Αποκλειστικό: Το μουσικό ντοκιμαντέρ "Hired Gun" του Fran Strine στις Νύχτες Πρεμιέρας

To 80% των δίσκων που έχουν κυκλοφορήσει από Αμερική πλευρά, έχουν γραφτεί από μισθωμένους μουσικούς ή αλλιώς ..."Hired Gun"

Από τον Γαβριήλ Φιλιππόπουλο, 29/07/2016 @ 12:51

Ποιος δεν θα ήθελε να μάθει λεπτομέρειες για τις μέρες που μεσολάβησαν από τον τραγικό θάνατο του θρυλικού Cliff Burton των Metallica, μέχρι και την αντικατάσταση του από τον Jason Newsted; Ή τι συνέβη στον Ozzy και τους μουσικούς του μετά τον θάνατο του τεράστιου Randy Rhoads; Ποιος προσπάθησε να «μπει στα παπούτσια του»; Ή πώς δημιουργήθηκαν ύμνοι όπως το "Beat It" του Michael Jackson;

Το "Hired Gun", κατά πάσα πιθανότητα, θα σας κεντρίσει αρκετά το ενδιαφέρον και μένει να δούμε αν η αίσθηση που αποκομίσαμε βλέποντας το τρέιλερ, θα επαληθευτεί. Το αν, δηλαδή, θα καταφέρει να βρεθεί ανάμεσα στα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς που διανύουμε. Και αυτό γιατί πέρα από τα τεχνικά μίας ταινίας, τα οποία μπορείς να τα κρίνεις αφού την παρακολουθήσεις στην ολότητα της, καταπιάνεται μ’ ένα ζήτημα ταμπού της μουσικής που ακούμε: Τους μισθωμένους μουσικούς, τους session-άδες, τους roadies και εν γένει με όλους όσοι δεν πήραν ποτέ τα credits που τους αναλογούσαν για μουσικές που συνέθεσαν, απέδωσαν live, μόχθησαν και στην καλύτερη των περιπτώσεων είδαν τα ονόματα τους γραμμένα στα οπισθόφυλλα των δίσκων.

Τρέιλερ

Ο σκηνοθέτης Fran Strine (έχει άλλη μία ταινία στο παλμαρέ του για την Dolly Parton και τις δύο sold out συναυλίες που έδωσε στην Ο2 αρένα στο Λονδίνο το 2008) και ο σεναριογράφος Tim Calandrello, έχουν στο μυαλό τους ακριβώς αυτήν την προβολή και την αποκατάσταση της αλήθειας για τους μουσικούς που «έχουν γράψει το 80% των δίσκων που έχουν κυκλοφορήσει από Αμερική πλευρά».

Όσοι και όσες, ωστόσο, μείνουν σε αυτήν την επιφανειακή ανάγνωση του ελαφρώς αντι-εμπορικού θέματος, πραγματικά θα πέσουν έξω. Αν κάνει κάποιος μία μίνι έρευνα στο διαδίκτυο και από πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει, την μιάμιση ώρα που διαρκεί το ντοκιμαντέρ παρελαύνουν μουσικοί και προσωπικότητες της ευρύτερης rock και metal κοινότητας (Billy Joel, Rob Zombie, Alice Cooper, Jason Newsted) αλλά και pop καλλιτέχνες, όπως η Pink, οι οποίοι μιλούν με τεράστια ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που πραγματικά τους οφείλουν την καριέρα τους. Ναι, μπορεί αυτή η πρόταση να είναι υπερβολική, αλλά όσο θα βλέπουμε την ταινία μεγάλες αλήθειες θα περάσουν μπροστά από τα μάτια μας και διάφορες βεβαιότητες θα σπάσουν.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα γεγονότα που περιλαμβάνει το "Hired Gun", καθώς λειτουργούν σαν «κράχτες» και μπορείς να βρεις κάποιες πληροφορίες. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα πολύ πιο ζουμερά, για τα οποία απλά θα κάνουμε υπομονή μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

Και αυτό γιατί το Rocking έχει την αποκλειστικότητα να αποκαλύψει έναν τίτλο από το Διαγωνιστικό Τμήμα «Μουσική & Φιλμ» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Ραντεβού (και) στις αίθουσες λοιπόν.

Οι 22ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν 
από 21 Σεπτεμβρίου μέχρι 2 Οκτωβρίου του 2016.

  • SHARE
  • TWEET