Αφιέρωμα Monster Magnet: It's a satanic drug thing, you wouldn't understand

Από τον Γιώργο Ζαρκαδούλα, 08/12/2008 @ 03:47

Ποτέ ένα συγκρότημα δεν ήταν τόσο λάγνο, τόσο απροκάλυπτα αμαρτωλό, τόσο οικείο στις ανομολόγητες ορέξεις μας. Οι Monster Magnet ΕΙΝΑΙ το τέλειο άλλοθι στις καταχρήσεις μας, τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα στη συσκευασία του ενός κι ο Dave Wyndorf ο ιδανικός εξομολογητής. Δε θα σου γράψει μια λίστα από τιμωρίες για να εξαγνιστείς, αλλά θα σε στολίσει με όλες τις ευχές του γιατί πολύ απλά ΑΥΤΟΣ είναι ο Space Lord.

Αν τώρα πάλι δεν έχετε ακούσει ούτε νότα από το ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΜΑΓΝΗΤΗ κι αισθάνεστε έτοιμοι να open wide and say their name, σας παραθέτουμε επιστημονικά στοιχεία χρόνιας κι ενδελεχούς φαρμακευτικής έρευνας, προς αποφυγή υποτροπιών. Διότι ας μη γελιόμαστε... οι Monster Magnet βγαίνουν και σε μορφή δισκίου με ή χωρίς αυλακώσεις.

1.1 Ονομασία: Spine of God
1.2 Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: Caroline Records (1992)
1.3 Παρασκευαστής: McBain/Wyndorf
1.4 Γενικές Πληροφορίες: Είναι ο πρώτος επίσημος δίσκος τους και σ' αυτόν θα ακούσετε τα άπαντα. Οι Magnet τριπάρουν με τα punkιά και στέλνουν για διακοπές στο διάστημα τους παλιοροκάδες. Ρωτήστε και τους Grand Funk Railroad που ακόμα αγνοούνται και υπεύθυνη γι' αυτό είναι η διασκευή τους στο "Sin's A Good Man's Brother".
1.5 Ενδείξεις/Αντενδείξεις: Συνιστάται ανεπιφύλακτα στους κατά συρροή τρακαδόρους που ψάχνουν για κάτι καλό και φθηνό. Από την άλλη, αντεδείκνυται στους punkηδες λόγω της αδυναμίας τους να χωνέψουν το μπαστάρδεμα της αγαπημένης τους μουσικής με εξωγήινα όντα.
1.6 Επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων: Δεν υπάρχει ιστορικό σχετικά με την επίδραση στον τομέα αυτό, πιθανολογείται όμως μετωπική σύγκρουση με πουλί αγνώστων λοιπών στοιχείων κατά την ακρόαση της ομότιτλης σύνθεσης.
1.7 Υπερδοσολογία/Αντιμετώπιση: Εάν έχετε αμφιβολίες για την παρενέργεια της υπέρ του δέοντος επαναλαμβανόμενης ακρόασης, δοκιμάστε την στον πρώτο που θα το παίξει ήρωας. Ο αδριάντας του είναι δεδομένος.

