The Liminanas, Blame Canada @ Temple, 11/04/19

Όχι δύο, αλλά επτά μουσικοί, χάρισαν απλόχερα ψυχεδέλεια και garage

Από τον Σπύρο Τσούτσο, 15/04/2019 @ 02:32

Ζήσαμε μια εκρηκτική βραδιά στο Temple. Οι Γάλλοι garage rockers για μιάμιση ώρα δεν σταμάτησαν να μας κατακλύζουν ασταμάτητα με τα γαλλο-αγγλόφωνα κομμάτια τους. Τον δρόμο όμως έδειξε η ελληνική μπάντα Blame Canada. Η μουσική τους ισορροπεί μεταξύ heavy ήχου και μελωδικότητας. Τα πολλά κιθαριστικά σόλο και τα δυνατά τύμπανα συνδυάζονται με πιο εύκολες μελωδίες φωνητικών, καθιστώντας δύσκολη την κατηγοριοποίηση της μουσικής τους. Αλλά αυτό είναι το ωραίο. Για τρία τέταρτα περίπου μας παρουσίασαν ένα setlist εννιά κομματιών, μεταξύ των οποίων και μια διασκευή του "Venus In Furs" των Velvet Undergound.

Blame Canada

SETLIST
 

For A While
Loveshine
Now You Want To
Crazy Joe
Venus In Furs
Halftime
Be
Disguise
Steppe

Στις 22:15 ανέβηκε στη σκηνή του Temple το ζεύγος Lionel και Μarie, μαζί με πέντε ακόμα μουσικούς. Το εντυπωσιακό κομμάτι της εμφάνισης, ήταν η γεμάτη σκηνή και το πάθος που είχαν όσοι ήταν πάνω σε αυτή. Επικρατούσε ένα πολύ όμορφο χάος και μια σύγχυση ως προς το ποιος τραγουδά, ποιος κάνει τα δεύτερα φωνητικά, ποιος παίζει τα σόλο της κιθάρας. Μια εμφάνιση ιδιαίτερα εναρμονισμένη με τη μουσική την οποία εκφράζουν. Ένα σύνολο μουσικών πολύ δεμένο, με τον καθένα να χάνεται στο δικό του κόσμο και να εκστασιάζεται στο άκουσμα κάθε νότας. Η Marie χτυπούσε με μανία το ταμπούρο, αφού πιατίνια δεν είχε το drum set της, ο Lionel ανέμιζε την πλούσια κόμη και γενειάδα του πηγαίνοντας πέρα δώθε, ενώ ταυτόχρονα ένας ψηλός μουσικός από πίσω είχε στην κατοχή του μια συλλογή ιδιόμορφων και πολύχρωμων οργάνων, με αποκορύφωμα όλων, ένα εντυπωσιακό ukulele με χέρια και πόδια. Όλοι μαζί συνέθεταν μια αλλόκοτη παρέα, της οποίας την ενέργεια θα ζήλευαν πολλά συγκροτήματα του είδους τους, μιας και είναι από εκείνες τις μοναδικές εμφανίσεις που θα δεις τόσους μουσικούς αεικίνητους αλλά και τόσο συγχρονισμένους πάνω στη σκηνή.

The Liminanas

Στο setlist χώρεσαν εικοσιτέσσερα ολόκληρα κομμάτια, με την ψυχεδέλεια και τις κιθάρες του garage, όπως ήταν αναμενόμενο να κλέβουν την παράσταση. Ακόμα και αν πολλά από αυτά ήταν άγνωστα στο κοινό, ενώ κάποια άλλα ιδιαίτερα αγαπητά όπως τα "Cold Was Ground", "Salvation", "I' m Dead", "Gift", κατάφεραν να κρατήσουν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, με πολύ καλό ήχο, από την αρχή μέχρι το τέλος.  Και φυσικά το ελληνικό κοινό τους το ανταπέδωσε. Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα για το καθιερωμένο encore. Εκεί, μεταξύ των άλλων, ακούσαμε το "Russian Roulette", των Lords of the New Church και το "Gloria", το οποίο μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω, σε garage εποχές oι οποίες έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα το συγκρότημα.

The Liminanas

Αξίζει να τους δει κάποιος live, γιατί είναι ένα συγκρότημα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ανέβει ποτέ στις μεγάλες σκηνές των φεστιβάλ, αλλά θα διατηρήσει τις underground καταβολές του, οργώνοντας τα μικρά club της υφηλίου.

The Liminanas

Φωτογραφίες: Πάνος Μούρτζης

SETLIST
 

Je M' En Vais
Malamore
Istanbul Is Sleepy
Shadow People
Dreams
Last Picture Show
Garden of Love
Cold Was the Ground
One Blood Circle
Salvation
I'm Dead
Tigre du Bengale
Dimanche
The Gift
Funeral Baby
Crank
One Of Us
Can
Betty And Johnny

Encore:

Russian Roulette
I Want You
Ride 
Gloria
The Train Creep A Rollin

  • SHARE
  • TWEET