Οι ταινίες της εβδομάδας: 26/09/13 - 02/10/13

Aρκετά ενδιαφέρουσα εβδομάδα, με πολλές ταινίες εκτός ΗΠΑ να ανοίγουν στην Ελλάδα, ενώ οι Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκονται στο απόγειό τους!

Από τον Βασίλη Σπανό, 26/09/2013 @ 11:59
Το Rocking.gr σας παρουσιάζει τις ταινίες της εβδομάδας 26/09/13 - 02/10/13.

Frances HaFrances Ha

H 27-χρονη Frances, χορεύτρια, ζει μαζί με την κολλητή της Sophie... Όταν όμως η δεύτερη μετακομίσει, η Frances θα πρέπει να προσαρμοστεί στη δύσκολη ζωή που την περιμένει!

Frances the Mute
Νοah Baumbach. Σεναριογράφος του "Τhe Life Aquatic With Steve Zissou" και του "Fantastic Mr. Fox" του Paul Thomas Anderson, αλλα και σκηνοθέτης των εξαιρετικών "Greenberg" και του "The Squid And The Whale", είναι ένας ταλαντούχος νέος δημιουργός που ξέρει και έχει αποδείξει ότι ο χειρισμός των ανθρωπίνων σχέσεων περιθωριακών και «πειραγμένων» ατόμων είναι το φόρτε του, με ψήγματα γαλλικού Νέου Κύματος και των καλύτερων διαλόγων του Woody Allen σε κάθε του ταινία... Εμπιστευόμαστε!

«Shall we dance?»
Αν μη τι άλλο, τα παραπάνω κωμικοτραγικά δράματα δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για τον μέσο θεατή, ενώ ίσως και ο ίδιος ο δημιουργός τους να έχει παγιδευτεί στην ίδια του την λούπα! Σίγουρα για φίλους του σκηνοθέτη και των επιρροών του μόνο!

Trailer



Paradies: GlaubeParadies: Glaube

Κατά τις διακοπές της, νοικοκυρά προσηλυτίζει κόσμο μέσω αγαλμάτων της Παναγίας, αλλά και αυτομαστιγώνεται μπροστά τους και λοιπά όμορφα...

Paradise Regained
Δεύτερη ταινία της τριλογίας "Paradies" του σημαντικού σκηνοθέτη Seidl Urlich με αυτή τη φορά τα βέλη του στραμμένα προς τη θρησκεία και τον φανατισμό!

«Antichrist»
Μετριότατες κριτικές στο εξωτερικό και μια εντύπωση σινεμά τύπου Trier, δηλαδή σοκ για το σοκ...

Trailer



WadjdaWadjda

Πιτσιρίκη σε πείσμα της κοινωνίας στην οποία ζει, σε ένα μικρό προάστιο του Ριάντ, θα επιχειρήσει να αγοράσει ποδήλατο και μαζεύει χρήματα από μόνη της...

Persepolis
Και μόνο που μιλάμε για την πρώτη ταινία της Σαουδικής Αραβίας με γυναίκα σκηνοθέτη, είναι από μόνο του ένας καλός λόγος για να τσεκάρει κανείς αυτό το πολλά υποσχόμενο πιθανό διαμαντάκι! Επιπλέον ισχυρό plus οι καλές κριτικές και σχόλια που έλαβε η ταινία στο εξωτερικό!

Wanda?
Δύστροπο κινηματογραφικό μονοπάτι για μια ταινία της οποίας οι κινηματογράφοι της χώρας της δεν λειτουργούν εδώ και 30 χρόνια... Μόνο για ειδικό κοινό, οι υπόλοιποι λογικά θα ζοριστούν!

Trailer



Inch'AllahInch'Allah

Σε μια μικρή πρόχειρη κλινική σε ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων της Δυτικής όχθης, η Chloe θα βιώσει πρωτοφανείς καταστάσεις και θα ζήσει μεγάλες συγκινήσεις, σαν νεαρή και άκοπη μαιευτήρας...

Υup...
Υλικό για μια σίγουρα αξιοπρόσεκτη ταινία το παραπάνω, με το trailer να προδιαθέτει για κάτι όντως καλό και δουλεμένο...

Χμμ...
...όμως ίσως και αρκετά «μια από τα ίδια», όπως ανέφεραν και οι περισσότερες κριτικές του εξωτερικού...

Trailer



Ι Give It A YearΙ Give It A Year

Αγγλική ρομαντική κομεντί με αταίριαστο ζευγάρι, παρεξηγήσεις κτλ...

Eμμ...
Τίποτα

Ι Give It Nothing...
Σκηνοθέτης ο Κος Mazer των ταινιών του Cohen, γιούχα από κοινό και κριτικούς έξω και εξίσου γιούχου trailer... Ούτε με σφαίρες!

Trailer



Τhe ConjuringΤhe Conjuring

Oι Warrens, ζευγάρι-ερευνητές φαντασμάτων και μεταφυσικών δραστηριοτήτων, θα έλθουν αντιμέτωποι σε ένα μικρό αγροτόσπιτο με ίσως την πιο δύσκολη υπόθεσή τους μέχρι σήμερα!

Pick-a-
Σκηνοθέτης ο James Wan των "Saw", ψαρωτικό trailer και καλό cast!

-Boo
Σκηνοθέτης ο James Wan των "Saw".

Trailer
  • SHARE
  • TWEET