Καζαμίας 2007

03/01/2007 @ 17:16
Ιανουάριος: Η λίστα των συντακτών με τα καλύτερα albums για το 2006 ταυτίζεται με εκείνη των αναγνωστών και όλοι μαζί αποφασίζουν να πάνε ομαδικά για ψυχανάλυση. Σε πάρτυ-αφιέρωμα για τους Wolfmother και τους The Answer, τα δύο συγκροτήματα παραδίδουν τιμητική πλακέτα στον συντάκτη-scouter του rocking.gr Γιώργο Ζαρκαδούλα και εκείνος συγκινημένος δηλώνει «για το rocking και τους Immortal ρε γαμώτο». Στο ίδιο πάρτυ ο συντάκτης δέχεται τις ευχαριστίες της μάνας των Wolfmother, καθώς όπως δήλωσε «αν δεν υπήρχε ο Γιώργος, ούτε εγώ δε θα τους ήξερα». Η χρονιά σίγουρα αρχίζει πανηγυρικά...

Φεβρουάριος: Οι ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στο UEFA πετυχαίνουν σαρωτικές νίκες. Στον Ολυμπιακό δίνουν «όρκο νίκης» για να κερδίσουν το Αιγάλεω. Ο Axl Rose δηλώνει «αυτό το μήνα θα ακούσετε μουσική» και όλοι σταυροκοπιούνται. Σε μια από τις rocking.gr Κυριακές στο Texas, ο Κωστής Αγραφιώτης ξαναδηλώνει πως «οι Whitesnake πατάνε χάμω τους Scorpions» και δικαιολογημένα το fan club τους τον χρίζει αρχιπολέμιο και του κάνει μήνυση. Η συντακτική ομάδα του rocking.gr και ο Σωκράτης Κόκκαλης εκδίδουν από κοινού ανακοίνωση στήριξης στον Κωστή. Με το fan club συντάσσεται όμως γνωστή εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια. Πρώτες σκέψεις για απομάκρυνση του Κωστή...

Μάρτιος: Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο. Σε συνέντευξη τύπου, ο Klaus Meine δηλώνει πως οι Scorpions μετακομίζουν μόνιμα στην Ελλάδα, καθώς τα μεταφορικά είναι πολλά για να παίζουν κάθε χρόνο εδώ, αγοράζουν σπίτι στην Κυψέλη και κυκλοφορούν το live dvd "Live in Pagrati 2007". Επίσης λένε πως πλέον δε μπορούν να μπαίνουν στα αεροπλάνα και τόσο συχνά, καθώς τώρα με τους βηματοδότες δεν το επιτρέπει ο γιατρός. Κάνουν μήνυση και στον Λουκιανό Κοροβέση, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Κωστή Αγραφιώτη. Στην εναρκτήρια ομιλία του, o Λουκιανός θυμάται την κριτική για το dvd της Great Kat και εύχεται «να σαπίσει στη φυλακή ο Κωστής, ακούγοντας μόνο Cannibal Corpse». H δίκη παίρνει μεγάλη δημοσιότητα και το forum είναι διχασμένο ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να δουν απαγχονισμένους τους δύο συντάκτες και αυτούς που θέλουν να τους δουν ευνουχισμένους. Ο Axl Rose δηλώνει «αυτό το μήνα θα ακούσετε μουσική».

