[7]: Marvel: Αγαπημένο μου ημερολόγιο

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες σου, μ' αρέσει αυτό που έρχεται...

Από τον Δημήτρη Μουστάκα, 26/03/2015 @ 15:18
Έχοντας εδώ και αρκετό καιρό μπει για τα καλά στο σύμπαν της Marvel, αφημένος στον κόσμο της και μην θέλοντας να βγω ποτέ, λατρεύω όταν μαθαίνω ότι το σύμπαν αυτό ανοίγει νέους προορισμούς για μένα. Επεκτείνεται, γίνεται πιο δυνατό και πανίσχυρο να αντιμετωπίσει όσους θέλουν να μας κάνουν κακό. Ναι, απανταχού αγαπημένοι Marvel-freaks σαν εμένα, αυτό το μεράκι που ξεκίνησε από την παιδική ηλικία με την κατανάλωση όλου του χαρτζιλικιού σε εκατοντάδες αγορές κόμικς, δημιουργώντας μια τεράστια συλλογή απ' όλη την γκάμα των ηρώων, συνεχίζεται, εδώ και πολλά χρόνια μέσω της μεγάλης οθόνης. Και αυτό που ουσιαστικά θέλω να πω είναι ότι θα συνεχιστεί για ακόμα περισσότερα. Κάτι το οποίο με χαροποιεί πολύ, ναι, γιατί είμαι γκικ και ζω στον «Marvel-κόσμο» μου.

Η αυτοκρατορία που λέγεται Marvel έχει δηλώσει εδώ και καιρό πως σκοπός της είναι οι συλλογές από κόμικς, που μαζέψαμε με τόσο κόπο όταν είμασταν μικροί (και ίσως μέχρι και σήμερα να γίνονται ακόμη προσπάθειες), να συνεχιστούν, αλλά στη digital μορφή τους. Και η αλήθεια είναι πως τώρα πια, αισίως στα 30-φεύγα μου, μου είναι πιο εύκολο κι ευχάριστο κυρίως, να δω τις περιπέτειες των αγαπημένων μου ηρώων στην οθόνη, παρά να τις διαβάσω. Το προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα, όμως ήρθαν οι παραγωγοί της Marvel με τη λύση. Να βγάζει ουσιαστικά νέα τεύχη του κάθε ήρωα, αλλά ψηφιακά και αυτό μου ακούγεται τέλειο. Δεν είναι εύκολο, χρειάζεται πολύ χρήμα (λεφτά υπάρχουν βέβαια στο δικό τους χολιγουντιανό κόσμο), πολύ χρόνο, που εδώ τα χαλάμε, γιατί όπως και να το κάνουμε όλοι κάποια μέρα θα γεράσετε και οι ταινίες δε βγαίνουν με την συχνότητα που βγαίνουν τα κόμικς όπως είναι λογικό. Τέλος, φυσικά θέλει πολύ μεράκι, το οποίο πρέπει να έχει πάντα ανθρώπους που θα το διατηρούν ανά τα χρόνια, ώστε να είναι ποιοτικό πάνω απ’ όλα το αποτέλεσμα για τους θεατές. Πιστεύω σε αυτούς όμως, θα τα καταφέρουν.

Λεφτά θα βγάλουν έτσι κι αλλιώς από αυτό, δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς με την ποιότητα, θα την προσέξουν φαντάζομαι. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, πέρα από κάποιες μικροτραγικότητες που έχουν κάνει κατά καιρούς στις ταινίες τους. Δεν είναι ώρα τώρα όμως να τις αναλύσουμε. Καλά το πάνε γενικότερα.

Marvel cinematic universe

Με αφορμή λοιπόν και το "Avengers: Age Of Ultron" που θα βγει στις αίθουσες την 1η Μαΐου και το περιμένουμε πώς και πώς και όλα τα Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Spiderman, X-Men, Wolverine και πάει λέγοντας που θα βγουν, έτσι λοιπόν θα έρθουν και άλλοι σούπερ ήρωες. Γι' αυτούς τους άλλους θα μιλήσουμε, αυτούς που έρχονται να βοηθήσουν τους υπόλοιπους στο δύσκολο έργο τους να σώσουν τον πλανήτη/-ες. Δεν είναι τόσο γνωστοί στο ευρύτερο κοινό, αλλά είναι και αυτοί πολύ δυνατοί και ενδιαφέροντες χαρακτήρες, που σίγουρα θα μας κρατήσουν πολύ καλή συντροφιά στα δίωρα αυτά περίπου που θα παρακολουθούμε τις περιπέτειές τους. Τους περισσότερους πάντως, φήμες λένε ότι θα τους γνωρίσουμε πριν τις επίσημες πρεμιέρες τους σε κάποια άλλη ταινία των ήδη διάσημων ηρώων μας. Όλα είναι έτοιμα, οι ημερομηνίες είναι επίσημα καταγεγραμμένες και το μόνο που χρειάζεται είναι η υπομονή μας.
 