2.1 Ονομασία: Tab, Tab 25...
2.2 Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: Glitterhouse-Caroline Records (1992)
2.3 Παρασκευαστής: Mc Bain/Cronin/Wyndorf
2.4 Δραστικές Ουσίες: Ψυχεδέλεια, ναρκωτικά, αλκοόλ, ταλέντο, λάσπη, fuzz, φώτα, επαναλαμβανόμενες φράσεις, γκάζια, ντέφια, μελωδίες, μακριά μαλλιά και σχισμένα τζιν.
2.5 Ενδείξεις/Αντενδείξεις: Έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής παραισθήσεις διάρκειας έως και 32 λεπτών, όπου οι χρήστες ανέφεραν μεταξύ άλλων πτώση ελικοπτέρων, υποχθόνιους βόμβους, επαφές με εξωγήινες γυναικείες θεότητες, φωνές άγνωστης προέλευσης, υστερικοί γέλωτες, λούπες, yeah, μάχες μεταξύ χερουβείμ και δράκων, σούρσιμο φιδιών αλλά και παρουσία χυμών (φυσικών και μη). Χρησιμοποιήστε το "Tab" ΜΟΝΟ αν έχετε ιστορικό χρόνιας ψυχεδέλειας. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για την κακή χρήση αυτού, αλλά και για τα πιθανά επακόλουθα. Όπως όλα τα φάρμακα να φυλάσσεται μακριά από τα παιδιά.
2.6 Επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων: Αν δοκιμάσετε να οδηγήσετε υπό την επήρεια του "Tab...", το πιο πιθανό είναι να σας περάσουν για ιπτάμενο δίσκο αγνώστου προέλευσης και να σας τουφεκίσουν. Αν πάλι επιλέξετε το "25", τότε σας βλέπω να καβαλάτε κράσπεδο και να αρχίσετε τα μπαντιλίκια στη Μεσογείων σε ώρα αιχμής. Το μοναδικό ασφαλές ίσως είναι το "Longhair", αλλά και αυτό μόνο για έμπειρους οδηγούς. Γενικά αποφύγετε την οδήγηση. Για χειρισμό μηχανημάτων δε γράφω τίποτα. Ποιον χειρισμό...
2.7 Ημερομηνία λήξης του προϊόντος: Οι Monster Magnet έχουν αφήσει αρκετά πίσω τους την περίοδο της ψυχεδέλειας. Το συγκεκριμένο άλμπουμ (ep είναι βασικά, αλλά με πάνω από 50 λεπτά διάρκεια τι να κάνουμε) συμβολίζει όλη αυτή την περίοδο, αλλά και την τριβή της μπάντας με τους Hawkwind και τους στρατιώτες των. "Going to the grave without having a psychedelic experience, is like going to the grave without having sex" . Ο Terence McKenna σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του τους ΜΜ όταν είχε πει τη συγκεκριμένη φράση. Εσείς όμως πλέον ξέρετε. Ακούστε το "Tab". Λιώστε το. Διαρκεί για πάντα...

3.1 Ονομασία: Superjudge
3.2: Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: A & M Records (1993)
3.3 Παρασκευαστής: Wyndorf
3.4 Γενικές Πληροφορίες: Η μετακόμιση της μπάντας σε μεγαλύτερη δισκογραφική δε συνεπάγεται και το τέλος του χαβαλέ. Οι τίτλοι άλλωστε "Elephant Bell", "Cyclops Revolution" και "Dinosaur Vacume" είναι ενδεικτικοί της μούρλας που συνεχίζουν να κουβαλάνε οι MM. Ο Wyndorf έχει προσβληθεί από οξεία Ozzyτιδα στις φωνητικές του χορδές και το έντονο punk στοιχείο του "Spine Οf God" πήγε αμάσητο από την ψυχεδέλεια των Hawkwind.
3.5 Ενδείξεις/Αντενδείξεις: Απαγορεύεται δια ροπάλου η ακρόαση του στους grungάδες, μιας και ήταν η αιτία που δεν πούλησε τα αναμενόμενα αντίτυπα. Όσοι όμως κάνετε τους υπόλοιπους να γελάνε με ψυχεδελικά ανέκδοτα κι έχετε το sitar ανά πόδας, θα το λατρέψετε. 3.6 Κύηση: Επειδή επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, χορηγείται κατά την κύηση μόνο εφόσον το έμβρυο δε δώσει βάση στο στίχο "I cut off my own head, I don't need it where I'm going to go".
3.7 Υπερδοσολογία/Αντιμετώπιση: Από τις σπάνιες των περιπτώσεων στα ιατροφαρμακευτικά χρονικά όπου δεν έχει βρεθεί το αντίδοτο. Φήμες που φέρουν τους -γνωστούς πλέον- ήρωες να παίρνουν επ' ώμου την Ηλεκτρική Σκούπα του Δεινόσαυρου (βλ. 2.4) μόλις άκουσαν τον ήχο της Ελεφάντινης Καμπάνας (βλ. 2.4) καθ' οδόν προς την Επανάσταση των Κυκλώπων (βλ. 2.4) παραμένουν αδιάψευστες μέχρι και σήμερα.

