΜΙΖ πάντως υποσχέθηκαν του χρόνου ότι δε θα μείνει κανείς εκτός, οπότε κι εμείς περιμένουμε ακόμα περισσότερο χαμό, ή καλύτερα «Λε Χαμ» στην 21η επέτειο!

Φωτογραφίες: Δημήτρης Φατίσης

SETLIST

Σέξπυρ

Σ' Αγάπησα Και Πόνεσα
Δέκα Λεπτά Κήρυγμα 
Σαν Την Γρανίτα 
Στα Φανάρια 
Τα Χέρια Σας Ψηλά 
Κρέας Μπαίνει, Κρέας Βγαίνει 
Τσιγάρα Σκέτα
Ψευδαίσθηση 
Ε Όχι (Feat. ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ) 
Αντίο Γιάννη (Feat. Βασίλης Λόγιος)
Είμαι Και Γαμώ 

Ημισκούμπρια 

Τα ΗΜΙΖ Είναι Εδώ
Το Hip-Hop Δε Σταματά
Νωρίς 
Λε Χαμ
Ο Υποκλοπέας
Πως Να Σου Το Πω 
Brazil - ΗΜΙΖ 1-0
Greek Lover
Χορεύοντας Με Το Λίπος 
Ο Κύρης Του Σπιτιού 
...Με Τη Μαμά Σου 
Το Σεξ
Je Suis Bossu 
Τσόντα 
Οι Λαϊκές
Μία Ιθαγενή
Ομορφάντρας Ωσάν...
Ποτέ 
Μόνο Εσύ 
Αν Ήσουν Άλλος 
Α Ρε Πατέρα (A Capella)  
Ντου Γιου Λοβ Μι
Η Πτώση 
Έχω Πάρει Φωτιά (Feat. Τάσος Κροκόδειλος)
Σπιτουλίνι Αραχτουλίνι
Όσα Και Να Πω (Feat. Disastah) 
Stereo Mike - Ο Άλλος Μπάμπης 
ΤΡΙ.Π.Α. ΚΡΟΥ - Μόνο Κρέας (Feat. Πρύτανης) 
Πεταμένος Vs Πεταμένη (Feat. Σέξπυρ) 
La Klikaria - #Googledatshit (HMIZ-Σέξπυρ-ΤΡΙ.Π.Α.-Disastah-Stereo Mike-Σφάλμα-Q.B.Mix) 
ΜΕΘ Στο Βολάν
Ο Μοναχός 
Ο Διάβολος Κατέβηκε Στο Χολαργό 
Το Βουκολικό 
Η Μαγική Τσατσάρα 
Πυρετός Το Σαββατόβραδο 
Πως Γίνεται Ένας Γκαϊφές
Στη Ντισκοτέκ (Feat. Ελπίδα) 
Πάμε Όλοι Μαζί Σε Μια Παραλία 
Λε Χαμ (Δεύτερη Φορά) - Αποφώνηση

  • SHARE
  • TWEET