Get a taste of the future:



1. Daredevil (10/04/2015)

Daredevil

(Πρώτη εμφάνιση: 1964). Ξεκινάμε λοιπόν με τη μοναδική σειρά της λίστας μας, η οποία θα προβληθεί από το αγαπημένο μας Netflix ("House Of Cards"!). Η σειρά εστιάζει στο δικηγόρο Matt Murdock, ο οποίος μετά από ένα τραγικό ατύχημα, χάνει την όραση του, αλλά ενισχύονται υπερφυσικά όλες οι υπόλοιπες αισθήσεις του και μετά από προσωπική εξάσκηση, γίνεται ένας πολύ δυνατός πολεμιστής. Έτσι αποφασίζει να πατάξει το έγκλημα στη γειτονιά που μεγάλωσε, το «βρώμικο» Hell’s Kitchen. Θα μου πείτε τώρα ότι έχει βγει ήδη ταινία "Daredevil", με τον Ben Affleck, αλλά για κάποιο λόγο, δεν μπορώ να τη δω τη συγκεκριμένη σα συγγενή με τις υπόλοιπες της Marvel, νιώθω ότι δεν την υπολόγισαν και πολύ τότε και θέλουν τώρα να κάνουν μια νέα αρχή με αυτή τη σειρά. Και σύμφωνα με το trailer τείνω να συμφωνήσω... με τον εαυτό μου. Σκοτεινό και όχι παιδικό (αν με πιάνετε) είναι τα στοιχεία που μου αρέσουν πιο πολύ σε αυτή την πρώτη γεύση. Αντιθέτως επίσης με τις άλλες Marvel-ικές σειρές, "Agents Of S.H.I.E.L.D." και "Agent Carter", το "Daredevil" δείχνει να έχει κινηματογραφική εικόνα πολύ καλής παραγωγής και όχι τηλεταινίας. Πρωταγωνιστής ο Charlie Cox και με συμπρωταγωνιστές όπως ο Vincent D'Onofrio και η Rosario Dawson φτιάχνουν ένα πολλά υποσχόμενο καστ.

Trailer



2. Ant-Man (17/07/2015)

Ant-Man

(Πρώτη εμφάνιση: 1979). Λίγο μετά το "Daredevil", λοιπόν, θα έχουμε κάτι εντελώς καινούργιο, τον άνθρωπο-μυρμήγκι. Ο πρωταγωνιστής μας εδώ (Scott Lang), απατεωνίσκος του οποίου θα ξυπνήσει ο ηρωικός του εαυτός που κρυβόταν βαθιά μέσα του, λόγω της βοήθειας που θα του ζητήσει ο μέντοράς του (Dr. Hank Pym), για να προστατέψουν το μυστικό πίσω από τη στολή που θα φοράει ο Ant-Man. Με την πολυπόθητη αυτή στολή ο Lang μπορεί να μικραίνει στο μέγεθος ενός μυρμηγκιού, αλλά να πολλαπλασιάζονται αντιθέτως οι δυνάμεις του όσο πιο μικρός γίνεται. Αυτό θα είναι ενδιαφέρον. Με πολλούς υποψήφιους να θέλουν στα χέρια τους αυτό το πανίσχυρο όπλο, ο Ant-Man πρέπει να μην τους αφήσει να το πάρουν στα χέρια τους, γιατί όπως φαντάζεστε ο κόσμος θα καταστραφεί. Έκπληξη ο ηθοποιός που θα τον υποδυθεί (εγώ πάντως δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ), ο Paul Rudd, που τον έχουμε συνηθίσει όπως και να το κάνουμε, μόνο σε κωμωδίες. Η αλήθεια είναι ότι στο trailer δείχνει πολύ διαφορετικός και πολύ γυμνασμένος, σχεδόν απόλυτα ταιριαστός για τον ρόλο. Μένει να το δούμε και στην πράξη. Και εδώ πολύ δυνατό καστ από δευτεραγωνιστές με πρώτο απ' όλους φυσικά τον Michael Douglas, τον πολυφορεμένο τελευταία, αλλά καλό ηθοποιό Corey Stoll και την Evangeline Lilly ("Lost").

