12-χρονη drummer παίζει ζωντανά Scorpions με τον Uli Jon Roth (video)

H Nea Forslund επιβεβαιώνει την εξαιρετική φήμη των Σουηδών

06/10/2014 @ 19:35
Πολλά παιδιά-θαύματα, όσον αφορά την ικανότητά τους σε κάποιο συγκεκριμένο όργανο, έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ελάχιστα όμως έχουν την τύχη να παίξουν ζωντανά με τα ινδάλματά τους.

Ένα από αυτά είναι η 12χρονη Σουηδή Nea Forslund, η οποία συνόδευσε εξαιρετικά πίσω από το drumkit τον Uli Jon Roth στο "Hell Cat" των Scorpions, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την τρομερή μουσική παιδεία που διαθέτουν γενικότερα οι πολίτες της Σουηδίας.

O Roth σύστησε την Nea στο κοινό αναφέροντας τα εξής: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε πραγματικά κάτι για τα νέα ταλέντα, καθώς όταν εγώ ξεκίνησα, ήμουν σε αυτήν την ηλικία. Εμείς ήμασταν τυχεροί, γιατί μπορούσαμε να συμμετάσχουμε σε πολλές συναυλίες. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τα παιδιά. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κάθονται σπίτι. Δεν υπάρχει πια η ευκαιρία για συναυλίες, όπως υπήρχε για εμάς. Και είναι πολύ δύσκολο να γίνεις καλύτερος, γιατί βοηθάει πολύ να βρίσκεσαι στην σκηνή.»

Η Nea ξεκίνησε να παίζει τύμπανα σε ηλικία 5 ετών και έμαθε πολύ γρήγορα τραγούδια από το "Band On The Run" των Wings, το πρώτο άλμπουμ των Van Halen, και το "Electric Sun" του Uli Jon Roth. Αγαπημένοι της drummer είναι οι Morgan Ågren, Jeff Porcaro (Toto), Simon Phillips (Judas Priest, Michael Schenker Group, Toto) και Stewart Copeland (Police).
  • SHARE
  • TWEET