To Gimme Shelter Film Festival συνεχίζεται τον Νοέμβριο με Sonics και AKOE-AMΦΙ

Ζωντανά στο Gagarin The Acid Visions, Nalyssa Green και Kristof

30/10/2023 @ 07:59

Τhe Sonics, AKOE-AMΦΙ, The Acid Visions, Nalyssa Green x Kristof έρχονται στις 6 & 13 Νοεμβρίου στο Gagarin 205.

Δύο ακόμα μαγικές βραδιές γεμάτες μουσική, κινηματογράφο και συναρπαστικές ιστορίες ολοκληρώνουν το φετινό GSFF και αυτό είναι το πρόγραμμα, τα live acts και οι καλεσμένοι μας:

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου: BOOM. A Film About The Sonics

Οι The Sonics, "η κορυφαία punk μπάντα όλων των εποχών", επιστρέφουν στο αγαπημένο τους Gagarin μέσα από το πολυβραβευμένο BOOM του Jordan Albertsen, που θα παρακολουθήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρωτοπόροι ήδη από το πρώτο τους άλμπουμ "Here Are The Sonics", που χαρακτηρίζεται ο πρώτος punk rock δίσκος της ιστορίας, επηρέασαν τα σημαντικότερα σύγχρονα μουσικά κινήματα και καλλιτέχνες όπως οι Bruce Springsteen, Nirvana, The White Stripes, The Cramps, The Fall, Pearl Jam και πάρα πολλοί άλλοι. Χωρίς να το καταλάβουν και οι ίδιοι, αφού ζούσαν για χρόνια "φυσιολογικές" ζωές μετά την ξέφρενη πορεία και την πρόωρη διάλυσή τους, ώσπου η επανένωση του 2007 μάς πρόσφερε αξέχαστες συναυλιακές στιγμές στη σκηνή του Gagarin 205. Nαι, στην ίδια σκηνή που τη Δευτέρα 06 Νοεμβρίου θα ανέβουν οι The Acid Visions για να τιμήσουν τους ήρωές τους όπως μόνο εκείνοι ξέρουν! Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη, ο οποίος θα συζητήσει με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του GSFF Δημήτρη Παπανδρέου.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου

BOOM. A Film About The Sonics (Πρώτη Πανελλήνια Προβολή)

Live on stage: The Acid Visions

Q&A: Jordan Albertsen

Δείτε το trailer

Αγοράστε το εισιτήριό σας


Δευτέρα 13 Νοεμβρίου:

ΑΚΟΕ - ΑΜΦΙ Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (Να Κοιμάμαι Στο Στήθος Του)

Μία από τις σημαντικότερες εγχώριες παραγωγές των τελευταίων μηνών, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Επανάσταση που διεκδικεί το δικαίωμα στην ύπαρξη, στην ευτυχία, στην αγάπη. Επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρίνα Δανέζη.

Ελλάδα 1977. Ένα σχέδιο νόμου ενώνει μια ομάδα από ομοφυλόφιλους και τρανς άτομα. Σε μια ιστορική εκδήλωση γεννιέται το πρώτο ελληνικό ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα.

Μέχρι το 1990, το ΑΚΟΕ και το περιοδικό του "Αμφί", θα επηρέαζαν τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά και τον τρόπο που τα ίδια τα άτομα αντιμετώπιζαν τον εαυτό τους. Από τις πιο ουσιαστικές καταγραφές των πρώτων αγώνων για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, το ΑΚΟΕ-ΑΜΦΙ είναι η εξιστόρηση μιας άγνωστης, συναρπαστικής ιστορίας για μια επανάσταση που τώρα πια μπορεί να πει το όνομα της.

Τη βραδιά ανοίγουν η Nalyssa Green και ο Κristof, σε μια μουσική σύμπραξη μπροστά από ένα πιάνο.

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου - GSFF Special Closing Night

ΑΚΟΕ - ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (Να Κοιμάμαι Στο Στήθος Του)

Live on stage: Nalyssa Green x Kristof

Q&A: Ιωσήφ Βαρδάκης (Σκηνοθέτης ΑΚΟΕ-ΑΜΦΙ), Θοδωρής Αντωνόπουλος (Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Σεναρίου ΑΚΟΕ-ΑΜΦΙ), Κώστας Γιαννακόπουλος (Ιστορικός, Επιστημονικός Σύμβουλος ΑΚΟΕ-ΑΜΦΙ).

Συντονίζει η παραγωγός της ταινίας, Μαρίνα Δανέζη.

Δείτε το trailer

Αγοράστε το εισιτήριό σας

Gimme Shelter Film Festival @ Gagarin 205 Live Music Space

Προπώληση (15 Ευρώ):

www.123tickets.gr & www.GSFFathens.com 

Hard Copies στο Hard Rock Cafe Athens (Aδριανού 52, Μοναστηράκι)


Live acts - Short bios:

The Acid Visions

Έπειτα από 30 χρόνια στο Garage Punk με τους Sound Explosion, οι Στέλιος Ασκοξυλάκης και Δημήτρης Δημόπουλος, εν μέσω ακρόασης της θρυλικής συλλογής Acid Visions, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα νέο συγκρότημα εμπνευσμένο από το Garage Punk των 60s αλλά και τη Revival σκηνή των 80s, μουσικές που τους σημάδεψαν από παιδιά.

Η μπάντα έγινε πραγματικότητα με την προσθήκη τριών ταλαντούχων μουσικών και φίλων,  οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μοιράστηκαν με ενθουσιασμό το ίδιο όνειρο, και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ήχου που καθορίζει τους Acid Visions.

Οι Acid Visions αποτελούνται από τους:
Αλέξανδρος Στρατίκης (Vocals)    
Γιώργος Παπακώστας (Farfisa Organ)
Λουκας Καβουκιδης (Drums)
Στέλιος Ασκοξυλάκης (Guitar)
Δημήτρης Δημόπουλος (Bass) 

Το λογότυπο της μπάντας, όπως και αυτό του GSFF, είναι δημιουργίες του Γιώργου Παρασκευόπουλου.

Nalyssa Green

Η Nalyssa Green είναι συνθέτις και τραγουδοποιός από την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα, synthesizers, theremin και τραγουδά. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους, δύο αγγλόφωνους: Barock (2010) και The Seed (2012), και δύο ελληνόφωνους: Μπλουμ (2018) και Ταξίδι Αστρικό (2020).

Παράλληλα με την τραγουδοποιία ασχολείται και με τη σύνθεση μουσικής για θέατρο, σινεμά και τηλεόραση ενώ ενίοτε συμμετέχει σε παραστάσεις και ως performer.

Spotify
Instagram
Facebook
Bandcamp

Kristof

Musician, Performer, Voice-over artist.

Ο Kristof γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και υποκριτική στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών.  Συνδυάζοντας την avant-pop με τη σύγχρονη κλασική, οι εμφανίσεις του (άλλοτε ως solo project  άλλοτε μαζί με τη μπάντα του) έχουν στοιχεία γερμανικού καμπαρέ με εκείνον να τραγουδάει, να παίζει πιάνο και synths καθώς διηγείται ιστορίες.

Συμμετέχει στη μουσική σκηνή της Αθήνας εδώ και λίγα χρόνια, έχοντας  κυκλοφορήσει τους δίσκους: Revealité (2013) Oracle (2016), Talkshow (2020) και Ψυχαγωγία (2022). Η Ψυχαγωγία είναι ο πρώτος ελληνόφωνος δίσκος του και κυκλοφορεί από την Inner Ear σε βινύλιο, κασέτα, CD.

Facebook
Instagram
Bandcamp

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET