Authority Zero, Funky Monkey, Περσινά Ξινά Σταφύλια @ Eightball Club, 12/05/12

Από τον Γιάννη Βόλκα, 17/05/2012 @ 13:07
Οι Authority Zero από την Arizona μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή μου. Αν και δεν ασχολούμαι χρόνια με την μουσική τους, το πρόσφατο "Stories Of Survival" με παρακίνησε να ψάξω και την υπόλοιπη δισκογραφία τους με αποτέλεσμα να περιμένω με ανυπομονησία το συγκεκριμένο live. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα μεγάλες προσδοκίες για την προσέλευση του κόσμου, αλλά αυτό που αντικρύσαμε κατά την είσοδό μας στο Eightball ήταν άκρως απογοητευτικό. Λιγότερο από πενήντα άτομα, αριθμός που τα δύο συγκροτήματα που συμπλήρωναν το lineup της βραδιάς θα ήταν ικανά να συγκεντρώσουν και μόνοι τους.

Τα Περσινά Ξινά Σταφύλια αφού πρόσφατα παρουσίασαν το νέο τους άλμπουμ "Αέρα Στα Πανιά Μας" εμφανίστηκαν υπό συνθήκες πρόβας αλλά δεν έδειξαν να πτοούνται. Ska punk και reggae στοιχεία με διπλά φωνητικά και αποκλειστικά ελληνικό στίχο. Το τελευταίο μπορεί να ξενίζει ορισμένους, αλλά μουσικά το συγκρότημα είναι τόσο δεμένο που καταφέρνει να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πολλές επιρροές από Ska P και τα πνευστά, όπως πάντα, να προσθέτουν πολλούς πόντους στο σύνολο.

Συνέχεια με τους Funky Monkey οι οποίοι εδώ και χρόνια συνεχίζουν την skate punk πορεία τους. Πολύ ενέργεια και αρκετά εντυπωσιακή σκηνική παρουσία αλλά δυστυχώς λίγες είναι οι συνθέσεις που ξεχωρίζουν με αποτέλεσμα μετά από ένα σημείο να αρχίζουν να κουράζουν. Ισως με λίγο καλύτερο ήχο και μπροστά σε ένα μεγαλύτερο κοινό να τους βλέπαμε πιο ευχάριστα.

Authority Zero

Χωρίς η εικόνα στο Eightball να έχει αλλάξει ιδιαίτερα, οι Αμερικανοί Authority Zero ανέβηκαν στην σκηνή για μια εμφάνιση που δημιούργησε αρκετές απορίες από την αφετηρία της. Η ξέφρενη ταχύτητα των κομματιών αρχικά ξάφνιασε ευχάριστα αλλά αυτό που θεωρούσαμε θετική ενέργεια στην συνέχεια έμοιαζε απλά με βιασύνη. Όλες σχεδόν οι συνθέσεις μεταμορφώθηκαν σε straight punk με εξαίρεση το "One More Minute". Κατά τα άλλα, οι υπόλοιπες ska/reggae στιγμές τους αγνοήθηκαν πλήρως, το ίδιο και οι ακουστικές versions που ακούσαμε στο φετινό "Less Rhythm More Booze".

Για να αναφέρουμε και την θετική πλευρά των πραγμάτων, το συγκρότημα έδειχνε σε τρομερή φόρμα με τον τραγουδιστή να αλωνίζει ασταμάτητα την σκηνή παρά το χτυπημένο του γόνατο, να προσπαθεί διαρκώς να ξεσηκώσει τους λιγοστούς παρευρισκόμενους και να ουρλιάζει τόσο μανιασμένα που ακόμα και τα «φάλτσα» του ακούγονταν ευχάριστα. Πολύ θετική και η στάση του απέναντι στο κοινό απευθυνόμενος σε αυτό με σεμνότητα και ευγένεια.

Δεν θα είχαμε κανένα παράπονο από αυτή την καθαρά punk rock συναυλία στα χνάρια των μεγάλων Bad Religion και Pennywise αν αυτή δεν είχε τερματιστεί όταν το χρονόμετρο «πάγωσε» στη μία ώρα, είκοσι περίπου λεπτά νωρίτερα δηλαδή από την αντίστοιχη εμφάνιση των Αμερικανών στην Αθήνα το προηγούμενο βράδυ. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν το συγκρότημα βιάστηκε να φύγει από την σκηνή ερχόμενο σε αντίθεση με τις δηλώσεις του περί τιμιότητας ή αν ευθύνεται το κοινό που δεν διαμαρτυρήθηκε όταν τα φώτα άναψαν και κανείς δεν σκέφτηκε/τόλμησε να ζητήσει την παράταση της συναυλίας.

Authority ZeroΤο αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Οι Authority Zero εξακολουθούν να είναι ένα συγκρότημα αξιόλογο και εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του στο μέλλον. Δυστυχώς όμως οι αναμνήσεις από την εν λόγω συναυλία θα μείνουν ατελείς, ενώ οι πιθανότητες να μας επισκεφτούν οι Αμερικανοί στο μελλόν είναι ελάχιστες. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στο κομμάτι που ανυπομονούσαμε αλλά δεν καταφέραμε να ακούσουμε... «It's a big bad world!»

Setlist:

A Passage In Time
Liberateducation
No Regrets
Taking On The World
Crashland
The New Pollution
One More Minute
Superbitch
12:34
Brick In The Wave
Get It Right
Sky's The Limit

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

  • SHARE
  • TWEET