Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Ζουγανέλης, Μίλτος Πασχαλίδης, Εκείνος + Εκείνος @ Θέατρο Πέτρας, 06/07/16

Πίσω στα '90s για μια βόλτα στη Δυτική Όχθη με ροκ υπόκρουση

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 08/07/2016 @ 13:48

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αψήφησαν ημιτελικούς, ακινητοποιημένα βαγόνια και άλλα εμπόδια μεσοβδόμαδα για να βρεθούν στο Θέατρο Πέτρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Φίλιππου Πλιάτσικα για άλλη μια καλοκαιρινή βόλτα στο «Ροκ της Δυτικής Όχθης».

Ούτε λίγοι, ούτε ευκαταφρόνητοι ήταν και οι συνάδελφοί του που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και ανέβηκαν μαζί του στη σκηνή. Ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Μίλτος Πασχαλίδης, μαζί με τους Εκείνος + Εκείνος τραγούδησαν αγαπημένα παλιά και νέα τραγούδια από την πολύχρονη πορεία του Φίλιππου και όχι μόνο, κάνοντας μαζί του την υπεσχημένη αναδρομή στα πρώτα χρόνια των Πυξ Λαξ, δείχνοντας να το ευχαριστιούνται όσο και ο κόσμος. Μόνο ο Λάκης (Παπαδόπουλος) μας την «έκανε» τελευταία στιγμή και μας έστειλε χαιρετίσματα από το πλοίο για Κρήτη. «Αλλά απλώς έτσι είναι ο Λάκης», όπως τον δικαιολόγησε πολύ ειλικρινά και ο ίδιος ο οικοδεσπότης της βραδιάς.

Λίγο πριν τις 22:00, το ταξίδι μας στη συλλογική μουσική μνήμη τουλάχιστον δύο γενιών ξεκίνησε κάπως παράδοξα, δηλαδή με ένα "Πλοίο" που έκανε μια στάση στο βουνό πριν τραβήξει και πάλι "Για Τον Παράδεισο". Ο τραγουδοποιός δεν βρήκε καμία δυσκολία να μας εισάγει στον γνώριμο σε όλους ήχο του, που υπηρέτησαν εξαιρετικά οι τρεις μουσικοί που τον πλαισίωναν: ο Νίκος Σάλτας από τα πλήκτρα και το hammond, ο Γιώργος Λειβαδάς από τα τύμπανα και ο αεικίνητος Χάρης Μιχαηλίδης των Δραμαμίνη από την ηλεκτρική κιθάρα, ο οποίος πραγματικά έδωσε τα ρέστα του όλο το βράδυ - και στα δεύτερα φωνητικά, ενίοτε και στα πρώτα.

Φίλιππος Πλιάτσικας

Μετά από το ζέσταμα, στη σκηνή ανέβηκαν οι Εκείνος + Εκείνος ή ο Νίκος Καλλίνης και ο Κώστας Λογοθετίδης και -μετά την επί σκηνής selfie/πειστήριο για τη μητέρα του Νίκου που ακόμα δεν πιστεύει ότι ο γιος της είναι επαγγελματίας μουσικός- τραγούδησαν δύο από τα πιο αγαπημένα τραγούδια τους και βοήθησαν και στην αναζήτηση αυτού που "Έχει Λόγο Στην Αγάπη".

Εκείνος + Εκείνος

Κάπου εκεί, ο Φίλιππος αποφάσισε να μας απευθύνει ένα ακουστικό "Γιατί" που κατέληξε σε έναν a capella "Τούρκο Στο Παρίσι", λόγω μιας σπασμένης χορδής που αποθάρρυνε τη συνοδεία της κιθάρας.

Μετά, ήρθε η σειρά του Μίλτου Πασχαλίδη να συνδράμει με κάποιες "Παλιές Αγάπες" που ξάφνιασαν, τα "Μπλουζ" μιας "Άγριας Νιότης" που συγκίνησαν λόγω Μάνου Ξυδούς και ένα "Εσύ Εκεί", που μάλλον πρόκειται για το highlight της όλης βραδιάς.