4.1 Ονομασία: Dopes To Infinity
4.2 Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: Α & Μ Records (1995)
4.3 Παρασκευαστής: Calandra/Kleiman/Wyndorf
4.4 Γενικές Πληροφορίες: Οι ιστορικές στιγμές είναι προ των πυλών. Το πρώτο «hitάκι» της μπάντας είναι γεγονός και δεν είναι άλλο από το "Negasonic Teenage Warhead", με τα καλύτερα να έπονται. Οι MM ακούγονται πιο heavy/stoner από ποτέ μέχρι τότε, ο Wyndorf απαγάγει ένα mellotron και σταδιακά βρίσκει την τέλεια ισορροπία μεταξύ αγριάδας και τρυφερότητας, με το "Blow 'em Off" να αποτελεί το τέλειο παράδειγμα αυτού.
4.5 Ενδείξεις/Αντενδείξεις: Παιδιά δεν έχετε, οπότε το "Dead Christmas" αφιερώστε το στον εαυτό σας, μιας και θα είναι λιγότερο επώδυνο. Αν τώρα πάλι ψάχνετε να βρείτε την άκρη του νήματος που ακούει στο όνομα Baby Woodrose, μόλις χτυπήσατε διάνα με το συγκεκριμένο τραγούδι. Μια σύνθεση και μόνο αρκεί να σου κολλήσει το μικρόβιο δημιουργίας μπάντας.
4.6 Επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων: Το "Third Alternative" είναι κακός σύμβουλος. Μπορεί να βρεθείτε από τη δεξιά λωρίδα εθνικής οδού σε πίστα της Formula 1 μέσα σε χρόνο dt, πιστεύοντας πως είστε ο Kimi Räikkönen και σας κυνηγάει στα pit ο Luis Hamilton.
4.7 Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες: Η εφαρμογή και χορήγηση του "Dopes To Infinity" πρέπει να γίνεται τοπικά και μόνο. Η αλληλεπίδρασή του με άλλους δίσκους ενδέχεται να προκαλέσει απώλεια μνήμης, μερική ή ολική. Από εσάς εξαρτάται...

5.1 Ονομασία: Powertrip
5.2 Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: Α & Μ Records (1998)
5.3 Παρασκευαστής: Wyndorf
5.4 Γενικές Πληροφορίες: Μετά την περιοδεία για το "Dopes To Infinity", ο κύριος Wyndorf πάει σε ένα ξενοδοχείο στο Las Vegas και κλείνεται εκεί για αρκετό καιρό. Εκεί αναλογίζεται μαθήματα χορού, εργασίας, αεργίας, κίνησης και groove. Εκεί ζυμώθηκε η μεγάλη στροφή των Monster Magnet σε έναν ήχο που κοιτάει πιο πολύ στο μεταλλίζον hard rock παρά στην ψυχεδέλεια των Hawkwind και τη stoner αισθητική. Μιλάμε για τον δίσκο που έβαλε τη μπάντα στα σαλόνια ενός πιο mainstream κοινού. Κομμάτια σαν το "Space Lord", "Powertrip", "Crop Circle" ανήκουν στην κατηγορία hit και ξεσηκώνουν κόσμο με μεγάλη άνεση και ευκολία. Μεταξύ άλλων: "I'm never gonna work another day in my life, the gods told me to relax...". Αρκεί...
5.5 Ενδείξεις/αντενδείξεις: Αν αρχίσετε να βλέπετε τρακτόρια και βαμπίρ να έρχονται κατά πάνω σας τότε είστε σε καλό δρόμο. Σε περίπτωση υπερδοσολογίας επιλέξτε το "Your Lies Become You", ούτως ώστε να χαλαρώσετε με ασφάλεια και ποιότητα. Αρκεί φυσικά να αντέχετε την ειλικρίνεια και το χαλάρωμα...
5.6 Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις κατά τη χρήση: Το "Powertrip" ανήκει στην κατηγορία των mainstream-o-ειδών. Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Όπου και να 'στε, όπως και να 'στε, πατάτε το play και προχωράτε άφοβα. Για μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας προσθέστε αρκετό αλκοόλ και μεγιστοποιήστε την ένταση του ήχου.
5.7 Οδηγίες χρήσης: Βουτήξτε στο νερό και ανακινηθείτε σύγκορμοι. Μετά αράξτε σε μια στεριά και περιμένετε να στεγνώσετε. Όταν γίνει αυτό πρέπει να αρχίσετε να λικνίζεστε στους Monster Magnet ρυθμούς. Τότε θα παρατηρήσετε τσιρλίντερς να έρχονται κοντά σας, φορώντας δερμάτινα και έχοντας γεμάτες τις τσέπες. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας! Αν το 'χετε, ψηλώστε την ένταση στο "3rd Eye Landslide" και περιμένετε να δείτε τι θα γίνει.

