MTV Greece: Συνέντευξη Τύπου / Σκέψεις...

11/12/2007 @ 18:23
Το Rocking.gr παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε εν όψει της έναρξης προγράμματος του ελληνικού MTV.

Στο παρόν άρθρο θα ήταν πολύ απλό να παραθέσουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου της ιθύνουσας εταιρείας ή να αναφέρουμε τα όσα είπε ο Διευθύνων σύμβουλος του MTV N/A Ευρώπης, κύριος Antonio Campo Dall' Orto, κατά τη διάρκεια του event. Γνωρίζοντας όμως τη δίψα πραγματικά του κόσμου για ένα άρτιο μουσικό κανάλι που θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν όλους τους μουσικόφιλους, κι όχι μόνο όσους κινούνται παράλληλα με την εκάστοτε μουσική τάση και ρεύμα, ο υπογράφων θα μοιραστεί σε αυτό το κείμενο τις σκέψεις και τις όποιες προσδοκίες μπορεί να γέννησε αυτή η πρώτη επαφή με το MTV Greece.

Ξεκινώντας πρέπει να εξάρω την άρτια διοργάνωση της press conference, ανάλογης του τεράστιου πραγματικά ονόματος του MTV. To λογότυπο του ελληνικού MTV, εμπνευσμένο από αρχαιοελληνικό αγγείο, κυριαρχούσε στον χώρο και τα όχι και τόσο καλαίσθητα spotakia του αμερικανικού καναλιού εμφανίζονταν στο video wall υπενθυμίζοντας διαρκώς ότι το MTV είναι ένα μουσικό κανάλι που ξέρει πολύ καλά τι θα πει marketing, timing, target group και άλλες τέτοιες ελληνικότατες λέξεις.

Από τις ομιλίες που δόθηκαν, αυτό που θα έπρεπε να κρατήσει κάποιος είναι αρχικά ότι το κανάλι θα είναι ελεύθερο και δε θα αποτελεί μέρος κάποιου συνδρομητικού πακέτου. Μάλιστα το πρoσωπικό του καναλιού μπροστά και πίσω από τις κάμερες θα απαρτίζουν νέοι από την Ελλάδα. Αυτό έχει ως σκοπό το κανάλι να πιάσει τον παλμό των Ελλήνων κάθε ηλικίας και να μας ευαισθητοποιήσει για θέματα όπως το περιβάλλον, ο έρωτας και η πειρατεία στη μουσική (;).

Αυτό που έγινε αντιληπτό είναι ότι το κανάλι θα ξεκινήσει ψάχνοντας τη μαγική συνταγή που θα το κάνει να ξεχωρίσει και να νικήσει τον περιορισμένο σαφώς στην Ελλάδα ανταγωνισμό.To λυπηρό είναι ότι σε αυτή την αναζήτηση θύματα είναι οι θεατές που σε ρόλο πειραματόζωου θέτουν το όπλο που ονομάζεται τηλεκοντρόλ στην υπηρεσία των όσων μελετούν τις μαζικές τάσεις που σχηματίζουν τελικώς και το πρόγραμμα ενός καναλιού σαν το MTV.

Όπως και να το κάνουμε, το MTV αποτελεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των εφηβικών και όχι μόνο αναμνήσεων μας, καθώς ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχει περάσει ατελείωτες ώρες μπροστά από το τετράγωνο κουτί με τις κεραίες παρακολουθώντας μέσα στα χρόνια την εξέλιξη της ίδιας της μουσικής βιομηχανίας.

To MTV, λοιπόν, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει και στην Ελλάδα όπως λειτουργούσε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στην αρχή της επόμενης, όχι δημιουργώντας μουσικές τάσεις αλλά υπερασπίζοντας τις μουσικές κι όχι μόνο ανησυχίες όλων μας.

Όσον αφορά τώρα στους αναγνώστες του rocking.gr αλλά και σε όλους όσους αναζητούν και επιζητούν εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση που θα περιλαμβάνουν τουλάχιστον στη θεματολογία τους τη ροκ σκηνή, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το αν το MTV Greece δώσει τη λύση. Το ενθαρρυντικό μήνυμα όμως δόθηκε όχι ασφαλώς δια στόματος κάποιου κουστουμαρισμένου υπευθύνου δημοσίων σχέσεων, αλλά από το ίδιο το video προώθησης του MTV Greece. Μια σύντομη ιστορική αναδρομή για την ιστορία του MTV που ξεκίνησε με τους Police να ζητούν το MTV τους (!), οι Scorpions να πρωτοστατούν στην πτώση του Τείχους, ο Iggy Pop να ξεσαλώνει σε παλαιότερα βραβεία που οργάνωσε το κανάλι και οι Red Hot Chιli Peppers και οι REM να εμφανίζονται διαρκώς σαν τα αγαπημένα παιδιά του MTV.

Αλήθεια οι υπεύθυνοι έχουν αναλογιστεί λοιπόν ότι η ιστορία της σύγχρονης μουσικής έχει χτιστεί πάνω σε τέτοιες προσωπικότητες κι όχι σε ευκαιριακά hitakia και διάττοντες αστέρες που μας προβάλλουν διαρκώς; Μάλλον η λύση για τη μαγική συνταγή την οποία αναζητούσε διακαώς ο κύριος Διευθύνων σύμβουλος μπορεί να βρίσκεται και μπροστά στα μάτια τους.

Με πολλές ελπίδες, προσδοκίες και επιφυλάξεις από μέρους μου ανυπομονώ για την έναρξη του μουσικού καναλιού την Άνοιξη του 2008, αναζητώντας την αναβίωση των εφηβικών μου χρόνων, του αρώματος ξεγνοιασιάς που έπνεε από τα χρώματα και τις μουσικές μιας τηλεόρασης που προκαλεί συναισθήματα μέσω της οπτικοποίησης μιας εκ των ύψιστων τεχνών, όπως είναι η μουσική.

  • SHARE
  • TWEET