Vassilikos @ Stavros Niarchos Foundation Cultural Center, 15/04/19

Κι όμως, το γκρίζο είναι καταπληκτικό χρώμα

Από την Αθανασία Χρυσανθοπούλου, 18/04/2019 @ 17:18

Οικειότητα, άνεση και φρεσκάδα είναι τρεις έννοιες που χαρακτήρισαν την εμφάνιση του Vassilikou το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Ο τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης είναι αναγνωρισμένος για την επιτυχία του με το συγκρότημα Raining Pleasure, αλλά κυρίως για την αντίληψη του πάνω στις ατέλειωτες δυνατότητες που προσφέρουν οι διασκευές των τραγουδιών.

Vassilikos

Το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στην αίθουσα, το γλυπτό "Cosmos" στην οροφή της αίθουσας και το κοινό που απαρτιζόταν από όλες τις ηλικίες υποδέχτηκαν τον Vassiliko, ο οποίος ένθερμα άρχισε να ξεδιπλώνει τον καινούργιο του δίσκο, "Amazing Grey" ξεκινώντας από το χορευτικό "Tik Boom Crash".

Vassilikos

Η έλξη του για τις μουσικές των δεκαετιών '20 - '70, ήταν ο λόγος που τον οδήγησε το 2009 στην δημιουργία του άλμπουμ του, "Vintage" και όπως ήταν αναμενόμενο αλλά και απαίτηση του κοινού εκτελέστηκαν τα "You Are My Destiny" και "I Who Have Nothing". Καθώς εξελισσόταν η συναυλία αναδυόταν η διττή φύση του Vassilikou, από την μία καθόταν στα σκαλιά της σκηνής ταπεινά θαυμάζοντας τους τέσσερις άξιους μουσικούς που είχε στο πλάι του και από την άλλη με μεγάλη αυτοπεποίθηση και πάθος ερμήνευε το "Ιf You Go Away" παρασέρνοντάς μας, επίτηδες όπως είπε χαριτολογώντας αργότερα, στους στίχους:

"...If you go away
As I know you must
There is nothing left
In this world to trust..."

Έπειτα, με την βοήθεια των πλήκτρων από τους Βαγγέλη Στεφανόπουλο και Κωστή Χριστοδούλου δόθηκε αέρας φρεσκάδας στο τραγούδι που είχε δημιουργήσει ο Αττίκ μέσα σε δέκα λεπτά για την αγαπημένη του, "Ζητάτε να σας πω" αποδεικνύοντας πως ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη για την δημιουργία των πιο υψηλών ρομαντικών μελωδιών. Όμως, μετά την μελαγχολία ήταν φυσικό και επόμενο το κλίμα να ελαφρύνει ακούγοντας τις electro - pop νότες του "Amazing Grey" με τον Vassiliko να αποζητάει την επαφή με το κοινό. Με τα κρουστά στο καρπό του να έρχονται σε συνεννόηση με τα drums του Σωτήρη Ντούβα τραγουδάει ενθουσιασμένα τα νέα του κομμάτια και καταφέρνει όχι μόνο με την φωνή του αλλά και με την μετακίνηση του στους διαδρόμους της αίθουσας να αφήσει χαμόγελα ευχαρίστησης στα πρόσωπα των θεατών.

Vassilikos

Η βραδιά έκλεισε με το ντουέτο του Vassilikou με την Κατερίνα Παπαχρήστου (Tango With Lions) στο κομμάτι "Don't Give Up" μέσα από μια αισθαντική απόδοση και με την ερμηνεία αγαπημένων επιτυχιών από την εποχή των Raining Pleasure. Τελικά, στη μάχη ανάμεσα στην σοβαρότητα που απαιτούσε ο χώρος και στο "Dancing Queen" νικητής βγήκε ο χορός μουσικών και κοινού.

Φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου/ ΚΠΙΣΝ

  • SHARE
  • TWEET