The Last Drive, The Karamazov Project @ Fuzz, 19/05/18

Οι Last Drive υπηρέτησαν για ακόμη μία φορά το αγνό garage rock δίνοντας τα πάντα πάνω στη σκηνή

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 22/05/2018 @ 11:12

Άλλη μια φανταστική βραδιά από τους φοβερούς και τρομερούς Last Drive. Τι κι αν τους έχουμε παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια σε συναυλίες, φεστιβάλ, επετειακά ή unplugged live. Όλοι θα είμαστε πάντα εκεί για να ακούσουμε ξανά και ξανά κάθε παλιά και καινούργια νότα που έχουν να παίξουν.

Όλα λοιπόν ξεκίνησαν όταν οι Karamazov Project ανέβηκαν στη σκηνή για να μας παρουσιάσουν το garage rock τους, συνδυασμένο με τα blues του νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. Το κουαρτέτο από την Καλαμάτα για περίπου σαράντα λεπτά, έπαιξε κομμάτια από τον πρόσφατο πρώτο του δίσκο "Out Of The Woodwork", τελειώνοντας τη setlist μπροστά σε ένα γεμάτο Fuzz και ικανοποιώντας κάθε θεατή που τους τίμησε με την παρουσία του.

The Karamajov Project

Από την άλλη, οι Last Drive το Σάββατο είχαν δύο στόχους. Να μας ξεσηκώσουν με τις γνωστές τους επιτυχίες αλλά και να μας συστήσουν τον νέο τους ομώνυμο δίσκο. Τα πήγαν περίφημα και στα δύο ξεπερνώντας τον μεγάλο τους εχθρό που ήταν ο κακός ήχος, ιδιαίτερα στο "Have Mercy" όταν για λίγο χάθηκε η μαγεία.

The Last Drive

Ξεκίνησαν λοιπόν πολύ δυνατά με το "Overloaded" και τον Alex να μας καλωσορίζει σε ένα ακόμα πλούσιο event της μπάντας του. "Glass Of Broken Dreams", "Blood From Stone", "Devil May Care" τάραξαν το κοινό και προετοίμασαν τέλεια το έδαφος ώστε να ακουστεί το νέο άλμπουμ στο σύνολό του. Μέσω των πολλών ορχηστρικών κιθαριστικών σημείων, αλλά και των επιπλέον κρουστών που υπήρχαν πάνω στη σκηνή, το κοινό απόλαυσε τα νέα κομμάτια και ας μην γνώριζε ακόμα τους στίχους ώστε να τα τραγουδήσει. Βέβαια, η ιδιαίτερη συμπάθεια στα γνώριμα "Always The Sun", "Snake Charmer" και "White Knuckles" ήταν εμφανής, καθώς έχουν ξανακουστεί σε συναυλίες.

The Last Drive

Η εναλλαγή του Alex με τον George στα φωνητικά αλλά και στα μικρόφωνα, η απίστευτη ενέργεια που είχε όλο το συγκρότημα επί σκηνής, οργώνοντας κάθε τετραγωνικό αυτής, καθώς επίσης και η ποιότητα του νέου δίσκου έκλεισαν ιδανικά την παρουσίασή του, αφήνοντας αρκετό χρόνο στο τέλος ώστε να ειπωθούν αυτά που δεν θα μπορούσαν να λείψουν. Το "Killhead Therapy", πρώτο στη σειρά, αποτέλεσε ίσως την κορυφαία στιγμή της βραδιάς όσον αφορά την απόδοση του συγκροτήματος αλλά και την ανταπόδοση του κοινού. Ακολούθησαν δύο encore, κλείνοντας με τα «σπιντάτα» "Bad Roads" και "Gone Gone Gone", ώστε το ραντεβού να ανανεωθεί για κάποιον υπαίθριο χώρο της καλοκαιρινής Ελλάδας.

Φωτογραφίες: Χαρά Γερασιμοπούλου

SETLIST

Overloaded
Glass of Broken Dreams
Blood From Stone
Devil May Care
The Wave
Radio (City of Love)
Have Mercy
White Knuckles
Outlaw
Angel
Snake Charmer
Yiagos
Always the Sun
Killhead Therapy

Encore:

Final Kick
Baby, It's Real
I Love Cindy

Encore 2:

The Bad Roads
Gone Gone Gone

  • SHARE
  • TWEET