Τα δέκα καλύτερα rock άλμπουμ για το πρώτο μισό του 2022

Οι συντάκτες του Rocking.gr ψηφίζουν τους δίσκους που ξεχωρίζουν φέτος

01/07/2022 @ 14:38

Το πρώτο μισό της χρονιάς που διανύουμε αφήνει ήδη πίσω πολλή και καλή μουσική σε όλο το φάσμα που καλύπτουμε στο Rocking.gr. Οι συ ντάκτες που καλύπτουν το rock, το metal και τον alternative ήχο ψήφισαν και το αποτέλεσμα παρουσιάζεται από το site μας σε τρεις αντίστοιχες λίστες.

Κυρίες και κύριοι, αυτοί είναι οι καλύτεροι rock δίσκοι για το πρώτο μισό του 2022, στο τρίτο από τα τρία άρθρα μας.

Spotify Playlist


10. Echo Train - Libation

Echo Train

«Ο Arthur Brown με τους Crazy World ξεπήδησε αρκετές φορές από τα ηχεία για παράδειγμα, αλλά δύσκολο να μην αναφέρεις σε μία τέτοια περίπτωση και τους Black Widow. Όμως οι επιρροές τους είναι τόσες και τόσο καλά αφομοιωμένες που το σύνολο είναι ομοιογενές και με δική του προσωπικότητα με αποτέλεσμα τελικά περισσότερο να συγκρίνονται με (και να ανήκουν στη) σύγχρονη σκηνή που αναβιώνει τον ήχο αυτό, πρόχειρα θα μπορούσα να αναφέρω τους Purson ως αρκετά συγγενικό, αν και με λίγο πιο σκληρό ήχο, συγκρότημα.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Echo Train - Libation


9. Kryptograf - The Eldorado Spell

Kryptograf

«Οι Black Sabbath και οι Pentagram στέκουν αγέρωχα καθ’ όλη τη διάρκεια όντας οι αδιαπραγμάτευτοι πρωταγωνιστές. Εκείνοι που σκάνε ύπουλα κι ενίοτε αναπάντεχα είναι οι κρυμμένοι άσοι στα μανίκια των Kryptograf.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Kryptograf - The Eldorado Spell


8. Billy Talent - Crisis Of Faith

Billy Talent

«Οι Billy Talent προσφέρουν τη συνολικά πιο συμπαγή δουλειά τους εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Κάθε φορά που τελειώνει μια ακρόαση, αφήνει ένα τόσο όμορφο συναίσθημα που εν τέλει απαντάει μόνο του το ερώτημα του «πώς κι ακούω ακόμα αυτήν την μπάντα;»»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Billy Talent - Crisis Of Faith


7. Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators - 4

Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators

«Στα 44 λεπτά του "4" που κυλάνε σαν νεράκι περιλαμβάνονται σχεδόν όλα όσα θα περίμενε ένας οπαδός του συγκροτήματος: πυρακτωμένες ροκενρολιές, up-tempo hard rock που σου φτιάχνει τη διάθεση, mid-tempo συνθέσεις που σε κουνάνε, πινελιές ανατολίτικων μελωδιών και '90s στοιχείων, ακόμα και μια power ballad meets Bowie σύνθεση με μεγάλες, trademark Slash, κιθαριστικές φράσεις. Δεν χρειάζονται, εν τέλει, πολλές ακροάσεις για να προκύψει το συμπέρασμα πως το εγχείρημα ήταν τολμηρό μεν, πετυχημένο δε»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators - 4


6. Hallas - Island Of Wisdom

Hallas

«Οι Hallas έκαναν και πάλι το θαύμα τους, προσφέροντας μας ένα άλμπουμ μαγευτικό και άφθαρτο, το οποίο παραμένει αυτόφωτο παρά τις ξεκάθαρες πηγές έμπνευσης που καθόρισαν το υλικό του. Ένας δίσκος που καθορίζει την ποιοτική στάθμη της φετινής χρονιάς, το "isle Of Wisdom" διαθέτει τη στόφα να μνημονεύεται μελλοντικά ως ένα modern day classic του ήχου στον οποίο κινείται»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Hallas - Island Of Wisdom


5. Porcupine Tree - Closure/Continuation

Porcupine Tree

«Η μουσική δεν είναι μαθηματικά. Με τον ίδιο τρόπο που δεν θα απολαύσεις λιγότερο ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα επειδή το έχεις δει ξανά, είναι δύσκολο να μείνεις ασυγκίνητος από τραγούδια που είναι καλά εκτελεσμένα, σε ένα ύφος και έναν ήχο που αγαπάς και που αν τους δώσεις χρόνο αποκλείεται να μην μπουν στην καρδιά σου»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Porcupine Tree - Closure/Continuation


4. Audrey Horne - Devil's Bell

Audrey Horne

«Οι Audrey Horne έγραψαν ένα δίσκο - σύντροφο για τις έντονες νύκτες, ολίγον τι διαφορετικές από εκείνες που διακαώς περιμένουμε να βιώσουμε στα μέρη μας. Το "Devil's Bell" και οι εννέα τραγουδάρες του, όσες και οι κύκλοι της κολάσεως του Δάντη, δεν έχει σημασία αν θα αλλάξει, ή θα αναστήσει, μια σκηνή με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Η μουσική των Audrey Horne αφορά αποκλειστικά την εσωτερική τους ανάγκη για δημιουργία, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο. Στον έβδομο δίσκο τους, όχι απλά την διατήρησαν ακέραιη και ειλικρινή, αλλά την ενδυνάμωσαν, κάνοντας το σκοτάδι λίγο πιο γοητευτικό»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Audrey Horne - Devil's Bell


3. The Hellacopters - Eyes Of Oblivion

The Hellacopters - Eyes Of Oblivion

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα μια τόσο δυναμική επιστροφή από τους Σουηδούς. Ίσως και να μην περίμενα καν την επιστροφή. Το σημαντικό είναι ότι το "Eyes Of Oblivion" είναι εδώ και έχει την δυνατότητα τόσο να ικανοποιήσει τους οπαδούς τους όσο και να κερδίσει νέους.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

The Hellacopters - Eyes Of Oblivion


2. Ghost - Impera

Ghost

«Όσο ο κόσμος συνεχίζει να ασχολείται με ζέση για το αν οι Ghost είναι ή δεν είναι metal, αν είναι ή δεν είναι υπερτιμημένοι, αν είναι ή δεν είναι αληθινοί στην τέχνη τους και να αναλώνεται σε όλες τις συναφείς καφενειακού επιπέδου συζητήσεις, ο Tobias μεγαλώνει τους Ghost, μένοντας πιστός στο όραμά του»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Ghost - Impera


1. Marillion - An Hour Before It's Dark

Marillion

«Το "An Hour Before It’s Dark" αποτελεί ένα ακόμα απολαυστικό άλμπουμ στη δισκογραφία των Marillion, με κάθε στιγμή του να διακατέχεται από αυτόν τον απελευθερωμένο δημιουργικά αέρα που έχει γίνει ταυτόσημος με την ιστορία της μπάντας και την κρατάει ακόμα επίκαιρη. Και, κάπως έτσι, οι Marillion συνεχίζουν να είναι μια ξεχωριστή μπάντα, και εμείς μπορούμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς, όχι μόνο γιατί απολαμβάνουμε ακόμα τις μουσικές της, αλλά και γιατί συνεχίζουμε να μαθαίνουμε μέσα από αυτές.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Marillion - An Hour Before It's Dark

  • SHARE
  • TWEET