Trailer



3. Doctor Strange (04/11/2016)

Doctor Strange

(Πρώτη εμφάνιση: 1963). Ο αντιπαθής και εγωιστής, Dr Stephen Vincent Strange, τρομερός νευροχειρουργός όμως, μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα χάνει και τα δύο του χέρια με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να εργαστεί. Μην μπορώντας να βρει λύση στο πρόβλημα του, καταφεύγει στο Θιβέτ, όπου θα βρει έναν περίεργο θεραπευτή, ο οποίος για να τον βοηθήσει, θα τον μυήσει στα μυστικά της μαγείας και μέχρι να επιστρέψει, θα έχει γίνει ο πιο ισχυρός μάγος του κόσμου. Μην πούμε και για όλες τις δυνάμεις ακριβώς που κατέχει γιατί αυτό χρειάζεται ένα άρθρο από μόνο του. Από το να γίνεται αόρατος ή να στέλνει τους εχθρούς του σε άλλες διαστάσεις, μέχρι το να σταματάει το χρόνο. Στο ρόλο του πρωταγωνιστή όπως έχει επίσημα ανακοινωθεί, ο αγαπημένος Benedict Cumberbatch ("Sherlock"), οπότε δε με νοιάζει ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν (έτσι απλά). Εδώ ίσως να έχουμε και την πιο σκοτεινή ταινία της Marvel, ακόμα και σε επίπεδα θρίλερ (μακάρι). Σίγουρα πάντως, θα δούμε πρωτότυπους κόσμους με τη φαντασία στο αποκορύφωμα και σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητα εξαιρετική ερμηνεία που θα μας προσφέρει ο Cumberbatch, πιστεύω ότι θα είναι μία από τις καλύτερες ταινίες με σούπερ ήρωες.



4. Black Panther (06/07/2018)

Black Panther

(Πρώτη εμφάνιση: 1966). Ο απόλυτος ηγέτης της Γουακάντα, μικρή φανταστική πόλη της Αφρικής, η οποία πορεύεται ειρηνικά στην ιστορία των κόμικς, είναι ο Black Panther. Έτσι ονομάζεται ουσιαστικά ο κάθε ηγέτης στη συγκεκριμένη περιοχή. Στην προκειμένη περίπτωση, το αξίωμα αυτό ανήκει στον T'Challa, έναν πανέξυπνο στρατηγό που όταν τρώει ένα ειδικό βότανο σε σχήμα καρδιάς, αποκτά υπερφυσικές δυνάμεις. Επίσης διαθέτει τη δύναμη και τη γνώση όλων των προηγούμενων Black Panthers και έχει πρόσβαση σε τεχνολογικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά και σε αντικείμενα μαγικού περιεχομένου, κάτι που τον καθιστά ακόμη πιο ισχυρό. Ανήκει στην ομάδα των Avengers και των Illuminati και είχε πρωτοεμφανιστεί πλάι στους Fantastic Four. Eίναι ο πρώτος μαύρος ήρωας στην ιστορία των κόμικς, αν και οι περισσότεροι είδαμε πρώτα τον Blade στη μεγάλη οθόνη. Έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στη σωτηρία του κόσμου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ανακοινώθηκε ο Chadwick Boseman (James Brown), αλλά ακόμη δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για την πλοκή της ταινίας. Αυτό που ακούγεται είναι ότι θα έχουμε μια πρώτη του εμφάνιση στο επερχόμενο "Captain America: Civil War" στις 06 Μαΐου 2016.



5. Captain Marvel (02/11/2018)

Captain Marvel

(Πρώτη εμφάνιση: 1967). Το όνομα της είναι Carol Danvers και είναι πιλότος στον αμερικάνικο στρατό. Τα είχε με τον Captain Marvel (σοβαρή πληροφορία). Μετά από μία έκρηξη ενός μηχανήματος που φτιάχτηκε από τους Kree (μια εξωγήινη φυλή, γνωστή και από τη σειρά "Agents Of S.H.I.E.L.D." αλλά και το "Guardians Of The Galaxy"), το αποτέλεσμα ήταν να πάρει τα πανίσχυρα γονίδιά τους και σε συνδυασμό με τα ανθρώπινα δικά της να αποκτήσει κοσμικές δυνάμεις. Δυνάμεις που ίσως να είναι και οι μοναδικές που θα μπορούσαν να τα βάλουν με το απόλυτο κακό, τον Thanos. Μπορεί να πετάξει, να απορροφήσει και να παράξει ενέργεια και κάποιες φορές να προβλέψει και το μέλλον. Αξίζει ίσως σε αυτήν την ηρωίδα να γίνει ταινία, πρώτα απ' όλα γιατί βάζει πολλούς κάτω με τις ικανότητές της, ακόμα και την Wonder Woman και δεύτερον, μετά το απαράδεκτο "Elektra", ας δούμε μια θηλυκή badass της προκοπής επιτέλους. Πρωταγωνιστές και πλοκές δεν έχουμε ακόμα, πέρα από φήμες. Ανήκει όμως και αυτή στην ομάδα των Avengers, το οποίο σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να τη δούμε στο "Avengers: Infinity War Part 1", στις 04 Μαΐου του 2018, λίγο πριν δηλαδή τη δική της πρεμιέρα.



