«Ακυρώστε τη συναυλία στο Ισραήλ»

Roger Waters, Thurston Moore και δεκάδες καλλιτέχνες καλούν τους Radiohead να μην παίξουν στο Τελ Αβίβ

25/04/2017 @ 10:10

Η απόφαση καλλιτεχνών να δίνουν συναυλίες στο Ισραήλ έχει γίνει πλέον θέμα αντιπαράθεσης με όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για κατοχή της Παλαιστινιακής γης.

Οι Radiohead έχουν ανακοινώσει συναυλία στις 19 Ιουλίου στο Τελ Αβίβ και ήδη καλλιτέχνες όπως ο Roger Waters, o Thurston Moore, o Tunde Adebimpe των TV on the Radio και 50 ακόμη, δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή προς κάθε μέλος της μπάντας, καλώντας τους να το ξανασκεφτούν.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για προηγούμενες καμπάνιες των Radiohead υπέρ της ελευθερίας του Θιβέτ αλλά και τη συναυλία τους για τα 50 χρόνια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Όταν αντιστέκεσαι ενάντια σε κάθε είδους διχασμό, ρατσισμό και μίσος, πρέπει να το κάνεις σε κάθε περίπτωση. Και για τους Παλαιστίνιους».

Ο 73χρονος Roger Waters, είναι μέλος του BDS, τoυ διεθνούς κινήματος που έχει σκοπό το τέλος της ισραηλινής κυριαρχίας στα Παλαιστινιακά εδάφη, και ποτέ δεν φοβήθηκε να πει τη γνώμη του. Πριν δύο χρόνια είχε επιτεθεί και στους Bon Jovi.

Aπό εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή την οποία υπογράφουν σκηνοθέτες όπως οι Mike Leigh και Ken Loach, συγγραφείς και ηθοποιοί.

  • SHARE
  • TWEET