The Rasmus @ Θησείο, 28/10/08

Από τον Μανώλη Γεωργακάκη, 31/10/2008 @ 05:10
Καλομάθαμε στις συναυλίες άνευ χρηματικού αντιτίμου. Καλομάθαμε. Μετά πολλών επαίνων, το τρίτο Mad Live έφερε τους The Rasmus, με το καινούριο τους άλμπουμ "Black Roses" παραμάσχαλα, αντίκρυ στην εύφλεκτη συμπιεσμένη εφηβοθάλασσα της ζεύξης της Ακάμαντος με την Αποστόλου Παύλου.

Με την πλάτη στην Ακρόπολη και τα πέλματα στο Θησείο, οι τέσσερις Φινλαδοί είδαν το πλήθος να στοιβάζεται σαρδελωδώς μπροστά τους. Το διαχωριστικό όριο ανάμεσα στο ακροατήριο και τους περαστικούς υπήρξε λίαν ασαφές και εκτός ορατότητας. Το γεγονός ότι περισσότεροι «άκουσαν», παρά «είδαν» τη συναυλία, είναι τρανταχτή απόδειξη του ακατάλληλου του χώρου και αποκαλύπτει την υγιή απογοήτευση της στριμωγμένης πλειοψηφίας.Παρά την ηλεκτρονική τροπή του πρόσφατου δισκογραφικού σταθμού, η μπάντα παρήγαγε ζωντανά τον συνήθη ήχο της, ισορροπώντας ανάμεσα στο alternative rock και στο mainstream pop, χωρίς να παραμελεί ύπουλες hard rock κιθαριστικές πινελιές. Κραυγές παίδων και αλαλαγμοί θηλέων υποδέχτηκαν το πρόσφατο single "Livin' In A World Without You". "F-F-F-Falling" και το αποτελεσματικό κέφι του συγκροτήματος κατέλαβε τους πάντες.Η ποιότητα του ήχου δεν αποσκοπούσε σε αριστεία και η απόλαυση μπορούσε να ποικίλει, ανάλογα με τη στρατηγική τοποθέτηση του εκάστοτε τυχερού ή άτυχου ακροατή. Παρά το κομφούζιο, το "Ghost Of Love" και το "In My Life" συνέχισαν να θερμαίνουν τη διάθεση, μέχρι το υπερμελωμένο "Justify" και το «βρώμικο» "No Fear". Αν το "Your Forgiveness" ήταν ένα από τα καινούρια κομμάτια, που δεν απέδωσε πλήρως, το δοκιμασμένο "Immortal" ξεχείλιζε εκρηκτική ενέργεια και ο τραγουδιστής Lauri Ylönen παραδέχτηκε ότι πρόκειται για το αγαπημένο του τραγούδι από το -αρκετά πλούσιο πλέον- ρεπερτόριο της μπάντας του.Μόνος, ο Ylönen ξεκίνησε να τραγουδά παθιασμένα το "Liquid", συνοδεία ακουστικής κιθάρας, αλλά ένα ηχητικό μπουρδούκλωμα διέκοψε τη ροή της σύνθεσης και το συγκρότημα αποφάσισε να συνεχίσει με το εξαιρετικό "Ten Black Roses". Ακολούθησε ένα ταξίδι στο 1996, με το "Playboys" και τη διασκευή στο διάσημο soundtrack των "Ghostbusters" σε ένα ενεργειακό medley από τον εκκινητήριο δίσκο "Peep".

Ο φλεγόμενος τερματισμός ανήκε στο πομπώδες "Sail Away" και το πασίγνωστο "In The Shadows", που προκάλεσαν εκκωφαντικό ενθουσιασμό, αλλά υπερβαίνοντας τη συνδικαλιστική «μία ώρα» του promotion, η μπάντα επέστρεψε στη σκηνή επιβάλλοντας το χαμόγελο με τη δική της εκδοχή του "Zorba's Dance" του Θεοδωράκη, ως εισαγωγή του αποχαιρετιστήριου "Guilty".

Οι The Rasmus υποσχέθηκαν να επιστρέψουν σύντομα στην Ελλάδα, για μια «κανονική» συναυλία. Σίγουρα πάντως, το «δωράκι» του Mad TV ήταν πολύτιμο για τους μαζωγμένους ένθερμους νεανίες οπαδούς, που γιόρτασαν την εθνική επέτειο του έπους του '40, παρέα με τους διαπρέποντες Φινλαδούς, δημιουργώντας ένα συμπαθητικό παράδοξο που πέρασε απαρατήρητο.Setlist:

Livin' In A World Without You
F-F-F-Falling
Ghost Of Love
In My Life
Justify
No Fear
Your Forgiveness
Immortal
Liquid
Ten Black Roses
Playboys / Ghostbusters (medley)
Sail Away
In The Shadows
----------------------
Guilty

Μανώλης Γεωργακάκης
  • SHARE
  • TWEET