Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: The Hobbit: The Desolation Of Smaug

Νάνοι, Ξωτικά, Χόμπιτ, Δράκοι και επιστροφή στη Μέση-Γη!

Από τον Βασίλη Σπανό, 19/12/2013 @ 11:00
Τι παίζει: Ο Bilbo και το υπόλοιπο παρεάκι από νάνους και Gandalf συνεχίζουν προς το Lonely Mountain και το Βασίλειο του Erebor, έχοντας να αντιμετωπίσουν πλέον ξωτικά, αράχνες, ανθρώπους, Orcs, μαγεμένα δάση και φυσικά τον Smaug τον Δράκο, στον ύστατό τους αγώνα ώστε να επανακτήσουν το χαμένο Βασίλειο!

Δηλαδή: Ό,τι έλειπε από το πρώτο μέρος (τίποτα σχεδόν για μένα αλλά ok) βρίσκεται εδώ απλόχερα: δράση, δράση, δράση και λίγη ακόμα δράση στο φινάλε! Τρελό rollercoaster από τον Jackson ο οποίος κινηματογραφεί ένα πιο σκοτεινό και γεμάτο ασταμάτητα κυνηγητά και μάχες δεύτερο μέρος, στα γενικότερα όμως πλαίσια του ξεχειλώματος ενός κατά  τα άλλα μικρού και απλού στόρυ! Παρ’ όλα αυτά η συνέχεια του "An Unexpected Journey" είναι άκρως διασκεδαστική, γεμάτη νέους ενδιαφέροντες χαρακτήρες (όχι όλοι δυστυχώς), ένα ανούσιο out of nowhere love story και ένα Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ τελευταίο μέρος όπου οι φίλοι του Tolkien θα πεταχτούν όρθιοι από την χαρά τους, βλέποντας την εξαιρετική σεκάνς Bilbo-Smaug που αποτελεί και το highlight της ταινίας! Σημειώνεται βέβαια ότι οι φίλοι του Tolkien που θα δουν την ταινία όντας πρωτίστως φίλοι του βιβλίου και όχι της φιλμικής απεικόνισης του κόσμου της Μέσης Γης από τον Jackson στις τέσσερις ταινίες που έχει γυρίσει μέχρι τώρα για αυτήν, οριακά θα αντέξουν να μην σχολιάζουν τα πάντα μέχρι την συνάντηση Bilbo-Smaug αφού είναι εύκολο να πούμε ότι ναι, ο Jackson κάνει ανέκαθεν αλλαγές και προσθήκες στο πρωτότυπο υλικό, εδώ όμως ξεπέρασε εαυτόν! On the bottom line, ο Martin Freeman είναι ίσως, μαζί με τον McKellen, τα καλύτερα δυνατά casting choices όχι μόνο του "Hobbit" αλλά γενικότερα ολόκληρης της κινηματογραφικής μεταφοράς του κόσμου του Tolkien από τον Jackson, πραγματικά σπουδαίοι και οι δύο!

Τελικά: Χορταστικό υπερθέαμα, μαγευτικό παραμύθι, καλό Blockbuster, αρκετά αλλοιωμένη μεταφορά του βιβλίου, πάμε με την ίδια όρεξη και για το επόμενο!

Trailer



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
Oh Boy: Βραβευμένο φετινό underground διαμάντι δια χειρός του πρωτοεμφανιζόμενου Jan Ole Gerster με το 24-ωρο οδοιπορικό ενός nearly-30s Βερολινέζου, στα χνάρια του σινεμά του Jarmusch αλλά και του φετινού αριστουργηματικού "Frances Ha"...δεν χάνεται!

Prince Avalanche: David Gordon Green ("Pineapple Express", "Eastbound And Down", "All The Real Girls") σε αγαπάμε και θα σε τιμήσουμε!  

Το σκεφτόμαστε:
Agnosia: Μπαρόκ ρετρο-φουτουριστικό θρίλερ από Ισπανία με τον σεναριογράφο του "Devil's Backbone"! Παίζει δυνατά...

Θα αποφύγουμε:
Last Vegas: "Hangover" για Κ.Α.Π.Η. με παλαιούς stars που κολλάνε ένσημα...pass!

Frozen: Χριστουγεννιάτικες χαριτωμενιές της Disney για ανήλικους!

Lee Daniel's The Butler: Οσκαρικό φαβορί για πολλούς, περισσότερα χολυγουντιανά κλισέ και εξώφθαλμα εκβιαστικά συναισθηματικό πεθαίνεις για άλλους, ανήκουμε στους δεύτερους!
  • SHARE
  • TWEET