Τί είναι γνωστό μέχρι τώρα για τα αίτια θανάτου του Prince

Την περασμένη Πέμπτη, σημαντική επιδείνωση της υγείας του οδήγησε σε αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου

22/04/2016 @ 01:11

Ο Prince βρέθηκε χθες νεκρός στην έπαυλή του στην Μινεσότα, σε ηλικία 57 ετών. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας περίπου υπήρξαν σημάδια ότι ο αγαπητός μουσικός δεν ήταν καθ’ όλα υγιής.

Ο καλλιτέχνης βρέθηκε αναίσθητος μέσα στο ασανσέρ της οικίας-στούντιο περί τις 9:43 π.μ., τοπική ώρα, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας. Παρ’ ότι οι αστυνομικοί και το ιατρικό προσωπικό που κατέφθασε επί τόπου κατέφυγαν σε καρδιοπνευμονική ανάνηψη, δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν.

Θεωρήθηκε επισήμως νεκρός στις 10:07.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Prince εισήχθη σε νοσοκομείο του Ιλινόις, όπου το ιδιωτικό αεροπλάνο του –που πετούσε με προορισμό την Ατλάντα- έκανε αναγκαστική προσγείωση στην 1:00 τα ξημερώματα λόγω της έντονης αδιαθεσίας που αισθάνθηκε ο τραγουδιστής κατά την διάρκεια της πτήσης, σύμφωνα με το TMZ.

Ο τραγουδιστής, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από «βαριά γρίπη» για εβδομάδες και είχε ακυρώσει δύο συναυλίες την 7η Απριλίου λόγω ασθενείας. Παρά την αδιαθεσία, αποφάσισε να δώσει την τελευταία συναυλία στην Ατλάντα, την περασμένη Πέμπτη, μετά από την οποία ένοιωσε «σημαντικά χειρότερα», επιδείνωση που οδήγησε και στην αναγκαστική προσγείωση στο Ιλινόις. Πήρε εξιτήριο από το τοπικό νοσοκομείο τρεις ώρες μετά την εσπευσμένη εισαγωγή του.

Ο Prince εμφανίστηκε σε ένα πάρτι κοντά στο σπίτι του, στην Μινεσότα, το επόμενο ακριβώς βράδυ. Αν και δεν μπόρεσε να τραγουδήσει, είπε στον κόσμο: «Περιμένετε λίγες μέρες, μην σπαταλάτε προσευχές!».

UPDATE: Σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ του TMZ, ο Prince χρειάστηκε να εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο πριν έξι μέρες λόγω υπερβολικής δόσης. Το TMZ, επικαλούμενο πολλές πηγές, αμφισβητεί τις τότε δηλώσεις του περιβάλλοντος του τραγουδιστή περί ίωσης και αναφέρει χρήση οπιούχων. Επίσης, μεταφέρει την πληροφορία ότι η απόφαση για εξιτήριο πάρθηκε παρά την συμβουλή των γιατρών για διανυκτέρευση εντός του νοσοκομείου και λόγω της μη διαθεσιμότητας ιδιωτικού δωματίου εκείνη τη στιγμή.

  • SHARE
  • TWEET