«10»: Αγαπημένες μουσικές ταινίες του Adam Dubin

Ο σκηνοθέτης του "Murder In The Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story" μας περιγράφει τα φιλμ της λίστας του με δικά του λόγια

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 12/12/2019 @ 20:12

«Το να φτιάξω μια λίστα με τις 10 αγαπημένες μου μουσικές ταινίες αποδείχθηκε πολύ δύσκολο, πόσω μάλλον να τις βάλω σε σειρά αξιολόγησης. Γι’ αυτό και στη λίστα που θα διαβάσετε, η σειρά δεν έχει απολύτως καμιά σημασία.

Όλες οι ταινίες που κατάφερα να χωρέσω σε αυτό το top-10, με κάνουν να θέλω να σηκωθώ από τον καναπέ και να παίξω μουσική ή να ακούσω δυνατά rock ‘n’ roll. Και αυτό ήταν το μόνο κριτήριο που μπόρεσα να βρω.»

1
Woodstock
Είχα δει αυτήν την ταινία όταν βγήκε στους κινηματογράφους στα μέσα της δεκαετίας του '70. Ήμουν ακόμα παιδί αλλά θυμάμαι ότι με είχε ξετρελάνει!
2
The Decline Of Western Civilization part 2
Η Penelope Spheeris καταγράφει την τρέλα του heavy metal των '80s σε όλη της την μεγαλοπρέπεια.
3
Gimme Shelter
To σημαντικότερο ντοκιμαντέρ για τους μεγάλους Rolling Stones!
4
Ziggy Stardust And The Spiders From Mars
Ο David Bowie σε όλη του την εξωγήινη μεγαλοπρέπεια, από τον D.A Pennebaker, έναν από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες.
5
A Hard Day's Night
Οι Beatles στα καλύτερά τους!
6
Phantom Of The Paradise
Μια μεγάλη, όσο και περίεργη στιγμή του Brian DePalma, που με ξετρέλανε επίσης όταν ήμουν παιδί.
7
This Is Spinal Tap
Απλά η πιο ακριβής μυθοπλασία για το heavy metal, αλλά ταυτόχρονα και η πιο αστεία. Θεωρώ μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου, όταν το 1992 κατέγραψα στον φακό μου τη στιγμή που οι Metallica συνάντησαν τους Spinal Tap.
8
A Year And A Half In The Life Of Metallica (Parts 1 & 2)
Οι Metallica μετατρέπονται από μια thrash metal μπάντα, σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στον πλανήτη. Ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είχα την τύχη να βρίσκομαι εκεί για να το καταγράψω, αλλά αγαπώ αυτή την ταινία και δε θα άλλαζα το παραμικρό.
9
American Hardcore
Μια καταπληκτική ταινία για τις πρώτες μέρες του hardcore, σκηνοθετημένη από τον φίλο μου Paul Rachman.
10
The Rocky Horror Picture Show
Κλασικό! Συνδυασμός rock ‘n’ roll και ταινίας τρόμου, μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία που ακόμα και σήμερα απολαμβάνει το κοινό σε μεταμεσονύκτιες προβολές.

Το ντοκιμαντέρ του Adam Dubin "Murder In The Front Row: The San Francisco Bay Area Thrash Metal Story", θα προβληθεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205, στο πλαίσιο του Gimme Shelter Film Festival.

  • SHARE
  • TWEET