Απρίλιος: Ενώ η δίκη μαίνεται, οι Blind Guardian δίνουν τρεις sold out εμφανίσεις στη χώρα μας, κατά τις οποίες ο Δημήτρης Μπάρμπας αποκηρύσσει το aor παρελθόν του, γίνεται guitar roadie και φεύγει μαζί τους. Οι ελληνικές ομάδες προχωράνε στο UEFA. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει 80 βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ και ήδη σκέφτεται την ανανέωση των συμβολαίων Γεωργάτου / Τζόρτζεβιτς για τα επόμενα 12 χρόνια. Οι Megadeth κυκλοφορούν νέο δίσκο, ο οποίος αρέσει μόνο σε όσους έχουν ξανθιά μπουκλωτή χαίτη, και ο Μustaine δηλώνει «είναι ο καλύτερος δίσκος που έχω κάνει με τους Metallica», αφήνοντας όλους άναυδους. Το rocking.gr κάνει γιγαντιαίο αφιέρωμα με τίτλο «όλα όσα δεν ξέρετε και δε θέλετε να μάθετε για τους Tool» και κερδίζει μια υποψηφιότητα για τα βραβεία Πούλιτζερ. Αρχίζουν να βγαίνουν οι πρώτες φήμες για το καλοκαίρι... Κάτι θα αλλάξει φέτος... Eν τω μεταξύ, πλήθος κόσμου συρρέει για να παρακολουθήσει τη δίκη του αιώνα. Οι δύο συντάκτες κάνουν το λάθος και παρευρίσκονται στο party του fan club των Scorpions, όπου προπηλακίζονται και πίνουν πολλές μπύρες. Σε συνέντευξη τύπου, ο Λουκιανός Κοροβέσης ρωτάει ευθέως τους Scorpions αν υπήρξαν ποτέ νεότεροι των 40 ετών και εκείνοι αηδιασμένοι δεν απαντούν. Ο Ηλίας Κουρούδης θέτει σε διαθεσιμότητα τους δύο συντάκτες και ωθεί όλους αυτούς που ήθελαν να τους δουν ευνουχισμένους σε μαζική αποχώρηση από το forum. Σε secret gig του Mad tv εμφανίζεται ο Neil Young, αλλά η συναυλία διακόπτεται μετά από 30 λεπτά, εξαιτίας του Αντώνη Μουστάκα, ο οποίος αφού φώναξε 70 φορές τη φράση «έλα ρε Neil παικταρά», αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, καταπίνοντας τα ψιλοκομμένα cd του καλλιτέχνη. Σοκ στη rock κοινότητα. Ο Axl Rose δηλώνει «αυτό το μήνα θα ακούσετε μουσική». Οι ελληνικές ομάδες αποκλείονται από το UEFA, έχοντας μαζέψει σε μια χρονιά περισσότερους πόντους απ' ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία 10 χρόνια. Ο Ολυμπιακός από την άλλη είναι μπροστά 123 πόντους, βαριέται και αποχωρεί από το πρωτάθλημα.

Μάιος: Μετά από παρέμβαση του Τζίμη Πανούση υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της σάτιρας, οι δύο συντάκτες αθωώνονται, ωθώντας το fan club των Scorpions στο να καταφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Στην έξοδο όμως από το δικαστήριο το μαινόμενο κοινό του forum πετάει εναντίων των συντακτών best-off των σκορπιών. Τα αποτελέσματα; Τραγικά. Ένα best πετυχαίνει τον Κωστή στον αριστερό λοβό και ένα άλλο τον Λουκιανό στο γλυκό δεξί του πόδι. Οι δύο συντάκτες νοσηλεύονται στο Δρομοκαΐτειο και το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο. Ο Axl Rose δηλώνει «αυτό το μήνα θα ακούσετε μουσική». Οι Scorpions δηλώνουν δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα και κυκλοφορούν το νέο τους album, εν μέσω διθυραμβικών σχολίων από το σύνολο του διεθνούς Τύπου, εκτός από το rocking.gr και τον Ριζοσπάστη, που δηλώνουν πως «αυτό είναι άλλο ένα ιμπεριαλιστικό χτύπημα ενάντια στη μαχόμενη δημοσιογραφία». Ο Ηλίας, θεωρώντας πως οι δύο συντάκτες δε θα ανανήψουν, προσλαμβάνει τον μοναδικό άνθρωπο που θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί τους σε rock άποψη και γνώση, τον Θοδωρή Ρακιντζή. Ο Ολυμπιακός παίρνει το double και ξαναφεύγει για διακοπές, ανανεώνοντας όλη την ομάδα για τα επόμενα 12 χρόνια.

Ιούνιος: Μετά από πιέσεις και γκρίνια ετών, γίνεται πραγματικότητα το όνειρο κάθε οπαδού! Έρχονται στην Ελλάδα οι AC/DC, οι Metallica, οι Red Hot Chili Peppers, οι Heaven And Hell, οι Rush και οι Bon Jovi, όλοι την ίδια μέρα! Το εισιτήριο έχει μόλις 1.999 ευρώ και ενώ όλοι το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό, κάτι πάει στραβά! Οι αγριεμένοι οπαδοί κάνουν πράξη τις απειλές τους και απέχουν μαζικά, αφήνοντας μόνο τον Γιάννη Καγκελάρη να καλύψει όλες τις συναυλίες. Ο Γιάννης, με τη βοήθεια του θεού Odin και των Manowar, πολλαπλασιάζεται και έτσι καταφέρνει να καλύψει όλες τις συναυλίες, γράφοντας επικές κριτικές που μόνο στο rocking.gr μπορούν να εμφανισθούν. Το rocking.gr κερδίζει το Πούλιτζερ, αλλά δεν το παραλαμβάνει, σεβόμενο την κρίσιμη κατάσταση των δύο συντακτών. Ο Axl Rose δηλώνει «αυτό το μήνα θα ακούσετε μουσική». Οι Deep Purple ακυρώνουν τις τέσσερις προβλεπόμενες εμφανίσεις τους ανά την Ελλάδα με την Έφη Θώδη, με το δικαιολογητικό της κακής κατάστασης του Κωστή. Τα εισιτήρια που τιμώνται 80 ευρώ έκαστο και έγιναν και πάλι ανάρπαστα, παρακρατούνται από τους μουσικόφιλους για τις επερχόμενες εμφανίσεις του συγκροτήματος το 2008.