Μίλτος Πασχαλίδης

Καταχειροκροτούμενος αποχώρησε για να ξανανέβει όταν τον κάλεσε ο Γιάννης Ζουγανέλης -πάντα απολαυστικός και πάντα αγαπημένος του κοινού- να πουν μαζί τους συγκλονιστικά επίκαιρους, αιωνόβιους στίχους του Γεώργιου Σουρή στο "Δυστυχία Σου Ελλάς" που προηγείται συνθετικά, όπως μάθαμε, της έτερης μελοποίησης από τον Βασίλη, δηλαδή "Του Τραγουδιού Της Πλατείας".

Γιάννης Ζουγανέλης

Μετά και τις "Ανόητες Αγάπες", όπου βοήθησε και ο Γιάννης, άρχισε για τα καλά το πάρτι και οι τελευταίοι που είχαν απομείνει στα τσιμεντένια πεζούλια κατέβηκαν κι αυτοί μπροστά από τη σκηνή. To φινάλε μιλάει από μόνο του ("Λένε Για Μένα", "Πούλα Με", "Μια Συνουσία Μυστική", "Δεν Θα Δακρύσω Πια", "Έπαψες Αγάπη Να Θυμίζεις"), σε μια crowd-pleaser βραδιά από την οποία δεν έλειψε τίποτα (μόνο κάτι Ψηλά Ρεβέρ) και με τίποτα δεν κατόρθωσε όμως να φτάσει την ένταση των ημερών που το Ροκ της Δυτικής Όχθης μεσουρανούσε. Αυτό, βέβαια, δεν ήταν καν ζητούμενο...

ΥΓ: Μιας και είπα «ένταση», οφείλω να παραθέσω πως το μόνο τραγούδι που ακούστηκε στη σωστή -για ροκ συναυλία- ένταση ήταν το πρώτο τραγούδι του encore.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

SETLIST

Ένα Πλοίο Για Τον Παράδεισο [Δραμαμίνη]
Μοναξιά Μου Όλα
Όλο Μ’ Αφήνεις Να Σ’ Αφήσω - Χ.Μιχαηλίδης/Φ.Πλιάτσικας
Πού Να Πάμε
Πόλη Χιόνι
Νότος - Ν.Σάλτας/Φ.Πλιάτσικας
Είναι Η Αγάπη Πόλεμος
Τα Χειμωνιάτικα Μπαρ - Ν.Καλλίνης
Τα Λόγια Κομμάτια - Ν.Καλλίνης
Ποιος Έχει Λόγο Στην Αγάπη - Ν.Καλλίνης/Φ.Πλιάτσικας
Γιατί (ακουστικό)
Ένας Τούρκος Στο Παρίσι (a capella)
Οι Παλιές Αγάπες Πάνε Στον Παράδεισο - Μ.Πασχαλίδης/Φ.Πλιάτσικας
Τα Μπλουζ Της Άγριας Νιότης - Μ.Πασχαλίδης
Εσύ Εκεί - Μ.Πασχαλίδης
Μέλυδρον (Είναι Ωραία Η Θάλασσα)
Με Σκότωσε Γιατί Την Αγαπούσα [διασκ. Στρ.Διονυσίου / Χρ.Νικολόπουλου]
Χαρούμενες Μέρες - Χ.Μιχαηλίδης [Δραμαμίνη]
Μικρά Βεγγαλικά - Γ.Ζουγανέλης
Δυστυχία Σου Ελλάς - Γ.Ζουγανέλης
Ο Επιδειξίας - Γ.Ζουγανέλης
Ανόητες Αγάπες - Γ.Ζουγανέλης/Φ.Πλιάτσικας
Του Έρωτα (Της Αγάπης Μαχαιριά) [Αφοί Κατσιμίχα]
Λένε Για Μένα
Πούλα Με
Μια Συνουσία Μυστική
Δεν Θα Δακρύσω Πια Για Σένα
Έπαψες Αγάπη Να Θυμίζεις - Φ.Πλιάτσικας/Εκείνος+Εκείνος/Γ.Ζουγανέλης

Encore
Αν Θα Μπορούσα Τον Κόσμο Να Άλλαζα
Ένα Πλοίο Για Τον Παράδεισο

  • SHARE
  • TWEET