Τα τραγούδια της εβδομάδας (03/09/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, οι συντάκτες μας ξεκινούν ξανά να αναζητούν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Στο τελευταίο μας άρθρο είχατε ανακηρύξει νικητές τους Subfire και το "Fate Of A Sinister World"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


BE'LAKOR - Hidden Window

BE'LAKOR

Μετά από πενταετή δισκογραφική απουσία, οι Belakor μας παρουσιάζουν το πρώτο δείγμα γραφής από το "Coherence". Συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία των Opeth και των Dark Tranquillity και με γνώμονα πάντα το σκανδιναβικό death metal, οι Αυστραλοί αναμένεται να μας απασχολήσουν ευχάριστα στο υπόλοιπο του έτους.

Άλκης Κοροβέσης


Explosions In The Sky - Climbing Bear

Explosions In The Sky

Δύο δεκαετίες μετά το ντεμπούτο και πέντε χρόνια από το υπέροχο "The Wilderness", τα ηχοχρώματά της παρέας από το Τέξας παραμένουν αναλλοίωτα. Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από το ότι το συγκεκριμένο κομμάτι γράφτηκε για soundtrack. Ένα μικρό, φωτεινό χάσιμο.

Αντώνης Μαρίνης


Full Οf Hell - Reeking Tunnels

Full Οf Hell

Οι Full Οf Hell επιστρέφουν με τον πολυαναμενόμενο νέο τους δίσκο, "Garden Οf Burning Apparitions", που θα κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου μέσω της Relapse Records. Στο πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς ακούμε μια punk κακοφωνία με metal εκρήξεις. Προκαλεί σύγχυση με την βία του και δημιουργεί αντιφάσεις με τον ρυθμό του. Αντιφατικό.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


The Georgia Thunderbolts - Can I Get A Witness

The Georgia Thunderbolts

Είναι για το southern rock ότι και οι Cold Stares για το blues rock: η νέα είσοδος και ελπίδα για κάτι καινούργιο και μεγάλο.

Για όσους γουστάρουν αμερικάνικο ροκ, το μοντέρνο hard rock και την φωνάρα του T.J. Lyle η οποία συναρπάζει (το λιγότερο και το σεμνότερο που μπορείς να αναφέρεις).

Αντώνης Μουστάκας


Halsey - Bells In Santa Fe

Halsey

Η συνεργασία Halsey, Trent Reznor & Atticus Ross κρύβει κάμποσα διαμάντια. Οι υποψιασμένοι θα πουν κάτι για How To Destroy Angels, αυτό όμως μοιάζει με μισή αλήθεια. Πίσω από τις ήρεμες γραμμές και την κρυστάλλινη παραγωγή υπάρχει πολλή ένταση. Το βουβό ξέσπασμα στο τέλος είναι πραγματική απόλαυση.

Αντώνης Μαρίνης


Jail Socks - Sick Weather

Jail Socks

To ντεμπούτο των Jail Socks σκάει σήμερα και ήδη έχουν ξεχωρίσει όλα τους τα single. Εν αναμονή λοιπόν να δούμε αν ο υπόλοιπος δίσκος θα κοιτάξει τα δείγματα στα πιασάρικα τους μάτια και θα αποτελέσει το emολιάρικο soundtrack του φθινοπώρου μου.

Ιάσονας Τσιμπλάκος


The Omnific - Ne Plus Ultra

The Omnific

Φέτος θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο του το εξαιρετικό τρίο των The Omnific. Το τέταρτο δείγμα από το επερχόμενο "Escapades" κρατάει σταθερά υψηλά την ποιότητα του με το ορχηστρικό fusion metal, του οποίου η ιδιαιτερότητα έγκειται στο ότι δύο εκ των μελών του παίζουν μπάσο. Καθόλου τυχαίο ότι και αυτοί κατάγονται από την Αυστραλία.

Άλκης Κοροβέσης


Portrayal Οf Guilt - Possession

Portrayal Οf Guilt

Οι Portrayal Of Guilt ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του ολοκαίνουριου δίσκου τους "Christfucker" στις 5 Νοεμβρίου μέσω της Run For Cover Records δίνοντας μας την δυνατότητα να ακούσουμε το νέο τους ουρλιαχτό! Υπνωτικό μοτίβο, αλλά με industrial ρυθμούς και ήχους. Σκοτεινό περιβάλλον και μια ατμόσφαιρα άγχους και φόβου. Καθαρτικό.

Θεοδόσης Γενιτσαρίδης


Whitechapel - Lost Boy

Whitechapel

To "The Valley" τους έφερε ξανά στο προσκήνιο της μελωδικής / progressive(;) deathcore σκηνής, και όπως φαίνεται το "Kin" θα τους κρατήσει εκεί. To "Lost Boy" σου κόβει την ανάσα με την έναρξη του και μέχρι το δεύτερο λεπτό, όπου μεταμορφώνεται σε ένα όμορφο post-rock κομμάτι, όπου τα καθαρά φωνητικά του Phil Bozeman κλέβουν την παράσταση.

Άλκης Κοροβέσης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (30/08-05/09/21)
BE'LAKOR - Hidden Window
33.33%
The Omnific - Ne Plus Ultra
14.29%
Halsey - Bells In Santa Fe
9.52%
Explosions In The Sky - Climbing Bear
9.52%
The Georgia Thunderbolts - Can I Get A Witness
9.52%
Full Οf Hell - Reeking Tunnels
9.52%
Whitechapel - Lost Boy
4.76%
Portrayal Οf Guilt - Possession
4.76%
Jail Socks - Sick Weather
4.76%
  • SHARE
  • TWEET