6.1 Ονομασία: God Says No
6.2 Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: A & M Records (2000)
6.3 Παρασκευαστής: Wyndorf
6.4 Γενικές Πληροφορίες: Έχεις κυκλοφορήσει έναν πολύ εμπορικό δίσκο και πας για άλλα. Μπαίνει λοιπόν η νέα χιλιετία και ανοίγεις τα χαρτιά σου. "God Says No"... Το στυλ είναι copy/paste από το "Powertrip", αλλά είπαμε, δεν πάνε έτσι αυτά. Ο δίσκος δεν έχει την επιτυχία ή την ποιότητα των '90s, αλλά στέκεται σε καλό επίπεδο. Παράλληλα σηματοδοτεί αλλαγές στο line up της μπάντας, αλλά κυρίως το τέλος μιας εποχής για τους Monster Magnet.
6.5 Ενδείξεις/Αντενδείξεις: Συνιστάται ανεπιφύλακτα σε όσους βλέπουν τον Bullgod σε εξώφυλλο και γουστάρουν. Από την άλλη, αντενδείκνυται σε όσους δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να κάτσουν να το «δουν» το θέμα, να το συζητήσουν, να το αφήσουν να ωριμάσει (το ζήτημα)...
6.6 Ενεργά Συστατικά: Αν θέλετε οπωσδήποτε λύση στο πρόβλημα σας, δοκιμάστε το πιο δυνατό "Powertrip". Αν θέλετε κάτι πιο χαλαρό, το "God Says No" έχει το 7λεπτο "Cry" στο οποίο παρατηρούμε ανατολίτικο ύφος, σταράτους στίχους και δεδομένη μουσική κατεύθυνση. Ride On...
6.7 Υπερδοσολογία/Αντιμετώπιση: Δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες για το ζήτημα της υπερδοσολογίας, καθώς δε βρέθηκαν πολλά άτομα που να δέχθηκαν να ακούσουν τον δίσκο συνεχόμενα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν πάντως θέλετε να μπείτε στην διάθεση, βάλτε δύο παγάκια σε ένα χαμηλό ποτήρι, γεμίστε το με ότι θέλετε και απολαύστε. Για πιο προσωπικές στιγμές...

7.1 Ονομασία: Monolithic Baby
7.2: Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: SPV Records (2004)
7.3 Παρασκευαστής: Wyndorf
7.4 Ενεργά συστατικά: Στροφή, Hard Rock, «μελό» διασκευή στον Gilmour, αλλαγή εταιρείας, αλλαγή line up, με λένε Dave «τα κάνω όλα μόνος μου και συμφέρω» Wyndorf..., "Unbroken" ήτοι, το τελευταίο μεγάλο κομμάτι του μεγάλου μαγνήτη.
7.5 Αντενδείξεις: Προσοχή, ελλοχεύει τεράστιος κίνδυνος βαρεμάρας. Δυστυχώς αυτό το μωρό εδώ δε στέκεται στο ύψος των άλλων φαρμάκων της εταιρείας. Λυπούμαστε πολύ.
7.6 Κύηση: Προσοχή στο ανεμογκάστρι. Ο θείος Dave έχει άγριες διαθέσεις, η ηλικία και τα χρόνια τον έχουν βαρέσει κατακούτελα. Ξαφνικά στα γεράματα θυμήθηκε ποζερομπάντες και γκρούπις και είπε να το δοκιμάσει αλλιώς το θέμα. Προσοχή, τοίχο τοίχο γιατί όλο για σεξ μιλάει ο θείος και δε μας βλέπω καλά...
7.7 Υπερδοσολογία/Αντιμετώπιση: Οι προτεινόμενες λύσεις είναι δύο:
Α) Παίρνετε αγκαλιά τα "Unbroken" και "Cnn War Theme" και τα λιώνετε όσο αντέχετε.
Β) Ανάλογα με το ποια περίοδο προτιμάτε, παίρνετε αγκαλιά ή το "Superjudge" ή το "Powetrip" και πάτε διακοπές.