6. The Inhumans (12/07/2019)

The Inhumans

(Πρώτη εμφάνιση: 1965). Οι Inhumans είναι άνθρωποι μεταλλαγμένοι, οι οποίοι δημιουργήθηκαν μέσω γενετικών πειραμάτων από τη φυλή Kree. Σκοπός των πειραμάτων ήταν η εξέλιξη του είδους καθώς και η δημιουργία ενός «υπερστρατού» μεταλλαγμένων για να αντιμετωπίσουν τους Skrull. Τα πειράματα ήταν επιτυχημένα αλλά χωρίς εξήγηση, οι Kree τα εγκατέλειψαν με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που είχαν υποβληθεί σε αυτά, να απομονωθούν από τον υπόλοιπο κόσμο, φτιάχνοντας τη δική τους κοινωνία. Μέσα όμως από αυτή τη διαδικασία κατάφεραν να αναπτύξουν προηγμένη τεχνολογία και να αποκτήσουν πολλές δυνάμεις οι οποίες ενεργοποιούνται μόνο όταν εκτεθούν σε μία ουσία γνωστή ως Ομίχλες του Terrigen. Ζούνε κρυφά κάπου στο διάστημα αλλά κάποιες φορές κάνουν την εμφάνιση τους για να βοηθήσουν Avengers, Fantastic Four και λοιπούς. Τώρα θα μου πεις από πού τους ξέθαψαν αυτούς. Η αλήθεια είναι πως επειδή μάλλον η Marvel έχει χάσει τα δικαιώματα των X-Men, θέλει να φέρει μια νέα ομάδα μεταλλαγμένων που δεν θα της κοστίσει κάτι και η οποία θα αποτελείται από ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Ο επικεφαλής πάντως δήλωσε πως αυτή η ομάδα είναι αρκετά δυνατή ώστε να φτιάξει το δικό της franchise. Είδωμεν λοιπόν.



7. The Spectacular Spider-Man

The Spectacular Spider-Man

Τέλος, εδώ θα μιλήσουμε κυρίως για φήμες. Με κάποια βάση όμως, η οποία είναι ότι η Marvel έχει πάρει και πάλι τα δικαιώματα του Spiderman (περίπου), οπότε κάπως θα τον χώσει και αυτόν στο σύμπαν του. Οι stand-alone ταινίες της θα έχουν υποτίθεται την καλλιτεχνική κατεύθυνση του τιτάνα Feige και των αδερφών Russo ("Captain America 2" και, όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, "Avengers Infinity War Pt 1" και 2) αλλά η Sony (boo!) θα έχει τα ηνία. Τα παιδικά μας χρόνια σταυρώνουν δαχτυλάκια και προσεύχονται. Το καλό είναι ότι δεν θα συνεχιστεί η σειρά των δύο ταινιών που είχαν πρωταγωνιστή τον Andrew Garfield, τα "The Amazing Spiderman", τα οποία ήταν μεγάλες πατάτες. Η νέα σειρά ταινιών δεν θα εστιάζει πάλι (ευτυχώς) και στο πώς έγινε ο Peter Parker ο Spiderman, αλλά δεν ξέρουμε και πού ακριβώς θα το πάνε. Οι φήμες αφορούν το "Kraven's Hunt" -ίσως την καλύτερη σειρά ιστοριών με τον άνθρωπο αράχνη- ωστόσο, όσον αφόρα την εμφάνισή του στο επίσημο MCU, πιθανότατα θα ενσαρκώσει τον ρόλο του που έχει στο επίσημο "Civil War", δηλαδή το άτομο κλειδί ανάμεσα στην πολιτική διαφωνία ανάμεσα στον Iron Man και τον Captain America ("Captain America 3"). Marvelώνιος αγώνας θα γίνει. Ποιός θα τερματίσει;
  • SHARE
  • TWEET