Ιούλιος: Ο Ολυμπιακός αγοράζει ότι Κύπριο υπάρχει και κάνει όνειρα για καταξίωση στην Ευρώπη, η ΑΕΚ υπογράφει όποιον 12χρονο βρει σε πάρκο να παίζει μπάλα και ο Παναθηναϊκός διώχνει όποιον ξέρει μπάλα με την ελπίδα να ανακάμψει η ομάδα. Διοργανώνεται από κοινού συναυλία Waters / Tool, η οποία γίνεται σε μπουάτ και δεν έχει καθόλου λαμπάκια και laser. Το σύνολο του κοινού στρέφει για άλλη μια φορά την πλάτη του στους καλλιτέχνες (εκτός από καμιά δεκαρία που εκτίμησαν την απουσία λαμπιoνιών) και κατηφορίζει προς τις παραλίες. O Αxl Rose κυκλοφορεί single-προπομπό του album του, το οποίο για λόγους πειρατείας μπορεί να παίξει μόνο σε computer. Το single πιάνει το No.1 των charts σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα: αντί για μουσική, περιέχει ένα link. Όποιος κάνει click στο link βλέπει να του εμφανίζεται η φράση «αυτό το μήνα θα ακούσετε μουσική». Οι δύο συντάκτες ανακτούν τις αισθήσεις τους, αλλά είναι εμφανές ότι κάτι έχει αλλάξει. Ο Ηλίας τους στέλνει για ειδική θεραπεία στην Αμερική και μετατρέπει επιτέλους το rocking.gr σε aor / melodic site, μετά από απειλές κατά της ζωής του από τους Θοδωρή Μηνιάτη και Χάρη Στουραΐτη. Ο Αντώνης Μουστάκας παραιτείται από το rocking.gr για λόγους ευθιξίας, αφού πρώτα απαιτεί να δημοσιευτεί το 90σέλιδο αφιέρωμα του στους Gov't Mule.

Αύγουστος: Ο scouter Γιώργος Ζαρκαδούλας, μετά από την περιπλάνηση του σε όλο τον κόσμο, υπογράφει δύο νέους rocking.gr συντάκτες από τα νησιά Μπαρμπέιντος και τη Γη του Πυρός. Οι γιατροί από την Αμερική είναι καθησυχαστικοί: οι συντάκτες Αγραφιώτης και Κοροβέσης διέφυγαν μεν τον κίνδυνο, αλλά πλέον μπορούν να ακούνε μόνο Scorpions! Σοκ στη rock κοινότητα. Οι συντάκτες διατηρούν τιμής ένεκεν τη θέση τους στο rocking.gr, αλλά πλέον είναι ανίκανοι για την όποια κριτική. Μια κριτική όμως του Λάμπη Παρταλά στο "Iron Maiden - The Holiday Years dvd" έρχεται να ταράξει για άλλη μια φορά τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής rock πραγματικότητας. O Λάμπης γράφει χαρακτηριστικά πως «αν δε δεις τους Maiden να παίζουν ποδόσφαιρο και να πίνουν μπύρες δε μπορείς να εντρυφήσεις στη μουσική τους» και προσλαμβάνεται άμεσα από το management των Maiden. Όλοι αναμένουν το νέο cd των Metallica. Ο Axl Rose δηλώνει «αυτό το μήνα θα ακούσετε μουσική».

