Κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του Geezer Butler

Ο μπασίστας και στιχουργός των Black Sabbath καταγράφει τις «αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής»

31/03/2023 @ 20:55

Η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του Geezer Butler έχει πλέον επίσημα εξώφυλλο και ημερομηνίας κυκλοφορίας.

Ονομάζεται "Into the Void: From Birth To Black Sabbath - And Beyond" και αναμένεται στα βιβλιοπωλεία στις 6 Ιουνίου.

Στην σχετική ανάρτηση στο Instragram, o μπασίστας και βασικός στιχουργός των Black Sabbath στα οκτώ άλμπουμ της δεκαετίας του 1970 δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Αφού πέρασα όλη μου τη ζωή δημιουργώντας αναμνήσεις, αφήνοντας στην άκρη το πόσο συγκρατημένος είμαι, έβαλα το στυλό σε χαρτί (ή τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο). Η αναπόληση της ζωής μου (μέχρι στιγμής) βγαίνει στις 6/6/23. Ναι ξέρω ότι 2x3=6. Αν και ακούσια, το να έχω αυτή την ημερομηνία κυκλοφορίας μου ταιριάζει.»

Η βασική περίληψη του βιβλίου έχει ως εξής:

«Το "Into Τhe Void" βρίσκει τον Geezer να διηγείται πρώτη φορά την δική του πλευρά για την ιστορία των Sabbath, από τις πρώτες μέρες ως ένα πρόχειρο blues κουαρτέτο μέχρι τις αλλεπάλληλες αλλαγές στη σύνθεση, τις περιοδείες που έσπασαν ρεκόρ και τη κόλαση που προκλήθηκε διεθνώς με τον Ozzy Osbourne, τον Tony Iommi και Bill Ward.

Περιλαμβάνοντας ρεαλιστικές απεικονίσεις του Geezer για την παιδική του ηλικία στην εργατική τάξη και το βομβαρδιζόμενο από την Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας Birmingham, την ζωή του σχεδόν ως λογιστής και το πάθος του για τον τρόμο, την θρησκεία και το απόκρυφο, το "Into Τhe Void" θα περιέχει επίσης 30 φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή του Geezer - κάποιες εκ των οποίων είναι ανέκδοτες.»

Εκ μέρους του εκδοτικού οίκου Harper Non Fiction, η Kelly Ellis αναφέρει σχετικά στο Bookseller:

«Η ιστορία του Geezer Butler είναι μια από τις τελευταίες σπουδαίες rock 'n' roll ιστορίες που έχουν ειπωθεί και χαίρομαι καθώς είμαι η τυχερή εκδότρια που θα τη δημοσιεύσει. Ως ιδρυτικό μέλος του Black Οι Sabbath, ο Geezer έχει ζήσει μερικές από τις πιο εξαιρετικές στιγμές της μουσικής ιστορίας. Από πολλές απόψεις μοιάζει με παραμύθι για το πώς τέσσερεις μετριόφρονες τύποι από το Aston του Birmingham βρέθηκαν να κατακτούν τον κόσμο. Πρόκειται για ένα τρομερό ανάγνωσμα.»

Η αυτοβιογραφία του Butler είναι η τρίτη κατά σειρά από τα τέσσερα μέλη της αυθεντικής σύνθεσης. Προηγήθηκαν το 2009 το "I Am Ozzy" του Ozzy Osbourne και το "Iron Man: My Journey Through Heaven And Hell With Black Sabbath" του Tony Iommi το 2011.

  • SHARE
  • TWEET