8.1 Ονομασία: 4 - Way Diablo
8.2 Υπεύθυνος Κυκλοφορίας: SPV
8.3 Παρασκευαστής: Wyndorff
8.4 Γενικές Πληροφορίες: Η Ανάσταση του Λαζάρου ωχριά μπροστά στην αντίστοιχη του Dave Wyndorff. Ο Λάζαρος απλά συνέχισε τη ζωή του, ενώ ο Μουστάκιας βρήκε το σθένος και την έμπνευση να συνθέσει/ηχογραφήσει τα κατάμαυρα εσώψυχά του. Αγγέλοι, διαβόλοι και τριβόλοι, αποτοξίνωση, στέρηση, σύνδρομο και τα παρελκόμενα αυτών ακούγονται μέσα σε 58 λεπτά. Βαθύ, εσωτερικό και αναμενόμενα αυτοβιογραφικό.
8.5 Ενδείξεις: Το εικονοστάσι του κάθε ροκά που σέβεται τα ναρκωτικά που έχει καταναλώσει. Χαμηλωμένα γκάζια για να ξενερώσουμε σταδιακά και όχι πολύ ζόρι με τη φωνή... θα μας ξαναχρειαστεί. Αν και δείχνει ακίνδυνο, δε συνιστάται σε επίδοξους rock stars, καθώς θα τους ωθήσει να βιώσουν έργα και ημέρες που δεν τα σηκώνει η καμπούρα τους. Είπαμε, θάνατοι πολλοί. Ανάσταση όμως, μόνο μία.
8.6 Ειδικές προφυλάξεις και προειδοποιήσεις κατά τη χρήση: Δεν είναι το δυνατότερο φάρμακο του Γιγάντιου Μαγνήτη, μπορεί όμως να χτυπήσει ύπουλα και απροειδοποίητα. Όσοι το πάρετε ελαφρά τη καρδία έχοντας παράλληλα παρθένο οργανισμό σε καταχρήσεις και τα τοιαύτα, θα μεταμορφωθείτε σε «ζάκια» που ψάχνουν απεγνωσμένα την «τζίνα» τους. Δοκιμάστε το καλύτερα παρέα με κάποιον βετεράνο.
8.7 Οδηγίες χρήσης: Τραβήξτε κατά Spinalonga μεριά κι αναβιώστε την περίοδο που στέγαζε λεπρούς κι απόκληρους. Ξεκινήστε με το "Blow Your Mind" και θα βγαίνουν ένας ένας από τα καβούκια τους. Αν πάλι πάρει το μάτι σας και κανάν αποθανόντα να λικνίζεται, αναφωνήστε "Shake it baby" και στείλτε φιλάκια στους δημιουργούς του Zeitgeist.



Και τώρα που σας δώσαμε τα χαρτάκια με τις οδηγίες , έχετε να κάνετε την επιλογή. Αν μπείτε στον κόσμο των Monster Magnet το πιθανότερο είναι πως δε θα είστε ποτέ ξανά ίδιοι. Δημιουργούν σχέσεις εξάρτησης, σχέσεις αγάπης και μίσους, σχέσεις που είναι των άκρων. Διαλέξτε περίοδο και μη διστάζετε. Απλά επιλέξτε το φάρμακο που σας ταιριάζει.

Όσοι τους έχετε δει live ξέρετε πως μιλάμε για μια μπάντα που δε χαρίζεται επί σκηνής. Όσο και αν έχουν περάσει τα χρόνια, live οι Monster Magnet βγάζουν ενέργεια, rock 'n' roll attitude, γυναίκες (ενίοτε) και πολύ ψυχή. Το αν ο Dave κατάφερε να ξεπέρασει τους δαίμονες του θα το διαπιστώσουμε όλοι όσοι τους δούμε live. Respect the Monster Magnet!

Φαρμακευτικοί σύμβουλοι: Γιώργος Ζαρκαδούλας, Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος
  • SHARE
  • TWEET