The Rocking Moviez

Όταν η μουσική εισχωρεί σε εικόνες κι όταν οι εικόνες παράγουν νότες

Από τον Γιώργο Ζαρκαδούλα, 03/11/2017 @ 11:17

Σήμερα θα σου πω μια ιστορία. Δεν είναι η καλύτερη που έχεις ακούσει, αλλά δεν έχει σημασία. Έχει μπόλικη μουσική όμως. Από εκείνη που σου αρέσει. Μοναχογιός με ψυχολογικά προβλήματα, απροσδιορίστου ηλικίας, μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρικά ιδρύματα. Τούτη τη φορά είναι στο σπίτι του, μπαίνει μέσα του ο Διάολος και σκοτώνει την μητέρα του.

Τώρα αν δολοφονεί και τον πατέρα, δεν το θυμάμαι. Μάλλον όμως πεθαίνει από το σοκ και την στεναχώρια του. Μάλλον. Τίποτα το ιδιαίτερο έως εδώ, οκ; Ο τυπάς που λες, άκουγε ακατάληπτες φωνές και προσπαθούσε να τις φιμώσει με τον ήχο της Flying V δια μέσω του Marshall ενισχυτή του. Μια τέτοια κόκκινη προσεδαφίστηκε στο κεφάλι της άτυχης μητέρας κι ο σταυρός που κοσμούσε τον τοίχο του δωματίου του, γύρισε ανάποδα.

Λεπτομέρειες θα μου πεις. Ίσως και προβλεπόμενες. Όπως κι ότι λίγα χρόνια μετά,  μια οικογένεια αγοράζει το εν λόγω σπίτι. Μπαμπάς ζωγράφος μεταλλάς που δεν έχει καταφέρει να κάνει την σύζυγο σαν τα μούτρα του. Έχει κάνει όμως την μοναχοκόρη. Μπλουζάκι Master Of Puppets & Sunn O))) αυτός; Motorhead & Slayer η μικρή. Γεμάτος tattoo ο father; Κόκκινη Flying V στο μπράτσο η θυγατέρα.

Το "Δέλεαρ Του Διαβόλου" είναι η -εδώ και πολλά χρόνια- πιο metal ταινία που έχεις δει. Η Odeon μερίμνησε και ακούγεται το "For Whom The Bell Tolls" την ώρα που βλέπεις το μενού και ψάχνεις για υπότιτλους, λες και δεν έχει αντίστοιχο κουμπί το κοντρόλ σου. Για να επιστρέψω στα της υπόθεσης, το πρώτο άσμα που ακούγεται μετά τους τίτλους αρχής, είναι το "Am I Evil?". Ακολουθούν Machine Head, Slayer, Ghost και βεβαίως Sunn O))) που έχουν συμμετοχή και στην πρωτότυπη μουσική. Α, η υπόθεση...

...κλιμακώνεται με το που ο Daddy Cool ακούει κι αυτός τις ίδιες φωνές με τον ψυχάκια κι ανακαλύπτει το σημάδι του σταυρού (του ορθολογικού) στο δωμάτιο της κόρης του. Πίσω από μια αφίσα των Ghost. Fail. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ αναμενόμενη, είναι όμως καλογυρισμένη με εύστοχους συμβολισμούς περί οικογένειας, Faust, Belial και devil horns. Δεν θα χειροκροτήσεις, αλλά δεν θα σιχτιρίσεις κιόλας.

Θα περάσεις καλά κι απροβλημάτιστα ακούγοντας τις μουσικάρες σου, θα δεις τον πρωταγωνιστή υβρίδιο McConaughey/Jesus και θα προβληματιστείς με την απουσία σεξ σκηνής. Κυρίως όμως, θα θαυμάσεις την γραμματοσειρά στους τίτλους τέλους, καθότι ο σεναριογράφος/σκηνοθέτης είναι μερακλής.

*Από τις ελάχιστες αμερικάνικες ταινίες που επιτέλους ακούγεται ήχος κλήσης σε κινητό κι όχι η γαμημένη η δόνηση.

**Επιστροφή στην ποιότητα με το Vol III. Ευελπιστώ.

  • SHARE
  • TWEET