«10»: Τραγούδια του Nick Waterhouse που θέλουμε να ξανακούσουμε

Ο Nick Waterhouse, εμπνεόμενος από τη soul, το rhythm & blues και, πάνω απ' όλα, το rock 'n' roll, έρχεται στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Από τον Παντελή Κουρέλη, 24/05/2022 @ 21:58

Δεν είναι οι πρώτες του, μιας και στο παρελθόν μας έχει ήδη τιμήσει αρκετές φορές γεμίζοντας τα clubs τόσο της Αθήνας, όσο και της Θεσσαλονίκης. Στις πέντε συναυλίες που έχει δώσει μέχρι σήμερα, έχει ακουστεί μια πληθώρα τραγουδιών. Μπορεί τώρα να έρχεται με νέο δίσκο στις αποσκευές του για την προώθηση του οποίου περιοδεύει, αλλά έχοντας υπάρξει μάρτυρες των παλιότερων εμφανίσεών τους, σκαρώσαμε μια δεκάδα κομματιών που έχει ήδη παίξει εδώ, αλλά καθόλου δε θα μας χάλαγε να παρακολουθήσουμε και πάλι ζωντανά.

1
 
Γιατί τα χρήματα είναι σαν τα ψάρια: πρέπει να τρώγονται φρέσκα.
2
 
Διασκευές; Μάλιστα, έχουμε και από αυτές και μάλιστα τα καταφέρνουμε και πάρα πολύ καλά. Οι Seeds είναι σημαντική επιρροή του Καλιφορνέζου μας.
3
 
Το φοβερό, παλιάς αισθητικής video clip ταιριάζει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Μα καλά, πού τα βρίσκουν αυτά τα παλιά αυτοκίνητα τόσο καλοδιατηρημένα;
4
 
Ένα κομμάτι με πολύ «ζωντανή» εκτέλεση, που μας έχει λείψει από τις τελευταίες του συναυλίες.
5
 
Φτιαγμένο για να παίζεται στη μέγιστη δυνατή ένταση. Κι όποιος έχει πρόβλημα, θα υποκύψει και θα χορέψει στο τέλος.
6
 
Vintage rock στα καλύτερά του, από το ντεμπούτο του Nick.
7
 
Αναβίωση του rock 'n' roll με soul πινελιές, σε αγαστή συνεργασία με τον Leon Bridges.
8
 
Για να μπορέσεις να κοιμηθείς μετά από μια συναυλία του, ίσως και να σου χρειαστούν.
9
 
Διασκευή στον παλιόφιλό του Ty Segall, που δείχνει ότι ο Nick μπορεί να ελιχθεί με άνεση από τα '50s μέχρι και τα '10s.
10
 
Εύλογο συναίσθημα για όποιον γίνεται μάρτυρας μιας εμφάνισης του ταλέντου μας που κλείνει με αυτό. Άντε να μην κουνηθείς!

Ο Nick Waterhouse εμφανίζεται στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη την Πέμπτη 26 Μαΐου, αλλά και στον νέο χώρο Loulou Is Present, στον αριθμό 105 της οδού Πειραιώς στο Γκάζι την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 27 Μαΐου. Εισιτήρια διατίθενται εδώ.

  • SHARE
  • TWEET