[Cine]: Deadpool

Leakαρισμένα πλάνα μας προϊδεάζουν για την ταινία που μας αξίζει

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 01/08/2014 @ 12:27
So, τη βδομάδα που μας πέρασε, στη Μέκκα της νερντουλιάς και γκηκοσύνης, San Diego Comicon, έγιναν τα πάντα. Ανακοινώσεις, ενδιαφέροντα πάνελς, πολλά τρέηλερ, ατέλειωτες ώρες σε ουρές, υπέρβαροι νέρντουλες να ρίχνουν το οφθαλμόλουτρο της ζωής τους στο ανελέητο βυζοcosplay... Τα γνωστά.



Το πιο ενδιαφέρον νέο όμως έσκασε έξω από τα πλαίσια του συνεδρίου, αλλά εν παραλλήλω με αυτό, πράγμα που μόνο τυχαίο δεν ήταν. Μιλάω φυσικά για leakαρίσμενο δίλεπτο test footage για μία υπερηρωική ταινία με πρωταγωνιστή τον πολυαγαπημένο "Merc with a mouth", Deadpool.

Τα βασικά. Ο Wade Wilson ήταν ένας επίλεκτος στρατιώτης με γενικότερη μαύρη παιδική ηλικία (και όλα τα δραματικά ψυχολογικά επακόλουθα) που σε κάποια φάση της ζωής του έγινε μέλος στο περίφημο Project X. Μέσω αυτού, έγινε δέκτης φριχτών πειραμάτων - διόλου διαφορετικά από εκείνα που έγιναν σε έναν έτερο αγαπημένο μας Marvelικό ήρωα, τον Wolverine - από τα οποία παραμορφώθηκε εξωτερικά σε ακραίο βαθμό, αλλά απέκτησε φοβερές δυνάμεις αυτοΐασης, γρηγορότερες από εκείνες του Wolverine. Στην ουσία λοιπόν δεν μπορείς να τον σκοτώσεις.

Για τρία πράγματα φημίζεται ο Deadpool. Πρώτον, το ότι ασχέτως με την περίπτωση, δεν το βουλώνει ποτέ. Δεύτερον, συνηθίζει να σπάει το λεγόμενο "τέταρτο τείχος" και να επικοινωνεί με τον αναγνώστη/θεατή. Τρίτον, είναι εξαιρετικά - το τονίζω, εξαιρετικά - βίαιος. Όλα αυτά, ειδικά αν δεν είσαι φαν, ενδέχεται να σου φαίνονται κάπως οικεία. Φευγαλέες εικόνες και φλασιές με τον Ryan Reynolds να κρατάει δύο σπαθιά, να πολεμάει κάποιον τύπο μυώδη, τριχωτό με κάτι νύχια, σε κάτι σαν πυρηνικό εργοστάσιο. Καλά τα λέω; Δεν μπορεί. Αυτό ακούγεται σαν τo origin story του Wolverine, που έχουμε ομαδικώς αποφασίσει να ξεχάσουμε. Μα, δεν μπορεί.

Oh well, μπόρεσε, και ναι, είχε γίνει μία απόπειρα να εισαχθεί ο ήρωας του Deadpool στο Marvelικό universe της Fox, αλλά δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο Reynolds καλός ήταν (γαμάτος βασικά) αλλά το όλο εγχείρημα ήταν μιάμιση πατάτα. Μιλάμε για μία ταινία στην οποία δόθηκε ρόλος στον Will.I.Am. Τελοσπάντων, η ιδέα να γίνει ταινία με τον Deadpool κάπου βολοδέρνει μονάχη της στα σκοτεινά σοκάκια του Hollywood, πράγμα που ξέρουμε, καθώς μέχρι και το σενάριο είχε leakάρει πριν 4 περίπου χρόνια. Το θέμα είναι πως τα νέα - γαμάτα - πλάνα δείχνουν πόσο πολύ potential έχει και το ότι οι fans τα χάνουν ομαδικώς.



Η Fox δε θέλει (τάχα μου;) να βλέπει ο κόσμος τα πλάνα κι έτσι στέλνει τα λαγωνικά της να το κατεβάσουν από παντού. Εσείς μεγάλα και έξυπνα παιδιά είστε, βρείτε τα (αλλιώς ρωτήστε το φίλο σας το Ρακούν). Τα εν λόγω leaks λοιπόν δείχνουν - σε αρκετά ικανοποιητικό για test footage υλικό - ψηφιακά πλάνα με τον επώνυμο ήρωα να πλακώνει στο ξύλο ένα τζιπάκι γεμάτο κακοποιούς (αποκεφαλίζοντας τον ένα), ενώ παράλληλα δεν σταματά να τους δουλεύει. Όλα αυτά αφού προηγουμένως μας έχει συστηθεί τραγουδώντας Gwen Stefani. Τελειότητα.

To point είναι πως εμείς το ποθούμε, αλλά η Fox θα ρισκάρει να βάλει στο σύμπαν της έναν ήρωα του οποίου η ταινία δε θα είναι Rated PG-13; Προσωπικά το θεωρώ χλωμό, αλλά δεν σταματώ να ελπίζω.

  • SHARE
  • TWEET