Nightstalker, Lord 13, Hogg, Parafernelia @ Eightball Club (Θεσσαλονίκη), 10/03/12

Από τον Γιάννη Βόλκα, 14/03/2012 @ 12:25
Δεν περιμέναμε να δούμε τους Nightstalker στην Θεσσαλονίκη αυτή την χρόνια και σίγουρα όχι τόσο σύντομα. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι οι Αθηναίοι προετοιμάζονταν για τον καινούργιο δίσκο και όσο και αν μας ικανοποιούσε αυτό κανείς δεν ήθελε να περιμένει περισσότερο για την επόμενη εμφάνισή τους στην πόλη μας. Τελικά όμως τα πράγματα άλλαξαν, ο λαός το απαίτησε και οι “στόκοι” μας τίμησαν για άλλη μια φορά, λιγότερο από έναν χρόνο από την τελευταία.

Κατά την διάρκεια της ημέρας η κατάσταση ήταν λίγο περίεργη. Οι headliners καθυστέρησαν σημαντικά να φτάσουν στην Θεσσαλονίκη, το soundcheck πραγματοποιήθηκε την  τελευταία στιγμή και κανείς δεν γνώριζε τί ώρα θα αρχίσει και θα τελειώσει η εν λόγω συναυλία η οποία περιλάμβανε τέσσερα συγκροτήματα. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν κατ'ευχήν για άλλη μια φορά.

Τη βραδιά άνοιξαν οι νεαροί Parafernelia τους οποίους ορισμένοι να έμαθαν στο Schoolwave Festival του 2009. Χωρίς να χάσουν τον χρόνο τους, έχουν ηχογραφήσει ήδη το πρώτο τους demo και αποκτούν όλο και περισσότερη εμπειρία επί σκηνής. Αν και έχουν αρκετό δρόμο μπροστά τους, έδειξαν να το διασκεδάζουν μεταδίδοντας το ίδιο και στον κόσμο κυρίως με το black sabbath medley τους.

Hogg

Συνέχεια με τους ντόπιους Hogg οι οποίοι αποτελούν ίσως την μοναδική απάντηση της Θεσσαλονίκης στην αθηναϊκή heavy rock σκηνή η οποία ανέκαθεν έβγαζε αξιόλογα ονόματα στον χώρο. Λίγο Clutch και Orange Goblin, λίγο Gluecifer και Fu Manchu καθώς και grunge πινελίες μαζί με μια από τις πιο αξιόλογες νέες rock φωνές στην χώρα, έκαναν την διαφορά ανάμεσα στις τρεις μπάντες που επιλέχτηκαν για να μοιραστούν την σκηνή μαζί με τους 'Stalker.

Lord 13Οι Lord 13 έχουν στην πλάτη τους ήδη κοντά στα δεκαπέντε χρόνια παρουσίας καθώς και  άπειρες εμφανίσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα. Αν και η περίπτωση να τους παρακολουθήσουμε μαζί με το μεγαλύτερο ξενόφωνο rock συγκρότημα φαινόταν πολύ καλή, τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Αν και αρκετός κόσμος φάνηκε να το διασκεδάζει, η εμφάνιση των “Λόρδων” ήταν χλιαρή χωρίς ιδιαίτερο νεύρο με έναν ήχο αρκετά χαμηλό και την φωνή του τραγουδιστή να μην ακούστηκε καθόλου σε όλοκληρη την διάρκεια του σετ τους.

Στη συνέχεια βγήκαν οι Nightstalker... stop! Πλέον αυτή η φράση θα έπρεπε να είναι αρκετή για να περιγράψει τις εμφανίσεις τους. Ότι και αν γραφτεί θα δείχνει υπερβολικό για τους μη γνωρίζοντες, ότι και αν ειπωθεί θα το έχετε νοιώσει ήδη μια ή και περισσότερες φορές όσοι είσασταν παρόντες. Δύσκολα θα κάνουν κάτι διαφορετικό, ποτέ δεν θα σε απογοητεύσουν. Αυτό συμβαίνει σε ένα live των Nightstalker και η διαδοχική αύξηση στην προσέλευση του κόσμου το δείχνει ξεκάθαρα. Αν και έχουμε συνδυάσει τις επισκέψεις τους με τον συγκεκριμένο χώρο, το Eightball Club είναι πλέον μικρό για να χωρέσει τους οπαδούς τους. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί όταν επανέλθουν με καινούργιο υλικό.

NightstalkerΤο εναρκτήριο “Heavy Mental” είναι το ιδανικότερο κομμάτι για να αρχίζουν δυναμικά, το “My Turn” επανήλθε στο setlist και χαροποίησε τους Use-fans ενώ το “Τhis Is U”, πιο ανατριχιαστικό από ποτέ, αφιερώθηκε στην Αθηνά, την μικρότερη σε ηλικία οπαδό των Nightstalker. Τα υπόλοιπα όπως προαναφέραμε είναι λίγο-πολύ γνωστά. Κομμάτια από την τριάδα “Use, Just A Burn, Superfreak” με τον καθένα μας να έχει το δικό του αγαπημένο. Η μπάντα δεμένη, ο Argy να λέει τα δικά του (αν και φέτος ήταν πιο λακωνικός), το κοινό σε παραλήρημα, το “Baby,God Is Dead” λίγο διαφοροποιημένο και το “Trigger Happy” να κλείνει με τον κλασικό πλεόν τρόπο την βραδιά.

Την πήραμε την δόση μας και φέτος. Το μόνο που περιμένουμε τώρα είναι ο καινούργιος δίσκος και η επόμενη εμφάνιση τους. Στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στα Τρίκαλα...θα είμαστε εκεί.

NightstalkerSetlist:

Intro (The Science Of Magic)
Heavy Mental
Use
Voodoo U Do
Iron
All Around (Satanic Drugs From Outer Space)
Just A Burn
Freakland
Line
Superfreak
Baby, God Is Dead
This Is U
My Turn
Zero Hero
----------------------
Enough Is Not Enough
Trigger Happy
  • SHARE
  • TWEET