Σεπτέμβριος: Νέος δίσκος από τους Μetallica! Ένα λάθος του Rick Rubin όμως στο studio τους κοστίζει ακριβά, καθώς στα master tapes του νέου δίσκου βρίσκονται από πάνω ηχογραφημένα κάποια b-sides των System Of A Down. Πάνω στον πανικό τους, ο Hetfield ηχογραφεί κάποια φωνητικά, τα αντικαθιστούν με αυτά του Tankian και ο δίσκος πουλάει σαν τρελός. Οι Deep Purple σε μια τελευταία συνέντευξη τύπου δηλώνουν πως διαλύονται, καθώς αφού πλέον ο Κωστής δε μπορεί να τους εκτιμήσει, δεν υπάρχει νόημα να συνεχίζουν. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συμφωνούν να μη γίνει φέτος το πρωτάθλημα και να το πάρει κατευθείαν ο Ολυμπιακός, με την προϋπόθεση να κάνει άλλη μια τρελή πορεία στην Ευρώπη, με πολλά διπλά. Ο Ολυμπιακός επιφυλάσσεται και λέει πως θα το προσπαθήσει. Ο Axl Rose δε δηλώνει τίποτα. Φήμες κυκλοφορούν ότι είναι νεκρός.



Οκτώβριος: Το rocking.gr έχει γίνει πλέον 100% aor site και γράφει μόνο για τους Talisman και όλους τους μεγάλους «που κάπου εκεί στα '80s μας έκαναν να ανατριχιάζουμε με τις επικές τους συνθέσεις», κατά τον Θοδωρή Μηνιάτη. Ως εκ τούτου, ξεπερνάει το google.com σε αναγνωσιμότητα και ο Ηλίας αποφασίζει να το πουλήσει στην AOL / TIME / WARNER και με τα λεφτά να αγοράσει τον Πανθρακικό. Ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας με τη Slavia Liberec για το Champions League και παίρνει το διπλό με αυτογκόλ των γηπεδούχων στο 93', οι οποίοι έπαιξαν από το 20ο λεπτό με 8 παίκτες. «Τώρα δικαιωθήκαμε» δηλώνει ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Αλέφαντος, και η Ελλάδα παραλύει. Στα μουσικά τίποτα δεν κινείται. «Δε θα κάνω δηλώσεις» δηλώνει ο Axl Rose στο MTV και οι φήμες που τον θέλουν νεκρό πληθαίνουν.

Νοέμβριος: το rocking.gr πλέον έχει αλλάξει management και οι συνεντεύξεις σε Jessica Alba και Jessica Simpson καταφέρνουν να συνεφέρουν κάπως τον Λουκιανό Κοροβέση, ο οποίος παύει να δηλώνει πως το "Eye To Eye" είναι η μεγαλύτερη δισκάρα όλων των εποχών. Ο Θοδωρής Μηνιάτης με τον Χάρη Στουραϊτη απαγορεύουν τις κριτικές σε συγκροτήματα που ξεκίνησαν μετά το 1985 και πολλοί από τους rocking συντάκτες αυτομολούν για να ενταχθούν στο site του Αντώνη Μουστάκα tool-diomaniacs.aek.gr, παίρνοντας μαζί τους πολλούς από τους αναγνώστες. Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει, καθώς ο Πανθρακικός του Ηλία Κουρούδη, απαρτισμένος από τους μπαλαδόρους του rocking.gr forum, καταφέρνει να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Ολυμπιακού και τον κερδίζει με 6-0 μέσα στο Καραϊσκάκη. Της προσπάθειας με τέσσερα γκολ ηγείται ο παίκτης karvou, ο οποίος όμως δεν τα πανηγυρίζει, σεβόμενος το ερυθρόλευκο παρελθόν του. Ο Axl Rose παίζει ζωντανά το "November Rain" για το πάρτυ του Skai Radio και δηλώνει «αυτό το μήνα θα ακούσετε μουσική».

Δεκέμβριος: Σάλος στη rock κοινότητα για άλλη μια φορά, καθώς η ψηφοφορία των εναπομεινάντων συντακτών του rocking.gr καταλήγει σε μακελειό, αφού οι συντάκτες αλληλοσκοτώνονται για το ποιο album από τα νέα album/dvd των Metallica, Megadeth, Iron Maiden, Scorpions, Guns N' Roses, Joe Bonnamasa, Bon Jovi, Van Halen πρέπει να βάλουν πρώτο. Ο Πανθρακικός είναι μακράν πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα και το rocking.gr καταλήγει πάλι στα δικαστήρια, μετά από βαρύ κείμενο-κατηγορώ ενάντια στην ακρίβεια των εισιτηρίων και της γαλοπούλας. Στο πάρτυ για τους τρεις μήνες του tool-diomaniacs.aek.gr οι παρευρισκόμενοι περνάνε καταπληκτικά, αλλά μετά το 80στό κομμάτι Dio φεύγουν μαζικά και δεν ξανασχολούνται με κανέναν από τους γραφικούς συντελεστές του. Η επόμενη χρονιά ας ελπίσουμε ότι θα είναι καλύτερη...

  • SHARE
  • TWEET