Band Of Friends, Nick & The Backbone @ Eightball, 15/12/17

Επανάληψη του περσινού θριάμβου

Από τον Γιάννη Βόλκα, 18/12/2017 @ 13:41

Ένας χρόνος και μια εβδομάδα πέρασε από το live των Band Of Friends και πεντακόσια άτομα τοποθέτησαν για άλλη μια φορά το ταμπελάκι "Sold Out" στον χώρο του Eightball. H καλύτερη tribute μπάντα στον Rory Gallagher μετά τον περσινό θρίαμβο, ανανέωσε το ραντεβού της και εμείς δεν είχαμε κανέναν λόγο να χάσουμε την ευκαιρία αυτή. Η επιτυχία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι το sold out επιτεύχθηκε την ίδια μέρα όπου στην πόλη εμφανίζονταν επίσης οι local heroes Firewind μαζί με τους πολυαγαπημένους Rage. Όπως μας ανέφερε κάποιος, πρόκειται για μια σχέση που «χτίστηκε» με τα χρόνια. Από ότι φαίνεται η σχέση αυτή δεν δείχνει κανένα στοιχείο φθοράς και παραμένει εξίσου δυνατή έναν χρόνο αργότερα.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος την βραδιά άνοιξε ο Νίκος Ντουνούσης με τους Backbone, γεγονός που φυσικά δεν ενόχλησε κανέναν. Σταθερή άξια, άριστη τεχνική και μπόλικο συναίσθημα στα blues της μπάντας που κατάφερε για άλλη μια φορά να ζεστάνει με ευκολία των χώρο. Δυστυχώς δεν έλλειψαν οι ενοχλητικές ομιλίες ειδικά στους χώρους μακριά από την σκηνή αλλά αυτό αποτελεί πλέον συνηθισμένο φαινόμενο σε συναυλίες με μεγάλη προσέλευση.

Nick And The Backbone

Πέρσι ζητούσαμε περισσότερες «παλιοροκάδικες» μπάντες στην πόλη, φέτος ήρθε η ανακοίνωση του Martin Turner των Wishbone Ash o οποίος θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων το θρυλικό "Argus" στην ολότητά του. Ιδανική ευκαιρία για τους παρευρισκόμενους και κατάλληλη είδηση ώστε να ζεσταθεί ακόμα περισσότερο το κλίμα στον χώρο. Ιδανικές και οι συνθήκες για να προσέλθουν μέσα σε επευφημίες οι Band Of Friends.

Band Of Friends

Θα μπορούσε κανείς να προβεί άμεσα σε συγκρίσεις ανάμεσα στις δύο εμφανίσεις του συγκροτήματος αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν περιττό αφού  ουσιαστικά βρισκόμασταν στον χώρο ώστε να γιορτάσουμε για άλλη μια φορά την μουσική του πολυαγαπημένου Rory Gallagher. Ούτως ή άλλως τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις δυο βραδιές δεν υπήρχαν και δεν υπήρχε λόγος το συγκρότημα να αλλάξει κάτι μετά τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις που έζησε την προηγούμενη φορά.

Ο Marcel Scherpenzeel αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ιδανικός για τον ρόλο του και έφερε  εις πέρας με απόλυτη επιτυχία το δύσκολο έργο του στην κιθάρα και τα φωνητικά, ο Ted McKenna για άλλη μια φορά χαμογελαστός και αλάνθαστος ενώ στο ρόλο του leader ο Gerry McAvoy ξεσήκωνε με άριστα αποτελέσματα το ενθουσιώδες κοινό.

Band Of Friends

Από τον δίσκο τους "Repeat After Me" ακούστηκε μόνο το "Homeland", με τον McAvoy στα φωνητικά, το οποίο χειροκροτήθηκε μεν, δεν θα έλειπε σε κανέναν δε.  Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Gallagher μέσα σε μία βραδιά όπου το setlist δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Έτσι και αλλιώς ο θρυλικός Rory δεν είχε συνθέσει κακό κομμάτι. "Do You Read Me", "Bad Penny", "A Million Miles Away", "Moonchild", "Shadow Play" και πολλά ακόμα γέμισαν με μαγικό τρόπο τις καρδιές μας αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από το συναίσθημα στην μουσική.

Band Of Friends

Η διοργάνωση έζησε άλλη μια μεγάλη επιτυχία, οι παρευρισκόμενοι ανεξαιρέτως αποχώρησαν οι ευχαριστημένοι και εμείς ανανεώσαμε το ραντεβού μας τόσο για την επόμενη εμφάνιση των Band Of Friends (όποτε αυτή συμβεί) όσο και για την συναυλία του Martin Turner.

Φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας

  • SHARE
  • TWEET