Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: Dallas Buyers Club

Leto και McConaughey απογειώνουν μία από τις ταινίες της χρονιάς

Από τους Ιάσονα Τσιμπλάκο, Λουκιανό Κοροβέση, 06/03/2014 @ 10:59
Τι Παίζει: Του μπουρτζόβλαχου, μισογύνη, ομοφοβικού υπερηφανάντρα, ηλεκτρολόγου και καουμπόη ροντέο (!) η ζωή γυρίζει δέκα τούμπες όταν του γίνεται θετική διάγνωση οροθετικότητας εν έτει 1985 και του δίνουν ελάχιστες βδομάδες ζωής ακόμα. Ο ίδιος ψάχνει εναλλακτικές και καταλήγει να πηγαίνει κόντρα στα σχέδια φαρμακοβιομηχανιών και άλλα τέτοια όμορφα.

Δηλαδή: Θες περισσότερους λόγους να δεις την ταινία που κέρδισε τα φετινά Oscar πρώτου και δεύτερου ανδρικού ρόλου; Ελέω της σχετικά μη αναγνωρισιμότητας των δημιουργών, η ταινία ρίχνει όλο της το βάρος στις ερμηνείες, και εκείνες το σηκώνουν για την πλάκα τους. Από τη μία έχεις τον ατροφικό και υποσιτεμένο McConaughey -που, με τους ρόλους του εδώ και στο True Detective, η φετινή χρονιά του ανήκει- στον ρόλο του χτυπημένου από τη μοίρα αλλά και πολυμήχανου μπαγάσα Ron Woodroof, και από την άλλη τον Jared Leto, στον ρόλο της τρανσέξουαλ Rayon, που θα υπάρξει άτομο-κλειδί στην όλη διαδρομή και ιστορία του Woodroof. Γενικότερο γκρίζο και μουντό το κλίμα που  παρουσιάζει το έργο, με κάποιες σπάνιες στιγμές comic relief, αλλά η αληθινή (τουλάχιστον η βάση της) ιστορία του Woodroof συγκινεί και εντυπωσιάζει. McConaughey, όλα δικά σου.

Τελικά: Η αλήθεια είναι πως αν τόσο καιρό περίμενες εμένα για να δεις την ταινία, μάλλον δεν είναι για σένα. Αν κάνω λάθος και απλά ζεις σε σπηλιές, αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμό σου χρόνο σε μία από τις ομορφότερες φετινές ταινίες και απόλαυσε μεγάλες ερμηνείες.

Trailer



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
300: Rise Οf Αn Empire: H επιστροφή του franchise, στη θάλασσα. Αναμένεται επικό και υπερβολικό, σαν το πρώτο. Λογικά, θα το τιμήσει ο βαθιά θαμμένος 14-χρονος εαυτός μας.

The Grand Budapest Hotel: Νέος Wes Anderson, all star cast, θα είμαστε και πάλι εκεί!

To σκεφτόμαστε:
A Perdre La Raison: Γαλλο-μαροκινά μπερδέματα, σε μια κοινωνική ταινία δωματίου, που μπλέκει τις δύσκολες οικογενειακές σχέσεις με τα προβλήματα των φυλών. Χμ...

Post Tenebras Lux: Ονειρική και ζόρικη, με βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών του 2012, αλλά παράλληλα τρομαχτική και «χύμα», να η επιλογή της εβδομάδας για τους hardcore σινεφίλ!
  • SHARE
  • TWEET